|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/16/2012 Mesaje: 1
| AdrianaC wrote:Alice este la clasa doamnei invatatoare Nicoleta Tone si nu regret nicio clipa ca am lasat-o aici. Doamna invatatoare este o persoana extraordinara, cum poate rar mai gasesti in ziua de azi. Are multa rabdare, stie sa ii si laude, stie sa ii si certe atunci cand e cazul, poate sa dea la fel de bine un "FB" si la fel de bine un "insuficient", atunci cand e cazul... Mie imi place tare mult de dansa si sper ca si Andrei sa mearga la dansa in clasa peste 2 ani. Chiar cand termina Alice clasa a 4-a, trece Andrei in clasa I
Buna Adriana. As vrea sa te intreb cate ceva despre d-na inv. Tone. Poti sa imi dai un mail sau un ID de messenger, te rog.
Multumesc anticipat. |
Inregistrat: 11/15/2008 Mesaje: 96
| Buna ziua dragelor,
Citeam cu entuziasm ce ati scris voi aici :)pentru ca sunt in primul an de facultate la Stiintele Educatiei si am inceput practica in scoli si gradinite. Este ..o minune ce gasesti in acele clase.. numai daca stii sa privesti. De fiecare data cand intru intr-o clasa, parca intru in alta lume..si imi place..este minunat cum poti intra in lumea copiilor...stiind ca ii poti educa asa cum trebuie..si ii poti face fericiti. Nasol este faptul ca in zilele acestea se obtine foarte greu un post...mai ales..atunci cand este si competitia mare. Ce este mai rau?...faptul ca exact persoanele care nu au nicio tangenta cu educatia..exact cu acele persoane intri in competitie...Am doar 20 de ani..si viata abia acum imi arata cat de grea este..si este doar inceputul. Dar voi lupta si ma voi stradui sa devin ceea ce mi-am propus....Un copil..este intrebarea pe care o punem viitorului...
|
Inregistrat: 9/21/2012 Mesaje: 1
| As vrea sa va clarific ceva . Ati interpretat GRESIT faptul ca unii invatatori au absolvit UNIVERSITATEA DE PSIHOLOGIE SI STIINTE ALE EDUCATIEI sau ma-rog ce denumiri pompoase au aceste institutii!
Verificati daca ,,doamna" are LICEU PEDAGOGIC sau nu . Cele care nu, au facut licee industriale si apoi o Universitate pentru invatatori. Astfel de sectii pentru invatatori (Psihologie, psiho-pedagogie, Colegiu de invatatori....) au si unele facultati ca Spiru Haret, Artifex... Intrebati: -ce liceu a terminat doamna? -unde si-a continuat studiile? -ce vechime are in invatamant?- multe au 20 de ani de munca dar nu in invatamant -ce vechime are doamana ca si invatator?-e o moda acum sa se mute la scoala domnisoare care au lucrat ca educatoare necalificate si au terminat ,,Spiru Haret" la sectia ,,Stiinte ale educatiei"
Si acum : invatator= Liceu Pedagogic institutor= Liceu pedagogic + o facultate dar nu in specialitate(drept, ecologie, Politehnica) profesor pentru invatamantul primar= Studii Universitare in domeniul educatiei sau in alte domenii dar care au absolvit modulele pedagogice
Ultima categorie e cea mai periculoasa pt ca aici sunt si cele mai bune si cele mai,,rapid construite " invatatoare. Daca doamna este Prof. inv. primar si are si LICEUL PEDAGOGIC atunci ati tras lozul castigator dar nu va feriti nici de bunicutele ,,invatatoare" sau de ,,institutori"
Chestia cu gradele e pur subiectiva!Multi nu-si mai dau gradele pt ca nu inseamna nimic in plus la salariu dar implica cheltuieli maaari .
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Rezultatele elevilor la examenele de trecere la gimnaziu, cat si la unele concursuri scolare. Modul in care lucreaza cu elevii, cum comunica ... mai putin tin seama de dotarile clasei, ca aici contribuie parintii din buzunarul lor. Completez cand revin ... |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| La trecerea in gimnaziu exista examen? Nu stiam |
| Impropriu, e doar evaluare finala, dar pt inscrierea in clasa a Va, scolile de elita tin cont de aceste rezultate, in plus scolile de "cartier", selecteaza elevii cu cele mai bune rezultate intr-o alta clasa, in vederea unor rezultate acceptabile la examenul de capacitate pt adminterea la liceu. |
| Mda, s-au schimbat mult lucrurile in invatamant.Mi se pare ok ca elevii capabili sa lucreze in aceeasi clasa , sa se poara ridica la un anumit nivel .Pe vremea noastra existau cercuri: de matematica, de fizica , etc si cine vroia sa lucreze in plus participa la astfel de reuniuni.Acum mai exista ? Pe de alta parte ma intreb: copiii de la tara nu sunt dezavantajati?Pentru ca nu stiu cata alegere pot sa aiba daca exista o singura scoala in sat. |
| bereea wrote:Mda, s-au schimbat mult lucrurile in invatamant.Mi se pare ok ca elevii capabili sa lucreze in aceeasi clasa , sa se poara ridica la un anumit nivel .Pe vremea noastra existau cercuri: de matematica, de fizica , etc si cine vroia sa lucreze in plus participa la astfel de reuniuni.Acum mai exista ? ...
depinde de scoli. de ex la Iasi exista Centrul de excelenta in matematica, a existat (probabil inca) un centru de excelenta in informatica pe langa liceul de profil Grigore Moisil.
bereea wrote:... Pe de alta parte ma intreb: copiii de la tara nu sunt dezavantajati?Pentru ca nu stiu cata alegere pot sa aiba daca exista o singura scoala in sat.
da` oare ce avantaj poti avea intr-o clasa in care se preda simultan pt clasele I si III sau II si IV? Asta in cazul in care nu sunt toti in aceeasi clasa, ori mai sunt invatatori in sat. |
| Simultan exista doar in satel mici si departate de oras, eu ma refeream la satele cu scoli normale. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:Pe de alta parte ma intreb: copiii de la tara nu sunt dezavantajati?Pentru ca nu stiu cata alegere pot sa aiba daca exista o singura scoala in sat.
Se aleg " varfurile " iar invatatorul lucreaza in mare parte cu acesti copii.
Stiu un copilut de la tara care a venit in oras pentru gimnaziu si care e absolut genial. Performanta se face daca ai cu cine. Restul se pierd, cred... dar depinde mult si de ambitiile parintelui, clar. |
| Normal ca depinde si de parinti.Acum imi dau seama ca la liceu cele mai bune eleve erau - culmea! - de la tara, unele chiar din sate indeparate de munte.Oricum, daca un copil este dotat si invatatorul/profesorul interesat + sansa in viata poate ajunge departe. |
| bereea wrote:Simultan exista doar in satel mici si departate de oras, eu ma refeream la satele cu scoli normale.
40 km de Iasi ti se pare departe? satul e cam pustiu, majortitatea tinerilor sunt plecati.
sunt si exceptii, cum e cel dat de kali.
uite, eu am domiciliul la tara, intr-o zona rezidentiala, majoritatea ne-am mutat de la oras la tara, dar in sat sunt si nativi ai zonei, chiar printre vecinii mei sunt copii care frecventeaza scoala din comuna, fetita e tot in clasa I, e dezghetata si inteligenta, dar nu s-au lucrat la clasa niciodata genul de exercitii pe care le lucreaza fii-mea, care e la o scoala de cartier, obisnuita, mai aproape de bunici. da! depinde in cea mai mare masura de ce vrea parintele de la copil si ce poate oferi invatatorul. |
| Sa zicem ca nu e nici departe, nici aproape |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| bereea wrote: Pe de alta parte ma intreb: copiii de la tara nu sunt dezavantajati?Pentru ca nu stiu cata alegere pot sa aiba daca exista o singura scoala in sat.
O sa vedem cand mergem pe a V-a si apoi la liceu |
|
Inregistrat: 1/28/2016 Mesaje: 1
| Buna ziua tuturor, Iata ca a venit si la noi momentul scolii: Luca intra la pregatitoare in toamna. Mesajele voastre si discutia despre doamna Tone au venit ca un balsam al intregii mele nelinisti si zvarcoleli in gasirea locului potrivit. Vin acum cu o intrebare: cum a fost Doamna in toti cei patru ani? A mentinut aceeasi atitudine cu copiii? Ia pregatitoare in 2016/2017? Aveti info si despre gradi 138? Va multumesc cu drag.
Lia |
|
|