Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| poate pentru ca noi avem specificat pe pasaport ca suntem rezidente in strainatate nu ne cere nimic. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Da, se poate. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| am si eu o intrebare,,,vreau sa calatoresc in romania cu fetita care e minora ,,cetatean roman cu domiciliul in spania si are pasaportul expirat,pot sa o duc in romania fara titlul de calatorie(sau foaie de drum....nu stiu cum ai mai spune),,,?,,pasaportul il reinoim in tara, |
|

| nu, nu poti |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Asa stiam si eu, ca iti trebuie neaparat foaie de drum sau ttlu de calatorie daca nu are pasaport. Asta pentru cand intri in Ro, iar cand te intorci iti trebuie pasaport si imputernicirea tatalui fetiteti daca nu calatoriti impreuna.
Fetelor, pe mine ma intereseaza daca pot calatori in Europa (nu Romania, eu locuind acum in afara Ro) cu copilul/copiii fara imputernicire de la tatal lor. Stie cineva sa-mi raspunda? |
|

Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| multumesc de raspuns fetelor...ma cam gandeam eu,,,dar credeam ca totusi daca e expirat merge,,,,de acordul tatalui stiam,,, |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| eu stiu o familie care s-au dus cu copilul in tara fara sa fie trecut in pasaportul vreunuia dintre ei,avea doar certificat de nastere belgian,in tara i-au facut si acte romanesti. Alexandra nu are inca acte,tot acasa o sa le facem,va anunt eu daca ne-au lasat la vama sa trecem sau nu. |
|

| Mela, eu cred ca riscati mult. |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| poate...in cel mai rau caz ne intorc inapoi,desi,sincer,nu cred. eu am mai fost cu copiii in tara,fara tati,nimeni nu m-a intrebat la vama,nici ungurii si nici romanii,de un acord al lui ca ei sa calatoreasca doar insotiti de mine.la iesirea din tara e problema. |
|

| Normal ca la intrarea in tara nu-ti cere nimeni nimic.eu intelesesem ca vrei sa calatoresti cu Alessandra fara sa ai pasaport sau titlu de calatoire pentru ea |
|

| Mela, e posibil sa fie cum spui tu atunci cand calatoresti cu masina. Insa daca vrei sa mergi cu avionul nu ai nicio sansa fara acte.
Fetelor, despre intrebarea mea nu stie nimeni nimic? |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Misha, prin UE nu te opreset nimeni sa te intrebe de sanatate, ca nu mai sunt granite si nici politie de frontiera. Daca ai pasaport pentru ei e de ajuns. Doar Romania are "problema" cu imputernicirile astea. Pentru a fi mai sigura incearca sa suni la ambasada noastra in uk sau la un consulat. Roxanel s-a plimbat cu fata prin Franta, incearca sa o intrebi pe ea. |
|

| Multumesc, danab! Asa voi face. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Misha, numai in Romania exista idiotenia aia de imputernicire ! Poti calatori cu fata oriunde fara probleme , doar la iesirea din iubita noastra Romanica o sa auzi intrebarea asta !
|
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Misha la calatoria cu avionul clar este nevoie de pasaport sau foaie de drum stampilata la ambasada cu acordul tatalui.Eu acum 3 ani a trebuit sa plec din Lisabona in Barcelona pentru 3 zile cu fetita si sot.S-a nimerit ca sotul sa fie plecat cu servicul in aceeasi perioada si sa vina din Polonia cu un avion mai devreme,iar noi sa ne intalnim in aeroport.Dar sotul a pierdut avionul si nu a mai putut ajunge .Nu au vrut sa ma lase sa plec cu fetita ,dar am insistat enorm si au trebuit sa faca demersuri urgente verificand datele sotului care se afla in alt avion in drum spre Barcelona,doar asa am reusit sa ies din tara. Cat despre plimbarea cu masina eu zic la fel ,sa ai toate actele copiilor in regula ca nu se stie niciodata cum te opreste politia si atunci toate actele vor fi luate la control. Eu fara permis de drum de la tata sau pasport nu as pleca la drum indiferent cu ce mijloc de transport. |
|
|