Calificare invatatori
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, April 7, 2008 1:58 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ce studii / calificari / grade ar trebui sa aiba un invatator bun?

Este recomandat sa aiba mai multa vechime sau sa fie mai tanar?
miha76
Scris: Monday, April 7, 2008 3:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/16/2007
Indraznesc sa-mi dau cu parerea pentru ca lucrez in domeniu....sunt invatatoare.

Daca e s-o luam dupa studii ar trebui sa fie asa: sa aiba Liceul Pedagogic\Scoala Normala sau\si Colegiul de Institutori, definitivatul (se da dupa 2 ani de invatatmant), gradul II(dupa un an de la definitivat de regula, dar dureaza...3 ani tre sa dai inspectii si la urma dai un examen cu trei probe:mate, romana si literatura pentru copii, pedagogie) apoi urmeaza gradu I (iar 4 ani de inspectii apoi sustinerea unei lucrari- este asemanatoare sustinerii unei lucrari de licenta).Daca e sa ma intrebi pe mine eu as prefera sa-mi dau baiatul la o invatatoare care urmeaza sa-si dea gradul I.De ce? Pentru ca inca e "in priza"...Sunt invatatori care dupa ce au terminat cu gradele de dat se plafoneaza si nu-si mai bat capul...ca sa zic asa...Dar nu trebuie sa generalizam...La fel de bine poti intalni invatatori cu vocatie care nu au studii, dar au har, dragoste pentru copii si se implica indiferent de varsta sau studiile pe care le au.
Daca ar trebui sa ma iau dupa ce zice fiu-miu se pare ca prefera "doamnele" tinere...si tind sa-i dau dreptate.(La gradi are doua doamne in prag de pensie si nu se trage deloc sa mearga).E important sa-i placa de "doamna"...Daca n-o sa-i placa doamna ...n-o sa-i placa nici sa se duca la scoala...In concluzie eu prefer doamnele de mijloc (30-40ani)

Eu stau acum in dilema daca sa aleg o scoala de cartier...sa vina singur acasa, sa-l invat putin mai independent sau o scoala de "elita"...Mai avem un an pana in clasa I asa ca mai avem timp sa ne gandim...
Alina
Scris: Monday, April 7, 2008 3:25 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Foarte frumos, Mihaela. bravo bravo Clar si raspicat, scurt si la obiect. Nici ca se putea mai bine.
miha76
Scris: Monday, April 7, 2008 3:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/16/2007
Sper ca am fost utila...pupici
Un alt sfat: incercati daca se poate sa asistati la o ora la invatatotrul pentru care optati.Daca nu este de acord asta e..ras .Un invatator bun n-o sa va refuze niciodata pentru ca nu are nimic de ascuns...
AdrianaC
Scris: Monday, April 7, 2008 5:39 PM

Multumesc pentru precizari, Miha76!

Am intrebat pentru ca am gasit pe net niste informatii vis-a-vis de invatatorii de la scoala unde va merge Alice, dar nu prea stiam ce inseamna toate cele.

Acestia sunt invatatorii:

CLASELE I-IV
AVRAM MARIA: institutor, grad didactic I, vechime 24 de ani, absolvent Academia de Studii Economice;

BADEA MARIA: învatator, grad didactic I, vechime 27 de ani;

BALAN CONSTANTA: institutor, grad didactic I, vechime 33 de ani, metodist I.S.M.B., autor de manuale scolare si auxiliare, absolvent Colegiul Universitar Pedagogic Bucuresti;

BOBEA ELENA: învatator, grad didactic I, vechime 28 de ani, student Colegiul Universitar Pedagogic Bucuresti;

CALCIU IOANA: învatator, grad didactic I, vechime 34 de ani;

MANOLI ROXANA: învatator grad didactic I, vechime 27 ani, student Colegiul Universitar Pedagogic Bucuresti;

MATACHE CLAUDIA: institutor, grad didactic II, vechime 17 ani, metodist I.S.M.B, absolvent Universitatea Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, masterand Management Educational;

OPREA MILICA: învatator, grad didactic I, vechime 31 de ani;

POPESCU LUCICA: învatator, grad didactic I, vechime 34 de ani;

TUDOR NATALITA: învatator, grad didactic I, autor de auxiliare, vechime 38 de ani;

TONE NICOLETA: învatator, grad didactic I, vechime 24 de ani, student Colegiul Universitar Pedagogic Bucuresti;

Daca ar fi sa alegeti voi, ce ati alege?

Nu stiu daca o sa am sau nu de ales, dar macar sa stiu si eu ce inseamna toate chestiile astea.

In alta ordine de idei, daca aveti copii care au facut clasele 1-4 cu unul dintre invatatorii de mai sus, spuneti-mi si mie ce parere v-ati format.
Alina
Scris: Monday, April 7, 2008 5:44 PM
Nivel

Asta as alege eu:

MATACHE CLAUDIA: institutor, grad didactic II, vechime 17 ani, metodist I.S.M.B, absolvent Universitatea Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, masterand Management Educational;
AdrianaC
Scris: Monday, April 7, 2008 5:57 PM

Am dat o cautare acum pe net dupa Matache Claudia si am gasit chestia asta:

http://www.wavemedia.ro/

Pe undeva pe pagina aia, la invatatori, apare a 7-a pozitie, cu punctaj mai mare decat alti invatatori numiti mai sus.

Cine stie sa imi zica si mie ce reprezinta chestiile astea, punctajul, de ce s-a dat examenul, care o fi fost punctajul maxim? scratch
Lilly of the valley
Scris: Monday, April 7, 2008 5:58 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
miha76 wrote:
Sper ca am fost utila...pupici
Un alt sfat: incercati daca se poate sa asistati la o ora la invatatotrul pentru care optati.Daca nu este de acord asta e..ras .Un invatator bun n-o sa va refuze niciodata pentru ca nu are nimic de ascuns...

Legea privind liberul acces la informatii 544/2001 si legea invatamantului prevad liberul acces al tuturor la orele de curs. Acordul e doar pur formal.
Alina
Scris: Monday, April 7, 2008 6:01 PM
Nivel

AdrianaC wrote:
Cine stie sa imi zica si mie ce reprezinta chestiile astea, punctajul, de ce s-a dat examenul, care o fi fost punctajul maxim? scratch

Este vorba despre gradatiile de merit, un supliment salarial oferit dascalilior cu merite deosebite, cu hartii la mana (sau la dosar), pe o perioada de 4 ani.

Doamna Matache are un punctaj foarte bun. E cu totul altfel fata de punctajul acordat la noi. Aici maximu era 100 de puncte.

Acum ce sa zic? Aceste gradatii se dau in functie de dosar, de adeverintele pe care le-ai atasat acolo, nu stiu, e discutabil. Dar asta nu inseamna ca e incorect sau ilegal. Nu stiu cat de elocventa e aceasta gradatie.
shirel
Scris: Monday, April 7, 2008 10:50 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Si eu as alege tot MATACHE CLAUDIA: institutor, grad didactic II, vechime 17 ani, metodist I.S.M.B, absolvent Universitatea Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, masterand Management Educational
doar pentru faptul ca a studiat si psihologia si stiintele educatie,ceea
ce inseamna ca a vrut sa cunoasca si sa-i intelega mult mai mult pe
elevii ei si nu s-a multumit doar cu titlu de invatatoare.
Este o persoana care tot timpul va incerca sa fii alaturi de elevii lui si sufleteste si sa le inteleaga ce se petrece cu ei si in afara de orele
de invatamint,va fi tot timpul pregatita si va explica foarte amanuntit
tot ceea ce va avea de spus chiar poate si lectiile de predare vor fii
altfel mult mai placute si interesante .Cred ca va fii un om placut de
copii si iubit.
AdrianaC
Scris: Monday, April 7, 2008 11:43 PM

Dar institutor ce inseamna, ca inca nu si-a luat gradul necesar pentru a fi invatator ?
Sau ca nu e titulara?

Habar nu am banghead

O sa incerc sa o vad si eu si sa asist poate la o ora, daca m-o primi.
Lilly of the valley
Scris: Monday, April 7, 2008 11:50 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
AdrianaC wrote:
Dar institutor ce inseamna, ca inca nu si-a luat gradul necesar pentru a fi invatator ?
Sau ca nu e titulara?

Habar nu am banghead

O sa incerc sa o vad si eu si sa asist poate la o ora, daca m-o primi.

nu are de ce sa nu te primeasca la ore, am scris si mai sus, daca e scoala publica, cursurile sunt publice, acordul e pur formal.
Institutorii sunt invatatorii cu studii superioare in domeniu(Colegiu Universitar de Institutori), o continuare a studiilor din Liceul Pedagogic sau Scoala Normala.
dya
Scris: Tuesday, April 8, 2008 6:43 AM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
Alina wrote:
Asta as alege eu:

Exact la fel as alege si eu , de ce...pentru ca in primul rind are facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei , ceea ce cred ca este esential in zilele noastre pentru cei care lucreaza cu copii.thumleft
AdrianaC
Scris: Tuesday, April 8, 2008 7:23 AM

Multumesc pentru sfaturi fetelor, ramane acum sa vad daca am de ales ras .

Deci daca am inteles eu bine, institutor este mai bun decat invatator? Daca da, atunci de ce nu are si gradul I? Ce complicat mi se pare !
MNiko
Scris: Tuesday, April 8, 2008 4:29 PM
Nivel: Guest

Invatatorii sunt cei care faceau liceul pedagogic. Daca un invatator facea studii universitare (colegiu de 3 ani sau facultate) nu se mai numea invataor ci institutor I sau II in functie de ce ai terminat. Mi se pare ca institutor I este pt cei care au facut facultate, dar nu mai stiu sigur. Chiar se infiintasera colegii de 3 ani de institutori(ca specializari gaseai: institutor- engleze, institutor franceza, institutor desen)
Nu este obligatoriu sa ai gradele toate ca sa fii institutor.

Mai nou stiu ca se dorea ca toti educatorii/invatatorii sa aiba studii universitare, dar nu stiu in ce masura e data legea sau aplicata.

Gradul I probabil nu si l-a dat pentru ca a urmat o facultate unde a trebuit sa faca o lucrare de licenta in profil, iar pentru gradul I trebuie sa faci tot o lucrare ca cea de licenta dar pe specializarea in care predai. Nu stiu ce se da la invatatori. Pe de alta parte daca doamna vrea sa faca studii postuniversitare cum ar fi doctoratul, titlul de doctor echivaleaza ata gradul II cat si I.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.