Cancerul
Subiectul anterior · Subiectul urmator
t-mihaela
Scris: Thursday, May 29, 2014 9:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Nu stiu daca v-am spus ca anul trecut taica-meu trebuia sa vina la mine ,luasem biletul si i-am zis sa faca un control de rutina sa stiu cu ce am de aface aici.Dupa control , gata, el nu mai vine ca tre sa se opereze de polipi pe colon,am incercat sa-l conving sa se opereze dupa ce pleaca de la mine dar na, sanatatea lui , nu puteam insista prea mult.Zic bine, omul vrea operatie ce sa-i fac...anulez biletul si amanam tot.Acum are 6 luni de la operatie se simte bine mersi ,cam incet la mers dar evolutia e f buna.Problema e ca abia acum imi spune ca de fapt a avut cancer la colon si nu polipi .Nu stiu ce sa zic, eu vad situatia cu alti ochi ca in tara straina fara asigurare eu nu pot oferi servicii medicale decat un consult de rutina la med de familie.El a venit pregatit cu trimiteri ca vrea la scanari si stiu eu ce examinari NuStiu I-am aratat sa vada ca un RMN costa 1800 $ si a incremenit.El saracu nu stia ,credea ca cu 2-300 $ se rezolva Big Laugh Acum i-a pierit keful de dus la doctori ,il duc cand isi reinoieste medicatia si urgente daca doamne fereste se ivesc dar examinari specializate nu imi permit mai ales ca el acasa le face gratuit .sa nu mai spun ca noroc ca nu m-aaceeptat la asigurare ca ii faceam , dadeam o caruta de bani si cand colo el tocmai operat de cancer...nimeni nu te asigura cu cancer.nono
bereea
Scris: Thursday, May 29, 2014 9:28 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
denisa_rachid wrote:
Doamne ajuta, bere!

Denisacomputerlove
praslea_cel_voinic
Scris: Sunday, June 1, 2014 11:59 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Mihaela, o colonoscopie oricum ar trebui sa daca la 6 luni. A facut inainte de a veni? A facut ceva tratament dupa operatie? Sanatate multa!
t-mihaela
Scris: Monday, June 2, 2014 2:45 AM
Nivel

Praslica , a facut una inainte de operatie si una dupa .Eu nu pot sa-l intreb prea multe ca e secretos dar stiu ca nu are tratament pentru colon .La operatie au eliminat parti din colon si ficat.El sta la mine un an , eu nu-i pot oferi catscanuri sau investigatii dinastea .Sper doar ca starea de spirit buna si relaxarea sa ii faca bine si sa bata boala.
mikaela
Scris: Monday, June 2, 2014 4:19 AM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Miha, dar de ce la voi nu va asigura cu conditii preexistente? Am crezut ca aveti sistemul mai k-lumea ca la noi, ca-i de stat/guvernBig Surprise pana si la noi s-a schimbat legea si poti cumpara orice asigurare chiar si cu preexistent conditions. Soacra-mea a avut cancer de colon, e aiurea ca a facut si operatie si chimioterapie si dupa ani de zile tot face colonoscopii, CAT- scans si analize. Sanatate multa tatalui!
Daca DOamne fereste de urgente, ce faci? Stiam pe cineva care si-a adus mama aici si a fost internata in timpul vizei de turist, billul a venit pe numele mamei la adresa fetei iar fata si ginerele au refuzat sa plateasca ca nu era in numele lor, nu mai stiu ce-or fi facut.
oanamaria
Scris: Monday, June 2, 2014 12:57 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Miha sanatate tatalui tau si sa nu fie nevoie de nimic suplimentar si am refer ma investigatii !Cheek Kiss
denisa_rachid
Scris: Monday, June 2, 2014 1:02 PM
Nivel

Inregistrat: 8/13/2010
Miha, multa sanatate tatalui tau!!
t-mihaela
Scris: Monday, June 2, 2014 4:02 PM
Nivel

Multumesc frumos fetelorangel

mikaela wrote:
Miha, dar de ce la voi nu va asigura cu conditii preexistente? Am crezut ca aveti sistemul mai k-lumea ca la noi, ca-i de stat/guvernBig Surprise pana si la noi s-a schimbat legea si poti cumpara orice asigurare chiar si cu preexistent conditions.

Mikaela, tata nu e rezident deci nu intra la stat.Am cautat inainte de a veni o asigurare privata si nu am gasit, au limita de varsta 70 de ani ,nu mai spun de conditii preexistente ...daca stii tu una zi-mi ca e buna pt data viitoare.pupici
mikaela
Scris: Monday, June 2, 2014 5:09 PM
Nivel

Eu stiu dar difera, pt SUA. Ambasada nu ofera asigurari? Sau ai cautat pt visa turists, eu stiu ca sunt asigurari speciale pt calatori, si de viata si de accident si medicale si pt bagaj pierdut, ar trebui sa fie ceva oferte pe piata pe turisti, la noi sunt muuultee multe, timp sa ai sa studiezi clauzele si chichitele.

Uite incearca aici https://www.visitorsinsurance.ca/#/
Incearca Blue Cross daca aveti asa ceva.
t-mihaela
Scris: Thursday, June 5, 2014 5:51 PM
Nivel

Mersi , mikaela, am luat la bibilit situl ala poate ii fac o asigurare pana la urmapupici

Are cineva exemple de cancer la colon vindecat 100% dupa operatie?tata a fost descoperit in faza I ,asa zice el dar a avut metastaze in ficat ...eu stiu ca metastazele apar in faze mai avansate NuStiu .Pe biletul de iesire scrie "vindecat chirurgical"..asta inseamna vindecat pe bune ?pentru totdeauna? .
praslea_cel_voinic
Scris: Thursday, June 5, 2014 8:14 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2009
Mihaela, e foarte variabil raspunsul. Dar parca stiu ca in primii ani ar trebui sa daca teste regulate, parca in primii 5 ani dupa operatie. Nu vreau sa te sperii dar ar trebui sa fiti foarte atenti, mai ales considerand toate detaliile. Pupici si sanatate si bafta sa gasesti o asigurare care sa acopere investigatii computerlove
mikaela
Scris: Thursday, June 5, 2014 8:46 PM
Nivel

Cu placere!pupici
Soacra-mea a avut cancer de colon, e vindecata dar dupa operatie si chimio si vreo 8-10 ani de analize post-operatie.. COlonoscopie se face la fiecare 6-12 luni dupa operatie, daca rezultatele sunt normale, atunci se face iar la 3 ani, cu rezultate normale se repeta la 5 ani, sa se stabileasca daca e cancer recurent sau nu. CT scans se fac tot la 6-12 luni pt 3 ani dar numai la pacientii cu risc de recurenta mare. Se fac analize de sange pt depistarea unei proteine carcinoembryonic antigen sau CEA in sange, daca e detectata inseamna ca e cancer recurent, analize de sange se fac la fiecare 3 luni pt primii 2 ani, apoi la 6 luni pt urmatorii 3 ani si tot asa, se mareste distanta intre analize si scans. Cand soacra-mea face analizele astea sau colonoscopiile, posteste vreo 2-3 zile, nu trebuie sa manance nimic, doar apa. Pot sa intreb mai multe daca vrei, e tratabil si e bine ca tatal tau a gasit in primul stadiu, ea a facut chimio, si-a pierdut parul, a avut anemie si varsa si aiurea, ce mai, dar a trecut. Nu mai vorbeste nimeni in familie despre perioada asta ca toti au fost afectati intr-un fel sau altul, dar cu mine vorbeste ca medicul care a tratat-o e roman...Stii ca aici cand te duci la medic te intreaba si de mama si de tata, au istoric de la bunica si strabunica, toti copiii soacra-mei trebuie sa faca analize si colonoscopii mai devreme decat cele normale varstei ca sunt suspecti de posibil cancer pe cale genetica.
t-mihaela
Scris: Thursday, June 5, 2014 9:45 PM
Nivel

Multumesc frumos fetelor pupici Speram sa fie bine , doctorii i-au dat voie sa vina la mine pe un an ,au zis ca se prezinta foarte bine. Numai ca o sa fie client fidel la oncologie .Cray
Irinuca
Scris: Thursday, June 5, 2014 10:24 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/22/2010
Am o colega din liceu, operata in clasa a 12-a de cancer la colon (acum 13 ani)+ chimioterapie si foarte bine. Doamne ajuta si pt tatal tau
bereea
Scris: Thursday, June 5, 2014 10:35 PM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
t-mihaela wrote:
Multumesc frumos fetelor pupici Speram sa fie bine , doctorii i-au dat voie sa vina la mine pe un an ,au zis ca se prezinta foarte bine. Numai ca o sa fie client fidel la oncologie .Cray

Sanatats tatalui tau! Si matusa mea a avut aceeasi problema acum 3-4ani si e foarte bine. Si eu am abonament la oncologie de vreo 9 ani, nu e chiar asa de speriat. Important ca a trecut peste primul hop si, cu siguranta, va trecd si peste celelalte.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.