|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17813
| Voi cum reusiti sa administrati calciul la bebelusii vostri? Mie mi-a recomandat pana acum pediatra de vreo 5 ori sa ii dau ba calciu gluconic, ba calciu natural (siropel), dar nu am reusit decat o singura data sa ii dau calciu gluconic vreo 9 zile (nu 10).
In rest, nu reusesc deloc sa il dau, nici cu seringa, nici cu lingurita, nici in ceai, iar mai nou dupa calciul natural (siropelul) vomita.
Ce sa fac? Oare o fi bine sa nu ii dau calciul? |
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Adriana, pacaleste-l punandu-i-l in ceai, suc natural sau chiar supa, in orice este lichid; imi inchipui ca nu trebuie sa ia mai mult de 5 ml odata, nu? Eu personal asa am reusit. Succes!!! |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| trebuie sa-i dai calciu, eu mai puneam de ex si in "prima lingurita de piure", incearca amestecat in ceva ce-i place |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu ii dau inainte ceva care-i place si dupa aia deschide gurita, crezand ca e ceva bun, doar ca mai da pe afara. Azi i-am pus in pureul de fructe cu branzica si nu a mai vrut deloc sa pape, voma inapoi fiecare lingurita  Am sa incerc sa amestec cu vitamina C, care-i place, sper sa inghita mai bine. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| eu ii dau calciu gluconic in apa, ceiut,suculet...5ml Ca si inca vreo5-10ml de lichid sa fiu sigura ca-l bea. |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| Lui Daria ii dau CALCIUM DE LA PHARCO la recomandarea medicului are molecula mai mica decat calciu gluconic si este mai bun e ca un siropel are gust de piersici lui daria ii place dechide gurita singura cand il vede |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/29/2007 Mesaje: 782
| dr pediatru mi-a recomandat sa-i dau gluconat de calciu 10 zile pe luna in lunile care contin litera r si il dau in ceai |

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| si mie mi-a recomandat pediatrul sa-i dau la david calciu siropel de la PHARCO timp de 10 zile pe luna, mai ales ca ii tot pocneau osutele sper sa-l ajute. ii dau 2,5 ml de 2 ori pe zi, si are gust de portocale dupa care e inebunit |

Inregistrat: 10/2/2006 Mesaje: 306
| va deranjez si eu cu o intrebare..cand se da calciul? are vreo importanta ca e dimineata sau ca e seara? am citit multe..multumesc mult daca imi raspundeti! |

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| afrodita mama de elena wrote:va deranjez si eu cu o intrebare..cand se da calciul? are vreo importanta ca e dimineata sau ca e seara? am citit multe..multumesc mult daca imi raspundeti!
cum mie mi-a zis sa i-l dau de 2 ori pe zi... la david i-l dadeam la masa de 12 in timpul mesei si la masa de seara la 8 la fel in timpul mesei |

Inregistrat: 10/2/2006 Mesaje: 306
| eu am intrebat ca am citit ca ii agita daca li se da seara. cum se comporta bebe? nu este agitat? as vrea sa-i dau si eu si seara..
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| de ce le dati calciu? au iesit lipsa la analize? |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| Eu i-am dat sirop natural de calciu Pharco cate 5 ml pe zi timp de 10 zile pe luna pana pe la 8 luni. Dupa 8 luni i-am introdus iaurt, smantana, branzica, iar pediatra mi-a zis ca daca mananca bine lactatele (iar Clarei ii plac la nebunie, mai ales iaurturile) nu mai e nevoie de calciu suplimentar si nu i-m mai dat. Eu i-l dadeam cu seringa, 5 ml odata, seara inainte de baita. Inainte sa i-l dau ma jucam, ma prosteam, dansam cu seringa prin casa, o faceam sa rada cu gura pana la urechi si cum o vedeam cu gura deschisa....hap. Ajunsese sa rada si sa deschida gura numa cand vedea seringa. Asa am facut si cu vigantolul... si acum e suficient sa ma vada cu pipeta in mana ca rade si deschide gurita mare mare. |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Noi nu i-am dat Sarei calciu decat zece zile, in prima luna, atat! In rest, singurele medicamente care le luam zilnic sunt picaturile de Vigantol! |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Eu nu i-am dat lui Matei nici calciu, nici Vigantol pentru ca are fontanela punctiforma si exista riscul de stenoza craniana.Pana acum nu are nici un semn de rahitism.Daca e totul bine cu fontanela, de la 6 luni o sa incepem cu vigantolul. |
|
|