Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Cum ingrijiti canapeaua daca este din material textil ? Eu m-am ales cu ceva pete pe canapea de cand era Alice micuta si nu stiu cum sa le scot. Nu imi vine sa dau cu detergent ca nu o sa il mai pot clati, nici uda nu pot sa o tin canapeaua, n-am nicio idee.
Dar daca aveti canapele din piele, cum le ingrijiti ? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| AdrianaC wrote:Cum ingrijiti canapeaua daca este din material textil ? Eu m-am ales cu ceva pete pe canapea de cand era Alice micuta si nu stiu cum sa le scot. Nu imi vine sa dau cu detergent ca nu o sa il mai pot clati, nici uda nu pot sa o tin canapeaua, n-am nicio idee.
Dar daca aveti canapele din piele, cum le ingrijiti ?
Eu am canapea din material textil. O data pe saptamana o aspir ca sa iasa praful din ea, curat separat pernele si lada ei (e extensibila si cu lada de depozitare dedesubt, fotoliile la fel). Pete si murdaria in general (praf, orice) le curat cu vanish pentru covoare. pun vanish in apa pana se face o spuma bogata si cu spuma aia curat canapeaua. Asa ca nu se uda, se curata petele si se invioreaza ca sa zic asa culorile. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/24/2006 Mesaje: 830
| Mai exista un altfel de vanish tip spray. Dai cu el, lasi cam 15 minute si freci cu o carpa curata, apoi repeti aceeasi operatiune o data sau de 2 ori. Nu e nevoie de apa si chiar scoate petele. Eu am avut o pata de cafea pe covor si cu vanish am rezolvato usor. |
|
| Deziree wrote:Mai exista un altfel de vanish tip spray. Dai cu el, lasi cam 15 minute si freci cu o carpa curata, apoi repeti aceeasi operatiune o data sau de 2 ori. Nu e nevoie de apa si chiar scoate petele. Eu am avut o pata de cafea pe covor si cu vanish am rezolvato usor. Am tot auzit de sprayul asta ca e bun, dar din pacate la noi nu se gaseste |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si noi tot canapea de textil avem. O aspir des si o curatz cu un spray de canapele, care scoate si mirosurile si petele. Oricum , canapeaua asta are pe perne si pe sezut , spatar , huse care se duc la curatatorie ( sau masina de spalat ) si se curata imedit si improspateaza. E mult mai usor asa cu bebe mic. pup |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| M-ar interesa cu ce curatati voi canapeaua din piele? Eu am incercat cu apa si sapun,dar fiind de culoare oranj,parca nu sunt prea incintata de cum s-a curatat Are cineva o alta metoda? |
|
| Si mama are canapea de piele. Ea o curata cu lapte de baut sau cu lapte demachiant. Plus ca tata mereu isi lasa imprastiate pixurile pe canapea si se murdaresc de pasta de pix. Petele de pix se curata cu fixativ de par! Iar ca ingrijire, pe unde se intareste pielea, ca sa nu se crape, ii da cu crema de corp sau de fata grasa. Si gata! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Multumesc,Kiki! O sa incerc si eu cu lapte de corp si o sa va spun rezultatele! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Deziree wrote:Mai exista un altfel de vanish tip spray. Dai cu el, lasi cam 15 minute si freci cu o carpa curata, apoi repeti aceeasi operatiune o data sau de 2 ori. Nu e nevoie de apa si chiar scoate petele. Eu am avut o pata de cafea pe covor si cu vanish am rezolvato usor.
nu incercati decat pe o mica portiune atentie asa am patit si eu [ s-a dus puful de plus de pe canapea de la vanish spray ] si s-a decolorat in locul unde am dat ps canapeaua are un material tratat in olanda contra uzurii am mai curatar-o f bine cu spray pentru tapiteria de la masina |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Azi am cautat o lotiune ceva de curatat canapele din piele si nu am gasit .O sa incerc cu lapte dulce cum am citit aici.Canapelele mele sunt alb-crem si imediat se fac urate .Offf!Sunt frumoase ,dar se intrtin greu! Voi ati gasit vreo solutie speciala pe care mi-o puteti recomanda? |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Eu folosesc servetele speciale pentru piele. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| oanamaria wrote:Azi am cautat o lotiune ceva de curatat canapele din piele si nu am gasit .O sa incerc cu lapte dulce cum am citit aici.Canapelele mele sunt alb-crem si imediat se fac urate .Offf!Sunt frumoase ,dar se intrtin greu! Voi ati gasit vreo solutie speciala pe care mi-o puteti recomanda?
Eu nu am canapele din piele, insa e o solutie de la Sano pe care mi-a laudat-o cineva si care se poate folosi si pentru pantofi, genti, haine ( pentru astea aveam eu nevoie, de fapt ), etc... Sticla e din plastic, grena. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Aha!Mersi Kali o sa caut de la Sano poate am noroc s-o gasesc. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Daca nu gasesti de la Sano,cauta la articole pentru auto,gasesti sigur servetele pentru tapiterie din piele si parca am vazut si un spray. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 7/8/2013 Mesaje: 1
| Buna fetelor ! de curand am avut mari probleme cu niste pete de cafea pe canapea. Sotul meu bea cafeaua la televizor si lasa cana pe margine - gresala fatala! Saptamana trecuta cam jumatate de cana s-a varsat pe o frumusete de canapea din material textil bej!!! Am curatat imediat cu Vanish, dar cand s-a uscat, petele erau tot acolo! Eram disperata, urma sa vina si socrii la noi cateva zile (si sa ii cazez tocmai pe acea canapea!!), pana cand o colega de serviciu mi-a sugerat sa apelez la o firma de curatenie - ea avusese o experienta placuta cu ei. Asa am facut si am fost placut surprinsa ca ei au venit cu un aspirator ce injecteaza apa iar apoi extrage mizeria (deci nu a trebuit sa frece pana la uzare); mi-au explicat ca e un proces de clatire dar in prealabil au samponat toata canapeaua cu o solutie speciala . canapeaua a ramas putin cam umeda si initial mi-am facut griji ca se va usca si va arata la fel dar pana seara s-a uscat si petele nu au mai aparut . le-am zis sa imi lase si mie putina solutie pentru viitor si au fost foarte draguti si mi-au lasat pentru cateva pete dar mi-au explicat sa clatesc foarte bine cu o carpa. Practic de asta revenea pata la uscare - daca nu se extrage cu un aspirator umed mizeria poate ramane acolo, explicatie care mi s-a parut destul de logica. Daca pe viitor va intereseaza vedeti aici: go-clean.ro foarte amabili . |
|
|