|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Calculator pentru estimarea datei ovulatiei
Atunci cand incerci sa ramai insarcinata este util sa poti aproxima momentul ovulatiei, pentru a determina perioada cea mai fertila a ciclului.
Statistic se considera ca ciclurile menstruala fertile sunt cele cuprinse intre 12 si 35 de zile. Ciclurile mai lungi sau mai scurte se considera a fi sterile (anovulatorii).
Estimarile exacte pentru stabilirea datei ovulatiei sunt imposibil de realizat, datorita factorilor care pot influenta ciclul menstrual, nivelurile hormonale. In medie ovulul poate fi fecundat in aproximativ 2 ore de la ovulatie. Spermatozoizii traiesc intre 3 si 5 zile.
Aici aveti un calculator pentru determinarea perioadei fertile prin determinarea datei ovulatiei in functie de durata ciclului menstrual.
Alte articole utile despre ovulatie:
Ce se intampla dupa ovulatie.
Testele de ovulatie
Testele de fertilitate |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Cum putem calcula ovulatia, daca nu avem menstruatie regulata si daca doar intuesc ca ovulatia are loc in timpul menstrei?De fapt stiu sigur ca la Matei si la a doua sarcina am ramas insarcinata in a treia zi de menstra (eu am menstre de maxim 3 zile).
Citisem cu mult timp in urma, imediat dupa ce am ramas insarcinata cu Matei cum ca aparuse un predictor de ovulatie, dar nu stiu nici cum se numeste, nici cat costa (este scump si trebuie luat in fiecare luna) si nici de unde sa il iau... |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Stele, eu tin minte ca anul trecut am vazut in farmacia Sensiblu "predictorii de ovulatie" sau testele de ovulatie, nu prea m-am interesat cum se folosesc dar stiu ca erau in jur de 11, 13 ron bucata. Poti sa incerci sa intrebi la Sensiblu...sigur trebuie sa gasesti |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| crista wrote:Stele, eu tin minte ca anul trecut am vazut in farmacia Sensiblu "predictorii de ovulatie" sau testele de ovulatie, nu prea m-am interesat cum se folosesc dar stiu ca erau in jur de 11, 13 ron bucata. Poti sa incerci sa intrebi la Sensiblu...sigur trebuie sa gasesti
Multumesc !Deci exista asa ceva...Eu stiam ca acum vreo 3 ani era o smekerie d'asta 1 milion, dar acum poate au scos ceva, o varianta mai ieftina.Intreb ca si asa am un Sensi blu pe langa mine...Sunt kitita sa imi aflu perioada fertila/nefertila ca sa stiu cand ma pot feri si cand nu, mai ales ca am renuntat si la pills si la ideea de sterilet...inclusiv la ideea de bebe deocamdata ! |
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| cu placere |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| V-ati ghidat vreodata dupa un asemenea calculator? |
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| AdrianaC wrote:V-ati ghidat vreodata dupa un asemenea calculator? Adi,la mine niciodata nu a nimerit ovulatia din pacate |
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| AdrianaC wrote:V-ati ghidat vreodata dupa un asemenea calculator?
E destul de ambigua treaba,eu am incercat dar n-a mers,pentru ca pana la urma fiecare dintre noi e diferita si medicii spun ca nu exista estimare exacta a zilelor de ovulatie,fiecare organism avand bioritmul lui propriu,dar cu teste de ovulatie sigur vei avea succes. |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Da,eu am folosit testele de ovulatie inainte sa raman insarcinata cu Raul,am folosit testul dr Sigur(asa cred ca se numea)sunt 3 teste intr-o cutie.Stiu sa-ti spun ca sunt bune,mie mi-a aratat cu exactitate. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| buna,sunt noua pe site dar imi place foarte mult,am vazut multe sfaturi utile si multumesc celor care au facut acest site,am o intrebare....am auzit ca din data cand iti vn CM numeri 12 zile si chiar in a 12-a zi e ziua cand ramai insarcinata,e adevarat? |
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Nu chiar in a 12-a zi, desi sunt sanse mari . Teoretic, intre a 13-a si a 14-a zi este intervalul optim. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| pai eu sper ca am ramas cu bebe in burtica |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Acum aveti disponibil un calculator pentru stabilirea momentului ovulatiei si pe portalul 7 pitici:
Calculator ovulatie |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/8/2016 Mesaje: 10
| pana acum testele de ovulatie imi ieseau ok, avand in vedere ca am aplicatie si eram atenta si la alte aspecte, acum ar trebui sa fie pozitiv si nu este, ori nu am luna asta ov ori e posibil sa fie cu ochi? O sa repet maine acest test |
|
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| KIRI wrote:pana acum testele de ovulatie imi ieseau ok, avand in vedere ca am aplicatie si eram atenta si la alte aspecte, acum ar trebui sa fie pozitiv si nu este, ori nu am luna asta ov ori e posibil sa fie cu ochi? O sa repet maine acest test repeta maine un test, daca era sa fie cu ochii iesea pozitiv :) testele de ovulatie se pozitiveaza si cand e sarcina |
|
|