|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| si eu am luat cadou nasilor la botez; (nasii-verisoara mea)i-am luat o veioza fandosita,din PRISMA(in1998)cu fantana arteziana in mijloc,lucru care i-a lasat muti la vremea aceea;iar la mot,i-am luat un serviciu de oale,cratiti din inox(vreo12-14piese)care la fel i-a placut f.f.mult.Apoi la cel mic,i-am luatun serviciu de cafea iar la mot nu mai stiu,oricum ceva simbolic,....acum depinde si de cat de pretentiosi sunt nasii. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Am gasit si explicatia pentru colaci ca tot cautam eu, dar pe la topicul celalalt. Deci trebuie sa intreb nasii daca e iarasi si cadou sau nu! |
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| La noi nu exista obiceiul asta |
| Carla, nici la noi si ma gandesc ca normal ar fi sa fac cum e in zona mea din moment ce petrecerea are loc aici! |
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Liz wrote:Carla, nici la noi si ma gandesc ca normal ar fi sa fac cum e in zona mea din moment ce petrecerea are loc aici! Lizule ,fa cum simti tu ca e mai bine |
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Deci ce se ia la nasi ? O idee ...sunt nasi batrani(50 -60) pretentiosi si suma max e 1 milion. |
| KOKO,acum depinde dec at de fandositi sunt si nasii,na Eu cred ca pt.varsta lor ceva de design interior,ceva ce nu au,ceva ce si-au dorit si nu au putut sa-si ia,acum na,in limitele rezonabilului.Un mixer,un robot de bucatarie,un tablou,un set de pat foarte elegant,...o veioza mai de efect,...depinde foarte mult si cum sunt,ce ii caracterizeaza,... Asta este parerea mea,... |
| Chiar ca nasi fandositi, dar pe banii altora Multumesc de idei |
| koko2008 wrote:Chiar ca nasi fandositi, dar pe banii altora Multumesc de idei Pentru putin iubita prietena,... |
| Koko, si noi luam motzul weekend-ul care vine si am convenit cu nasii ca nu luam cadouri, dar eu totusi am cumparat o jucarie pentru fetita lor. |
| Liz wrote:Koko, si noi luam motzul weekend-ul care vine si am convenit cu nasii ca nu luam cadouri, dar eu totusi am cumparat o jucarie pentru fetita lor.
Da iubita. Chiar ma gandeam ce i cu tine. Inseamna ca ai treaba Nasii nu sunt ai mei. Sora lui Ionut are niste nasi... si am zis sa i dau idei de cadouri. Cu astia n ai ce conveni. |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Fetili de prin Moldova, pana la urma cum e cu acesti colaci?? Se da unul sau 2? Eu auzisem ca 1 (ca-i un singur fin, de aia la nunta se dau 2 colaci ca-s 2 fini). Trebuie sa dau si eu colacul lui Bibi dar nu prea stiu ce si cum. Ce se mai da pe langa colac/colaci si cadou? 1 prosop sau 2? Fata de masa? O sticla de vin, tava?... faina zahar ulei si astea nu cred ca pun.. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| kali wrote:La Suceava colacii se dau oricand, pana se casatoreste copilul (multi ii dau la nunta); noi nu am dat la mot- de fapt eu nu cred in obiceiurile populare si vom respecta chestia asta doar daca-si doresc nasii. In schimb oricand e ales momentul de dat colacii, nasii trebuie sa imbrace copilul din cap pana-n picioare, indiferent de varsta pe care o are, iar parintii, intr-adeva,r trebuie sa le dea ulei, zahar, sare. Papi, se zice ca dupa botez copilul e al nasilor, iar prin datul colacilor, iti "iei" copilul inapoi. Pe aici, multi nu dau colacii la mot, mai ales daca celui mic i-a mers bine (nu s-a imbolnavit etc., etc.), ci o fac la nunta. Daca oricand intre aceste doua momente copilului "ii merge rau" se pune de o mica petrecere de "rascumparare" Dar asta tine de traditie si se aplica si zicala "cate bordeie atatea obicee". Tine de optiunea fiecaruia daca- si cand- le respecta.
Nu am dat nimic, pana la urma. Niciunul dintre nasi nu a tinut la obiceiuri... |
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Eu i-am dat chiar la botez. Sa ne luam de o grija, dar in timp multi ne-au spus ca in felul asta i-am cam expediat din viata copiilor si de aia nu am tinut o legatura asa stransa. Se da unul singur. Pe tava acoperita cu un prosop traditional(fata de masa) se pune colacul, 1 kg de malai, faina de grau, zahar, ulei si vin. Nasului i se pune o camasa, nasei material de o rochie. Buli, depinde si cum doresc nasii. La Andrei am urmat intocmai traditia, ca mama a zis sa nu o facem de ras , dar nasa Leei e catolica si habar nu avea de traditia asta, in plus ar fi insemnat sa dau castraveti gradinarului, era economista la o fabrica de confectii in sistem LON si ne-a rugat sa sarim peste partea cu materialul si camasa. daca tot tinem musai sa urmam datina. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Multumesc de raspuns, am luat cadouasul, o fata de masa, un vin bun, urmeaza colacul si sper sa gasesc pe undeva un cos impletit frumos in care sa le pun. (Lilly, stii pe unde ar fi asa ceva in IAsi?) |
|
|