calatorie minori
Subiectul anterior · Subiectul urmator
t-mihaela
Scris: Monday, June 30, 2008 7:45 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Stiu ca era un topic asemanator dar nu dau de el.Mamici , cum e cu scrisoarea de consimtire de la tata pentru calatorie, se cere si copiilor care nu-s cetateni romani.De exemplu imi trebuie scrisoare pentru Daria si Arti?Am trimis un mail la directia pasapoarte dar cine stie daca si cand primesc raspuns.scratch
Sfefania_Johansson
Scris: Monday, June 30, 2008 12:32 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
sunt in aceeasi situatie ca tine..NU iti trebuie consimtamantul tatalui daca copiii NU sunt cetateni romani..
eu am sunat la ambasada, pentru ca eu calatoresc cu pasaportul cu vechiul nume..iar Jacqueline are trecut in pasaport, la numele mamei, numele meu nou..deci e ca si cand eu nu as fi cu ea si cu Tony..si consulul mi-a spus ca nu e nevoie de nici un consimtamant..legea e valabila doar pt minorii cetateni romani, care, daca nu au consimtamantul parintelui care nu calatoreste cu ei, nu au voie sa paraseasca tara..
ori, ar fi o aberatie ca un minor cetatean strain sa fie retinut in romania pt lipsa acelei procurifool
Sfefania_Johansson
Scris: Monday, June 30, 2008 12:37 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
dar cred ca ar fi bine sa intrebi o autoritate canadiana daca au voie sa paraseasca Canada fara acea prcura, pentru ca depinde de la tara la tara..
t-mihaela
Scris: Monday, June 30, 2008 3:46 PM
Nivel

Sfefania_Johansson wrote:
dar cred ca ar fi bine sa intrebi o autoritate canadiana daca au voie sa paraseasca Canada fara acea prcura, pentru ca depinde de la tara la tara..

Da, la asta nu m-am gandit, poate pentru parasit canada o sa trebuiasca.Mersi Stefania,cred ca asa e cum zici , asa ar fi normal oare
Maria & Mario
Scris: Monday, June 30, 2008 6:51 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Miha , mie nu mi-au cerut niciodata nimic. Maria e cetatea englez , parinti romani , nu m-a intrebat nimeni nimic niciodata ! In general Romania solicita , DAR numai pentru atunci cand adulti ( unul din parinti ) scot din tara copii romani ! ( evit rapirile, instrainarile, traficul de copii ). Daca copii sunt Canadieni atunci stai linistita ca nu te intreaba nimeni nimik. thumleft
t-mihaela
Scris: Monday, June 30, 2008 7:03 PM
Nivel

Da, se pare ca e valabil doar pentru copii romani.Acum am aflat ca-mi trebuie de la Kaze scrisoarica sa pot iesi cu Arti si Daria din Canada.
Ely
Scris: Thursday, August 7, 2008 1:51 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Fetelor vin si eu cu o intrebare,cine stie ?Merg cu Karina in Barcelona si as vrea sa stiu daca pot sa o scot din Lisabona fara consimtamantul tatalui ,in conditiile in care sotul a pierdut avionuldisputa si nu poate ajunge .banghead
Deziree
Scris: Thursday, August 7, 2008 3:50 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/24/2006
Ely ce cetatenie are Karinuta? daca e romana, atunci poti oriunde sa mergi fara consimtamantul tatalui, numai din Romania nu o poti scoate fara consimtamant.Si eu tot l-am scos pe Ahmi si din Romania fara consimtamantras
Fluturas
Scris: Thursday, August 7, 2008 3:55 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
ely,cand mergi in barcelona?poate ne intalnim.
deziree are dreptate,cel putin asa stiu si eu,ca doar din romania e nevoie de consimtamant
Ely
Scris: Thursday, August 7, 2008 4:26 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Dezireeeeeeeee,Butterfly va multumesc mult de tot m-ati eliberat de stresscomputerlove computerlove iloveyou iloveyou .

delfinasa
Scris: Thursday, August 7, 2008 5:26 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Ca cetatean american minor, copilul poate iesi si intra in US cu unul din parinti, fara procura. S-ar putea si-n Ca sa fie la fel.

Cum suflu si-n iaurt, inainte sa plec in tara, Dan mi-a facut o procura la banca -am gasit formular standard pe net-, pe care-am dus-o la State Department in Richmond sa-mi puna apostila conventiei de la Haga...chestia asta mi-a luat 1/2 zi si 10$...bineinteles ca nu am folosit-o, nimeni nu mi-a cerut nimic, dar am avut-o la mine pt. orice eventualitate.

Faza nasoala la mine a fost ca stau cu fata peste 3 luni cat are drept sa stea in tara ca cetatean american, dupa care i-ar fi trebuit viza...zapaceala naibii cu asta...Karina a intrat in tara cu pasaport american si trebuie sa iasa din Ro cu pasaport romanesc si sa intre inapoi in US cu cel americanalcool..so, tot inainte sa plec, am fost cu Dan la ambasada si mi-a facut 3 documente:
-declaratie ca e de acord sa i se faca pasaport romanesc;
-procura speciala pentru eliberarea pasaportului romanesc;
-declaratie ca e de acord ca fii-mea sa paraseasca tara, fiind insotita numai de mine, ca sa venim acasa. Karina neavand la momentul ala pasaport romanesc, mi-a lasat liber pe declaratie si am completat eu aici numarul ei de pasaport, ca si al meu -ca si eu mi l-am schimbat acum-.
De curand am calatorit cu ea in Bulgaria, am folosit pasaportul ei american si n-am avut nici o problema.
bereea
Scris: Sunday, August 31, 2008 4:38 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Alessandra e cetatean roman cu domiciliul in strainatate , dar nu mi-au cerut nimic nici la intrarea , nici la iesirea din Romania.Si am mers de cateva ori.
TeosOf
Scris: Sunday, August 31, 2008 6:14 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
bereea wrote:
Alessandra e cetatean roman cu domiciliul in strainatate , dar nu mi-au cerut nimic nici la intrarea , nici la iesirea din Romania.Si am mers de cateva ori.

Ai iesit din Ro cu Alessandra, fara sa fii insotita de sotul tau/tatal Alessandrei?
bereea
Scris: Sunday, August 31, 2008 6:46 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
da, de 3 sau 4 ori, dar numai cu avionul.
TeosOf
Scris: Sunday, August 31, 2008 6:59 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Mie, si in vara aceasta cand am fost in Rodos, tot cu avionul, doar eu si Isabelle, mi-au cerut declaratia sotului ca e de acord ca fata lui sa plece cu mama ei in strainatate. Tampenie mare. Mereu imi amintesc de aceasta declaratie pe ultima suta de metri.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.