Cameramani nunta
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 27, 2006 10:02 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Ma intereseaza daca ati apelat la o firma anume pentru a va filma nunta, sau prin cunostinte.Daca ati apelat la o firma anume, o puteti recomanda cu incredere?
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi cand alegi un cameraman (portofoiu, pret, disponibilitate)?
Kiki
Scris: Tuesday, July 18, 2006 9:18 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Noi am apelat la un cameraman profesionist recomandat de o cunostinta.
L-am ales pe seama recomandarilor primite (am vazut casete filmate de el) si a fost ok.
Firmele care se ocupa de asa ceva mi se par cam scumpe.
taki
Scris: Tuesday, July 18, 2006 10:14 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Daca ati stabilit ca aveti nevoie de un cameraman si ca doriti sa aveti inregistrata toata nunta pe video, atunci iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont:

- Cameramanul sa se ocupe numai de filmare. Nu va lasati pacaliti de cei care va promit ca va vor face si fotografii. Nu vor face bine nici una, nici cealalta. Cameramanul care cu o mana tine camera video si cu o mana aparatul de fotografiat este cel mai periculos. Fotografia are alte cerinte si daca vreti sa aveti si poze bune, mai bine mai angajati in plus un fotograf specializat in nunti.

- Este de preferat sa alegeti un cameraman cu camera video digitala. Veti putea primi materialul filmat pe CD-uri sau DVD-uri, care sunt suporturi care se pot copia usor, fara mari costuri. Daca filmeaza in format miniDV cereti sa va faca si transpunerea pe CD, DVD. Camerele video digitale au rezolutie mult mai buna, claritate, functii utile. Nu apelati la cei care mai trag pe casete VHS.

- Preferati intotdeauna cameramanii care au si lumini aditionale. Unii va vor spune ca nu este nevoie de lumina in plus, pentru ca digitalele sunt suficient de sensibile. Ok, eu va spun ca luminile aditionale aduc calitate filmarii, acel ceva care va deosebi filmul nuntii dvs. de o filmare de gang.

- Daca va puteti permite (financiar) cereti sa vi se faca si montaj. Sa presupunem ca veti avea 5-6 ore de material brut filmat de la nunta dvs. De cate ori credeti ca veti avea rabdarea sa-l vedeti? Probabil ca o singura data. Ati fi in stare sa priviti atatea ore la un film artistic? Pai cred ca vi s-ar parea obositor, desi filmul artistic are actiune, faze interesante. Filmul nuntii dvs. vi se va parea groaznic de plictisitor dupa o prima vizionare. Cand vor veni prieteni pe la dvs. si veti dori sa le puneti filmul, veti sta numai cu degetul apasat pe butonul FastForward. Solutia este sa cereti ca filmul sa fie montat. 30-45 de minute de film ar trebui sa "prinda" tot ce a fost interesant la nunta dvs, se pot pune generice si coloana sonora. Va fi mai scump, dar merita, va fi un film usor de vizionat, placut.

- Intrebati cameramanul cum filmeaza. Sunt multi care stau intr-un loc si doar folosesc zoomul - inainte, inapoi. Nu de asa ceva aveti nevoie. Aveti nevoie de un om care sa se miste, care sa caute cele mai bune unghiuri, care sa stie sa urmareasca miscarea din cadru. Altfel filmarea va fi plata, anosta.

- Stabiliti ce momente trebuie sa surprinda. Intrebati daca are camera de rezerva. Este putin probabil ca in timpul nuntii camera sa se defecteze, dar daca totusi aveti ghinion, cameramanul trebuie sa aibe o camera de rezerva si sa nu va rateze nunta.

Despre preturi

Preturile variaza in functie de numarul de ore filmate, de aducerea de lumini aditionale, de priceperea cameramanului, de performantele camerei, de munca ulterioara (montaj, transpunere pe CD/DVD, caseta VHS...). Luati in considerare ca oricine cere sub 125 Euro vrea sa va pacaleasca, sau este slab profesionist. O filmare de calitate (pe format digital), cu lumini aditionale, cateva ore de material brut este in jur de 200-300 Euro. Pentru montaj preturile variaza cel mai mult, doar este vorba de munca de postprocesare. Unii cer 30-40 Euro pentru un montaj de 3 ore, altii cer 150-300 Euro pentru un montaj de 30-40 minute. Tineti cont de faptul ca pentru montajul unui film mai scurt (30-45 minute) este nevoie de munca si pricepere mai multa.

In final, ganditi-va ca nu veti realiza ca filmarea este de slaba calitate decat dupa ce faptul va fi consumat.
mihaela75
Scris: Wednesday, July 19, 2006 4:51 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Foarte interesant, nu m-am gandit niciodata la cat de important e cameramanul...oare Eu as da banii pe un cameraman bun .Cred ca e mai important si decat tortul si decat orice...Tortul il mananci, rochia o pui in cui dar CD-ul ramane si te bucuri de el toata viata mos
taki
Scris: Saturday, January 13, 2007 7:11 PM
Nivel

Cameramanul care mi-a filmat mie la botezul Sashei si la petrecerea Soniei, il recomand cu mare placere.
bravo

Mie la botez mi-a luat 200 euro de la ora 14 pana cand am plecat de la restaurant.

Pentru poze ne-a cerut 150 euro, dar nu am vrut sa fac pentru ca m-am gandit ca o sa facem intre noi.

stele_pe_cer
Scris: Sunday, January 14, 2007 7:00 PM
Nivel

Noi inca nu am gasit un cameraman care sa ne convina dpdv al calitatii imaginii filmate si al montajului realizat.Dar sigur pana la nunta il vom gasisic !
taki
Scris: Monday, January 15, 2007 12:18 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
Dar sigur pana la nunta il vom gasisic !

Succes! thumright
stele_pe_cer
Scris: Monday, January 15, 2007 4:33 PM
Nivel

taki wrote:

Succes! thumright

Multumimsic !
alina80
Scris: Monday, August 1, 2011 2:00 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Am gasit forumul asta din intamplare si as vrea sa-mi recomandati si mie un fotograf bun la preturi decente,

Multumesc,
Alina
raly
Scris: Monday, August 1, 2011 9:44 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
aici era vorba de cameramani!hainoroc
joitalucian
Scris: Tuesday, February 28, 2012 11:16 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
stele_pe_cer wrote:
Ma intereseaza daca ati apelat la o firma anume pentru a va filma nunta, sau prin cunostinte.Daca ati apelat la o firma anume, o puteti recomanda cu incredere?
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi cand alegi un cameraman (portofoiu, pret, disponibilitate)?

Prerea mea este sa iei pe cineva recomandat de cineva apropiat si sa vezi ceea ce i-a facut persoanei respective...ca alfel...se poate sa nu fii multumita de ceea ce vei primi la final sunt multi care arata materiale video facute de altii!
Alexa01
Scris: Thursday, August 30, 2012 2:29 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/30/2012
Incearca din recomandarile prietenilor cel mai bine!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.