Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cum decoram camera copilului?
Despre camera copiilor se spune ca este adesea mai degraba decorata asa cum cred parintii ca le-ar placea celor mici... Daca este destul greu sa decorezi un spatiu chiar pentru un adult care isi exprima clar optiunile, pentru camera unui copil demersul este de-a dreptul temerar!
In primii ani de viata ai copilului, poate ca ar fi bine sa ne limitam la crearea unui ambient aerisit, relaxant. Imediat ce apar primele preferinte si opinii din partea "beneficiarului", lucrurile se schimba. Nu ne ramane decat sa tinem cont de acestea si sa le completam cu sugestii tematice.
Camera ca oras Atat fetele, cat si baietii vor fi entuziasmati de idee. O casuta jucarie (cu cat mai mare cu atat mai bine!) ar putea fi nucleul. Il putem completa cu picturi murale reprezentand case si magazine, cu firme ca "Teatru de papusi", "Supermarket" etc. Copiii vor aprecia posibilitatile nelimitate in a-si exersa imaginatia.
Safari Culorile sunt foarte importante. Putem folosi un tapet adecvat sau pur si simplu pereti pictati in albastru, verde, bej. Perne de culoarea nisipului vor completa atmosfera, iar jucariile de plus vor fi obligatoriu animale de savana. Lasati suficient spatiu pe pereti pentru expunerea desenelor celor mici.
Cabana Aproape orice copil adora drumetiile la munte. Atmosfera de cabana poate genera o multime de idei de joaca. Mobilerul din pin, tesaturile rustice, accesoriile naturale (conuri de brad, frunze, bete), imaginile cu animale sau peisajele montane si un cufar de lemn pentru pastrarea jucariilor vor completa atmosfera. Cu o astfel de camera cine mai are nevoie de vacanta?
Sport Disciplinele sportive au fost de-a lungul timpului atractii pentru copii. O draperie din plasa unei porti de handbal, cateva mingi, fotografii si trofee. Restul lasati-l in seama copiilor!
Si acum pentru fetite...
Stele Este o tema excelenta, mult folosita si mereu proaspata. Tapet, lenjerie de pat, covor cu desene tematice. Plafonul poate fi pictat cu stelute. Stele de mare pot impodobi biblioteca.
Ingeri, zane, elfi Pereti pictati cu norisori, pat si fotolii acoperite cu tesaturi pufoase, nuante de albastru si roz pal. Decoratii cu aripioare transparente, baghete magice, pulbere cu sclipici argintiu. Accente sclipitoare cu vopsea argintie.
Flower Power Orange stralucitor, verde crud si roz sunt bazele acestui curent retro al anilor '60. Pereti pictati cu motive florale, in culori saturate, armonizate cu textilele draperiilor si pernelor ce vor decora interiorul din abundenta.
Un ultim sfat!
Limitati piesele de mobilier la strictul necesar. Lasati copiilor suficient spatiu in care sa-si desfasoare activitatea creativa si recreativa. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Wouuuuu Taki , ce camera minunata !!!!!!
vreau si eu o camera libera ptr Adina sa ii fac si ei camera ei .........dar deocamdata nu e posibil .... |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17813
| Ne-am mai imbogatit coletia de abtibilduri cu cateva foarte reusite. Uitati cateva poze:
AdrianaC attached the following image(s):

|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Si noi avem abtibilduri cu Alba ca Zapada, si cei .....6 pitici , ca ultimul era plecat in vacanta....deci avem numa'6 pitici, dar inca nu i-am pus pe perete, ca asteptam decorarea camerei dupa zugravire, dupa de zidim peretele fals...ma rog, dupa ce Matei va avea camera lui.
Voi le puneti sus de tot, astfel incat copilul sa nu ajunga la ele, doar sa le priveasca, sau le lasati la indemana lui? |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Super frumoasa camera, Taki. E minunata. Sa vii repede acasa ca sa vada si micuta ce frumusete i-ai pregatit. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17813
| stele_pe_cer wrote:...
Voi le puneti sus de tot, astfel incat copilul sa nu ajunga la ele, doar sa le priveasca, sau le lasati la indemana lui?
Eu le pun astfel incat doar sa le priveasca |
|

| AdrianaC wrote:Eu le pun astfel incat doar sa le priveasca
Si eu m agandeam la fel, sa le pun ceva mai sus, doar sa le vada, ca daca le pun la nivelul lui, nu numai ca le va rupe, dar ii vor si tine de foame ...ca noi suntem in perioada in care tot ce intra in gurita intra si in stomacel (exceptie mancarea, uneori )! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| si noi am avut lipite pe peretii dormitorului ,dar rares a avut grija sa le faca felul!pana nu le-a facut bucatele nu s-au lasat!acum o sa luam altele si o sa le lipim mai sus!ne-a fost invatare de minte!ne-a mai ramas doar tom si jerry! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Mama, dar toata lumea are sau vrea pitici? Avem si noi, desigur...dar dupa ce i-am cumparat, am consatat ca avem 2 Mutulici (in ipostaze diferite!). Asta e...cred ca sunt frati gemeni Anaida attached the following image(s):

|
|
| stele_pe_cer,exact asa ii aveam si noi,si cum am scris mai sus,praf i-a facut!faza nasoala e ca a ramas scochul pe perete!asa ca tre sa luam altii neaparat! |
|

| klumea_blondy wrote:stele_pe_cer,exact asa ii aveam si noi,si cum am scris mai sus,praf i-a facut!faza nasoala e ca a ramas scochul pe perete!asa ca tre sa luam altii neaparat!
Ce sa luati?Alti pereti ?Se ia cu Cif (sau cum se scrie, ca nu mai stiu)...freci usor cu un buretel de bucatarie, din ala de vase, si se ia frumos, eu kiar zilele trecute am scapat de urmele lui Tom astfel |
|
| stele_pe_cer wrote:Ce sa luati?Alti pereti  ?Se ia cu Cif (sau cum se scrie, ca nu mai stiu)...freci usor cu un buretel de bucatarie, din ala de vase, si se ia frumos, eu kiar zilele trecute am scapat de urmele lui Tom astfel
chiar maine incerc cu cif!mersi pt sfat! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| La noi camera e mai simpla, pentru ca deocamdata Tudor e micut... Am mai pastrat o parte din mobilerul vechi, dar am incercat sa marcam putin si teritoriul lui... cute_babies_of_mine attached the following image(s):

|
|

| klumea_blondy wrote:
chiar maine incerc cu cif!mersi pt sfat!
Cu placere !Sa nu freci prea tare, ca altfel se ia tot molozul de pe perete...usor !Acum, ce pot spune e ca noi in casa avem pereti lavabili, la un perete cu zugraveala normala nu stiu cum s-ar preta...da' vezi si tu...daca strici peretele, iei altul !
Pupicei |
|
| stele_pe_cer wrote:Cu placere  !Sa nu freci prea tare, ca altfel se ia tot molozul de pe perete...usor  !Acum, ce pot spune e ca noi in casa avem pereti lavabili, la un perete cu zugraveala normala nu stiu cum s-ar preta...da' vezi si tu...daca strici peretele, iei altul  ! Pupicei
o sa mna gandesc si la asta!noirocul meu e ca sunt lavabili,i-am tot spalat!problema e ca unde a ramas scochul,a ramas cu tot cu cauciucul negru de pe spatele actibildului! |
|
|