cafeaua
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mihaela75
Scris: Friday, March 31, 2006 7:26 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Cine stie ce e cafeaua decofeinizata?E cafea sau sunt cereale prajite?Daca e cafea cum scoate cofeina din ea si chiar nu ramane deloc?oare Eu de cand am dat-o pe decaf. beau cam multa si ma intreba oare ce beau, cafea sau zeama de cereale?oare
Kiki
Scris: Friday, March 31, 2006 7:29 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Din cate stiu are cofeina, dar foarte putina.

Continutul de cofeina al diferitelor bauturi si alimente

- cafea la ibric (o ceasca): 60 - 120 mg
- espresso dublu (50g): 45 - 100 mg
- cafea instant (o ceasca): 70 mg
- cafea decofeinizata (o ceasca): 1 - 5 mg
- ceai (o ceasca): 40 mg
- ceai verde (o ceasca): 40 mg
- cola (350g): 38 - 45 mg
- ciocolata calda (o ceasca): 4 mg
- ciocolata neagra (25g): 20 mg
- ciocolata cu lapte (25g): 6 mg.

Valorile sunt aproximative, in special cele referitoare la varietatile de cafea.

Despre cofeina
Tuturor ne place sa bem in fiecare zi cate o ceasca de cafea sau de ceai, dar se pare ca acestea nu ne plac pe noi tot atat de mult. Daca bem mai mult de o ceasca pe zi, riscam sa fim nervosi, anxiosi, ne doare capul sau suntem deshidratati, iar, uneori, un consum ridicat de cofeina ne poate face sa fim prost dispusi si sa clacam.

Orice medic nutritionist va va atentiona cu privire la consumul de cofeina si nu numai pentru faptul ca aceasta impiedica absorbtia mineralelor de catre organism, cum ar fi fierul, ci si pentru ca astfel se accelereaza ritmul in care calciul este pierdut de catre articulatii si sistemul osos.

Si pentru ca nu vrem sa luam numai partile rele ale cafeinei, vom aminti si beneficiile pe care aceasta le aduce organismului nostru. Intr-adevar, cafeaua si ceaiul isi au si ele rolul lor. Poate cel mai important este faptul ca antioxidantii continuti de acestea ne apara de bolile de inima, amana semnele imbatranirii si ne ajuta sa ne refacem mai repede in urma racelilor sau infectiilor.

Chiar si produsele decofeinizate sunt bogate in continutul de antioxidanti, dar incercati sa cumparati acele produse care au fost decofeinizate prin metoda apei (daca eticheta nu ofera nici un indiciu in acest sens, probabil produsul a fost expus unei metode chimice nesanatoase). In timp ce anumite persoane spun ca o ceasca de cafea sau de ceai bauta dimineata ii ajuta sa-si inceapa ziua cu o stare buna si chiar le inlatura problemele legate de constipatie, altele spun ca aceasta le agraveaza iritatiile sistemului digestiv. Unele studii au sugerat chiar faptul ca acest continut de cofeina din cafea sau din ceai poate suprima simptomele bolii Alzheimer.

O ceasca de cafea espresso este un bun compromis pentru oricine. Si asta pentru ca nu contine atat de multa cofeina precum cafeaua la filtru sau la ibric. Ne fereste de starile de nervozitate si totusi ne stimuleaza si ne imbunatateste puterea de concentrare. Cafeaua espresso are un continut scazut de cofeina deoarece aburul trece atat de repede prin praful de cafea, incat cofeina nu are timp sa se depoziteze in ceasca. Cafeaua instant (care este fabricata din infuzii uscate de cafea care au fost solidificate) contine, de asemenea, mult mai putina cofeina decat cea obisnuita, dar si aceasta isi are si ea partea ei proasta, din cauza gustului inferior al acesteia.
misha
Scris: Friday, March 31, 2006 7:44 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Ceaiul contine COFEINA?oare asta nu am stiut-o! si atunci de ce in cazul unor boli este recomandat pana la 2l de ceai pe zi? Pai atunci ne tratam de una si ne imbolnavim de alta?oare Nu mai stiu ce sa zic!
mihaela75
Scris: Friday, March 31, 2006 7:52 PM
Nivel

Kiki wrote:
[b] Cafeaua instant (care este fabricata din infuzii uscate de cafea care au fost solidificate) contine, de asemenea, mult mai putina cofeina decat cea obisnuita, dar si aceasta isi are si ea partea ei proasta, din cauza gustului inferior al acesteia.

Cafeaua instant e nessul?Eum stiam invers...ca nessul e mai tare decat naturala.

Cred ca e o idee buna sa-mi iau un espresso oareMersi de info info, foarte utile. thumleft
Kiki
Scris: Friday, March 31, 2006 10:55 PM
Nivel

mihaela75 wrote:

Cafeaua instant e nessul?Eum stiam invers...ca nessul e mai tare decat naturala.

Cred ca e o idee buna sa-mi iau un espresso oareMersi de info info, foarte utile. thumleft

Da, e nessul. Asa stiam si eu ca e mai tare...
stele_pe_cer
Scris: Saturday, April 1, 2006 10:14 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Eu kiar acum ma delectez cu un...Orzo....adica un ness fara cofeina, facut din orz....are gust foarte bun, identic cu cel al nesului, doar ca nuare intocmai aeeasi tarie.Atat.
mihaela75
Scris: Saturday, April 1, 2006 5:49 PM
Nivel

Am facut si eu un pic de cercetarerasNu m-am gandit niciodata sa caut cum se decofeinizeaza cafeaua.Am gasit ca sunt cateva metode ( cu apa, cu monoxid carbon , cu clorura de metilen si inca una care am uitat-o) si nici una nu dauneaza sanatatii.Cofeina se scoate 97%.M-am uitat pe cutia mea si scrie ca e decof. cu metoda clorurii de metilen.Deci ce am gasit e ca decaf. e intr-adevar cafea si nu zeama de cereale yes
Elia
Scris: Sunday, April 2, 2006 11:02 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Intreb si io ca prostu...io neband cafea habar nu am, asa ca lamuriti-ma si pe mine de ce beti cafea decofeinizata? Ca inteleg ca oamenii beau cafea pentru ca sunt dependenti, mai mult sau mai putin, ca altfel sunt ametiti, somnorosi, ii doare capul, etc. Si toate atsea inteleg io ca sunt inlaturate tocmai de cofeina. Atunci de ce beti cafea decofeinizata, adica ce efect are? Doar gustul? Sau senzatia de ceva cald in stomac, care aceasi gust cu cafeaua?
stele_pe_cer
Scris: Sunday, April 2, 2006 3:00 PM
Nivel

Eu beam inainte cafeaua numai pentru gust.mM consider un om suficient de cerebral care nu se poate amagi cu zicale precum"nu mi-am baut cafeaua, ma doare capul, nu ma pot tezi ca nu mi-am baut cafeaua, sunt ametita ca nu am baut cafea"....NU.Daca beam cafea, savuram gustul si beneficiam in urmatoarele momente de un surplus de energie, urmat apoi brusc de o scadere de energie, fapt generat tot de aceeasi "dragalasa" cafea.

Cafeaua decofeinizata este savurata cu mare palcere de persoanele care doresc sa renunte la cafea, dar sunt indragostiti atat de gust cat si de "ideea de a bea cafea", de obisnuinta de a bea cafeaua dimineata sau in cursul zilei.
mihaela75
Scris: Sunday, April 2, 2006 5:17 PM
Nivel

freedelia wrote:
Intreb si io ca prostu...io neband cafea habar nu am, asa ca lamuriti-ma si pe mine de ce beti cafea decofeinizata? Ca inteleg ca oamenii beau cafea pentru ca sunt dependenti, mai mult sau mai putin, ca altfel sunt ametiti, somnorosi, ii doare capul, etc. Si toate atsea inteleg io ca sunt inlaturate tocmai de cofeina. Atunci de ce beti cafea decofeinizata, adica ce efect are? Doar gustul? Sau senzatia de ceva cald in stomac, care aceasi gust cu cafeaua?

Da, cred ca e dependenta de gustul si mirosul cafelei mai mare decat de cofeina.Insa nu stiu cum, eu am cunoscut acele dureri de cap din lipsa cafelei.Sambata si duminica ca nu mergeam la servici beam cafeaua mai tarziu si beam ca simteam ca-mi explodeaza capul.O fi fost de la cafea sau nu...cine stie, dar cum o beam cum imi trecea.Probabil pe fond nervos,org nu primea la timp doza si facea uratoareAcum stiu sigur ca beau pt gust si miros, sunt dependenta de arome si mai putin de cofeina yes
stele_pe_cer
Scris: Thursday, April 20, 2006 9:04 AM
Nivel

Eu ma bucur asa de tare ca intru in sarcina asta fara nici un vitziuras ...nu tu cafea, nu tu tigari, nu tu alcool, la manastire cu mineyes ...parca m-as pocai, nu alta!Si kiar aseara mi-a facut sotul pofta cu un strop de ness si imi promisesem ca astazi, fie ce-o fi, beau si eu un nesulake, ca tare mult imi place...de acum, aleluia ness!Dar nici ca-i voi simti lipsa!
taki
Scris: Thursday, April 20, 2006 10:08 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

stele_pe_cer wrote:
Eu ma bucur asa de tare ca intru in sarcina asta fara nici un vitziuras ...nu tu cafea, nu tu tigari, nu tu alcool, la manastire cu mineyes ...parca m-as pocai, nu alta!Si kiar aseara mi-a facut sotul pofta cu un strop de ness si imi promisesem ca astazi, fie ce-o fi, beau si eu un nesulake, ca tare mult imi place...de acum, aleluia ness!Dar nici ca-i voi simti lipsa!

Dar asa, de pofta, doar sa gusti cateodata ai voie, zic eu ras !

Tin minte ca eu pe ultima suta de metri aveam pofta de cola si am baut ca nu mai puteam sic . Dar asta s-a intamplat doar de cateva ori, exceptii ras .
Acum nici ca as mai bea cola, cred ca m-am dezobisnuit de a bea acidulat puker :81pukel: .
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, April 20, 2006 10:22 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Stelute, eu am baut cafea cand am fost insarcinata! Cu lapte, dar am baut... Asa ca din cand in cand... poti sa-ti mai iei un ragaz de... "nesulake"
stele_pe_cer
Scris: Thursday, April 20, 2006 11:27 AM
Nivel

Sa speram ca mari pofte nu voi avea, cel putin daca le voi avea,sa nu fie din categoria "interzise"sic ...
Kiki
Scris: Thursday, April 20, 2006 11:33 AM
Nivel

cute_baby_of_mine wrote:
Stelute, eu am baut cafea cand am fost insarcinata! Cu lapte, dar am baut... Asa ca din cand in cand... poti sa-ti mai iei un ragaz de... "nesulake"

Si eu, cu lapte sau cu completa, am baut.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.