|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Multa sanatate in continuare mamei tale, Lia.
Si eu stiu la fel : cu cat faci cancer mai tarziu , cu atat este mai usor sa te vindeci.Si asta pentru ca la un tanar celulele se inmultesc intr-un timp mult mai scurt, deci si cele bolnave la fel. |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/6/2006 Mesaje: 309
| Multumesc pentru urarile de sanatate! Va doresc din toata inima sa treceti cu bine peste aceasta boala!
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Lia, multa sanatate mamei tale, in continuare!!!
Eu astazi am facut ultima serie de chimio (a 6 a ). LA ora 1 am plecat de la spital si pana acum, multumesc lui Dumnezeu, vad ca ma simt relativ bine, am si mancat putin si nu am varsat decat o data. Asta poate si pentru ca mi-a facut tot schema de tratament de la seria 5, cu Aloxi (antivomitiv) inainte, in loc de Ketril. Maine la pranz merg la spital sa mai fac o Dexametazona si un Neupogen, apoi joia viitoare - sa repet hemograma. Pe 4 inuarie sunt programata la radioterapie si ma bucur ca sunt la o super doctorita (la fel ca si aici la oncologie): super oameni cu super suflet, care cu greu iti accepta o cafea si o cutie de bomboane.
Va pup fetelor, va doresc din toata inima multa-multa sanatate si, daca nu oi mai reusi sa intru, sa aveti parte de sarbatori cu multa liniste, fericire, bucurii si Mosul sa va aduca tot ceea ce va doriti!!! |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Elena, ma bucur ca ai terminat cu chemio, sper la radioterapie sa iti fie mai usor.(la mine a fost exact invers).Sanatate multa si sarbatori fericite |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| SANATATE MULTA,SCUMPA ELENA!SI SARBATORI FERICITE,ALATURI DE IUBITA TA FAMILIE!
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Elena sanatate si putere sa faci fata in continuare te admir,esti o luptatoare,dai dovada de tarie desi numai tu si Dumnezeu stiti cat de greu ti-a fost...Doamne-Doamne sa fie cu tine mereu! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Elena, o sa fie bine, ma bucur ca esti bine si ca ai terminat cu ele, multa sanatate si o sa scapi cu bine si de radioterapie (la mine a fost foarte usor la radio fata de chimio)... eu marti ma duc la control la profesorul care m-a operat... mai vedem ce o zice si el, dar eu sper sa fie bine...
Sanatate tuturor si sarbatori fericite cu drag |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/1/2012 Mesaje: 1
|
Buna,sunt noua pe aici.Vreau sa te intreb daca ai facut sonoelastografie ca nu am inteles prea bine.Am facut o eco mamara si mi-a spus medicul respectiv ca am mastopatie fibrochistica.Sunt disperata si speriata de rezultat. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/19/2007 Mesaje: 147
| Mastoza fibrochistica
Generalitati: Mastoza fibrochistica este caracterizata prin aparitia unor umflaturi dureroase (noduli) la nivelul unuia sau ambilor sani, evidentiabili in special in perioada premenstruala. Datorita acestui fapt, afectiunea mai poarta numele de modificare mamara ciclica, dat fiind faptul ca simptomele difera in intensitate in functie de variatiile hormonale fiziologice a ciclul menstrual (de cele mai multe ori simptomele apar inaintea menstruatiei si dispar dupa aceasta).
Cuprins articol 1.Generalitati2.Cauze3.Simptome4.Consult de specialitate5.Investigatii6.Tratament CauzeSus Mastoza fibrochistica este o afectiune strans legata de modificarile hormonale caracteristice ciclului menstrual. Nodulii mamari apar de obicei in perioada ovulatiei (ziua 14 a ciclului menstrual). Aceaste modificari aparute la nivelul sanilor sunt considerate fiziologice (normale) si sunt foarte frecvente in special in randul femeilor tinere.
Simptome; Mastoza fibrochistica poate afecta unul sau ambii sani. Simptomele se intensifica si sunt mai evidente inaintea menstruatiei si difera de la un ciclu menstrual la altul. Simptomele includ: - cresterea in volum a sanilor (inflamatie); - sensibilitate crescuta si durere la nivelul sanilor. Pacientele descriu o greutate la nivelul sanilor precum si zone inflamate, sensibile si dureroase la atingere; - umflaturi la nivelul sanilor (noduli mamari), apar in relatie cu modificarile hormonale caracteristice ciclului menstrual. Acesti noduli sunt usor evidentiabili la palparea manuala a sanului si pot fi, unici sau multipli, mobili si isi pot modifica dimensiunile pe parcursul ciclului menstrual. Majoritatea femeilor observa modificarile caracteristice mastozei fibrochistice inaintea varstei de 30 ani, cand echilibrul hormonal sufera diferite modificari si tinde sa fluctueze mai mult ca inainte.
Consult de specialitate:In cazul in care simptomele apar cu 2 saptamani inaitea menstruatiei, este indicat ca femeia sa astepte perioada menstruatiei pentru a vedea daca simptomele scad in intensitate sau dispar. Este necesar un consult medical de specialitate ori de cate ori apare: - disconfort, sensibilitate sau durere mamara asociata cu lipsa menstruatiei. Aceste simptome pot fi asociate cu sarcina, in acest caz fiind indicata efectuarea unui test de sarcina - durere mamara intensa asociata cu edem si roseata cu sau fara febra, simptome asociate unei posibile infectii aparute la acest nivel (mastita) - aparitia unei scurgeri mamelonare (sfarcului), de obicei de aspect laptos sau galbui; - durere intensa paroxistica (aparuta brusc), fara o cauza cunoscuta si care dureaza mai mult de 2 saptamani; - durere intensa si persistenta localizata intr-o anume zona a sanului, in special daca aceasta se ragaseste si persista doar in regiunea respectiva; - nodul mamar care persista dupa terminarea perioadei menstruale
|
|

| Majoritatea femeilor cu mastodinii (dureri la nivelul sanilor) si noduli mamari care apar si dispar apoi pe parcursul ciclului menstrual, sunt diagnosticate de medic ca avand mastoza fibrochistica. Aceasta afectiune este frecventa in randul femeilor tinere si nu are nici o legatura cu cancerul mamar. In unele cazuri, femeia nu poate sa faca o legatura intre ciclul menstrual si aceste manifestari aparute la nivelul sanilor, nefiind garantata astfel benignitatea afectiunii, astfel ca este recomandat un consult medical de specialitate cu efectuarea unui examen mamar complet. Mastoza fibrochistica, o boala benigna, nu necesita pentru diagnostic examinari complexe, anamneza si examenul clinic fiind suficiente in acest scop. In cazul in care medicul suspecteaza o alta patologie asociata sau pentru o siguranta mai mare a pacientei, medicul poate recomanda efectuarea unei ecografii mamare sau a unei mamografii.
In unele cazuri medicul mai poate recomanda: - efectuarea unui test de sarcina (analiza urinii), pentru ca simptomele caracteristice puseelor din mastoza fibrochistica se pot regasi si in sarcina (de obicei sunt asociate si cu lipsa menstruatiei) - biopsia mamara, procedura care consta in extragerea unei portiuni mici de tesut cu ajutorul unui ac lung, subtire, pentru a putea apoi sa fie analizat la microscop - rezonanta magnetica nucleara (RMN), o investigatie care foloseste un camp electromagnetic si unde radio, pentru a obtine imagini computerizate a sanilor. RMN-ul poate evidentia traumatisme, infectii, inflamatii sau diferite tumori cu localizare mamara. |
|

| Am facut o eco mamara si mi-a spus medicul respectiv ca am mastopatie fibrochistica.Sunt disperata si speriata de rezultat. buna. si eu sufar de aceasta boala de vreo 10 ani in urma cu 7 ani ,dupa tratamente si in urma unei punctii s-a hotarat la o operatie sectorala de-atunci merg regulat la control si , la recomandarea medicului fac anual ecografii si mai urmez unele tratamente in urma rezultatelor eu am noduli la ambii sani nu trebuie sa fii speriata .e bine ca stii ce ai si stii ca poti trata sub indrumarea unui medic eventual , poti cere parerea altui medic iti doresc multa sanatate |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| gata, m-am mobilizat si mi-am facut programare la gineco!!! in sfarsit |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Fetelor va multumesc ca-mi sunteti alaturi!!!
Azi am facut deja a 5 a sedinta de radioterapie ( mai am 20 ) si vad ca deocamdata sunt bine, nu am nicio senzatie noua, nimic. Sper sa nu am parte nici de arsuri. Mi-au recomandat sa ma ung cu Bepanthen sau alifie cu galbenele. Eu am zis ca ma dau o saptamana cu una, o saptamana cu cealalta, sa le folosesc pe ambele, in caz de ceva sa nu ma mustre constiinta ca am folosit ceea ce nu trebuia.
Va pup si va mai tin la curent din cand in cand |
|

Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| Elena sunt cu gandul alaturi de tine! Dumnezeu sa-ti ajute sa te vindeci mai repede! pari o persoana atat de buna nu inteleg de ce trebuie sa treci prin asa ceva?! Te imbratisez cu drag! |
|

Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| scuze postasem de 2 ori |
|
|