|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Foarte apreciata pentru aroma si gustul sau, cafeaua este folosita cu succes si pentru frumusete. Iata cateva exemple de a va face frumoase cu ajutorul cafelei .
Parfum pentru corp - pentru a va parfuma intregul corp cu un miros suav de cafea, umpleti cu zat un saculet de tifon si frecati-va cu el la dus sau la baie. Concentrat de cafea pentru stralucirea parului - are un miros divin si da, intr-adevar, rezultate: parul va deveni mai stralucitor chiar si dupa o singura aplicare. Faceti o portie mare de cafea foarte tare (la ibric sau chiar un espresso, daca aveti aparat) si lasati-o sa se raceasca, pana devine calduta. Strecurati-o, puneti-o intr-un lighean si inmuiati-va parul uscat in ea. Lasati sa actioneze timp de 20 de minute, apoi clatiti-va abundent cu apa calduta. (Metoda recomandata doar pentru femeile satene, roscate sau brunete.) Zat anticelulitic. Toate acele creme anticelulitice foarte scumpe au un singur ingredient comun: cofeina! Va puteti prepara singure o crema anticelulitica, folosind zatul de cafea. Are efecte mai bune daca se foloseste caldut. Dupa ce va beti cafeaua, amestecati un sfert de ceasca de zat caldut, cu o lingura de ulei de masline. Stati in picioare, in cada, si aplicati amestecul de cafea pe zonele corpului cu probleme, masand energic, ca sa patrunda in piele. Nu va faceti griji daca o parte din amestec va cadea; ramane destul ca sa adere la piele si sa produca efectul scontat. Dupa aplicarea amestecului aplicati pe zonele respective o folie de plastic si lasati sa actioneze pentru cateva minute. Desfaceti folia si frecati pielea cu palmele, pentru a inlatura excesul de amestec ramas. Clatiti cu apa calduta. Aceasta procedura are rezultate foarte bune, daca o repetati de doua ori pe saptamana. Exfolierea si tonifierea tenului. La un sfert de cescuta cu zat de cafea adaugati un ou, amestecand bine pana obtineti o pasta. Aplicati pe fata, masati cu blandete, apoi lasati amestecul sa se usuce. Clatiti cu apa calduta. Pentru persoanele cu ten uscat, se recomanda adaugarea unei creme hidratante in amestec. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| delfinasa wrote: Zat anticelulitic. Toate acele creme anticelulitice foarte scumpe au un singur ingredient comun: cofeina! Va puteti prepara singure o crema anticelulitica, folosind zatul de cafea. Are efecte mai bune daca se foloseste caldut. Dupa ce va beti cafeaua, amestecati un sfert de ceasca de zat caldut, cu o lingura de ulei de masline. Stati in picioare, in cada, si aplicati amestecul de cafea pe zonele corpului cu probleme, masand energic, ca sa patrunda in piele. Nu va faceti griji daca o parte din amestec va cadea; ramane destul ca sa adere la piele si sa produca efectul scontat. Dupa aplicarea amestecului aplicati pe zonele respective o folie de plastic si lasati sa actioneze pentru cateva minute. Desfaceti folia si frecati pielea cu palmele, pentru a inlatura excesul de amestec ramas. Clatiti cu apa calduta. Aceasta procedura are rezultate foarte bune, daca o repetati de doua ori pe saptamana.
da, am auzit si eu k e foarte buna reteta asta, chiar stiu pe cineva care a folosit-o...
mai am eu o reteta din zat de cafea amestecat cu miere - se aplica pe piele si se lasa vre-o 5 min, apoi se clateste abundent cu apa, in afara de mirosul exceptional pielea devine SUPER CATIFELATA zici ca'i de matase |
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| E incercata pe pielea mea...exfoliaza bine si ramane si mirosul placut...ce te faci cu lenea? Daca as fi continuat aplicarile...hmmmmm |
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Delfinasa super subiect Ira ,Sousourel stiti cumva si cantitatile cat zat cata miere? |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| da, si eu vreau cantitatike. Eu stiam de msaj cu miere dar nu si combinatia de mire si zat de cafea. |
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Eu mi-am facut masaj cu zat de cafea caldut, pe picioare si fese...nu stiam si de miere si de posibilitatea de a o folosi si pe fata. Cantitatea pe care am folosit-o eu....cat am vrut |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| pai cantitatea de zat depinde de zonele pe vrei sa aplici - daca vrei pe tot corpul - faci mai mult.... nu stiu cantitatea exacta, nu am masurat niciodata dar nu trebuie sa fie nici prea solida si nici lichida... compozitia trebuie sa arate ceva gen smantana.... si se intinde prin miscarile circulare...
recomand cu caldura, e FOARTEEEEEEEEEE BUNA |
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Sousourel,Ira am sa o incerc cat de curand. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Gata! Diseara incerc si eu reteta cu zatul de cafea si miere sau ulei de masline! Tot e zi de relaxare si azi si maine! |
|
|