Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| kali wrote:Am montat 80 ochiuri (dar se pare ca nu suficient pentru Alexia- "reteta" initiala e cu 60, pentru nou-nascuti). Se lucreaza in felul urmator (apropo' de asta, nu stiu sa explic, asa ca, daca va fi cazul, am sa o rog pe Adriana sa ma ajute unde nu e clar):
Se lucreaza 2 randuri pe fata. Apoi: R1: fata R2: dos R3: 6 ochi fata, scazatura simpla spre stg. de 2 ori, ( se inmulteste o data -se da firul dupa andrea, sper ca asa se numeste-, apoi 1 ochi fata)de 4 ori * scazatura simpla spre stg. de 4 ori, (se inmulteste o data, 1 ochi fata) de 4 ori* Se repeta de la *la* pana ce raman in capat 10 ochiuri; acestea se lucreaza: 2 ori scazatura spre stg., 6 ochi fata R4: fata
Se repeta cele 4 randuri de 10 ori (in reteta scrie 8), dupa care se incepe sa se scada:
R1: 10 ochi fata, scazatura simpla stg. .... se repeta pana la capat R2: 9 ochi fata, scazatura simpla stg... R3: 8 ochi.... R4: 7 R5: 6... si tot asa pana se ajunde sa se faca scazaturi una dupa alta, cand se inchide.
Sincer, daca ar fi fost sa ma apuc sa tricotez dupa explicatia mea, nu as fi facut-o in veci... cred ca nu ati inteles nimic. Nu am experienta in ale tricotatului... e prima data cand fac ceva. Daca sunt nelamuriri, va rog sa ma intrebati.
Kali, incerc sa ii fac si eu o caciulita asemanatoare celei pe care i-ai facaut-o Alexiei, dar m-am incurcat in model...nu am inteles exact de unde pana unde repet |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| gabitaandrei wrote: Kali, incerc sa ii fac si eu o caciulita asemanatoare celei pe care i-ai facaut-o Alexiei, dar m-am incurcat in model...nu am inteles exact de unde pana unde repet
R3: 6 ochi fata, scazatura simpla spre stg. de 2 ori, ( se inmulteste o data -se da firul dupa andrea, sper ca asa se numeste-), apoi 1 ochi fata de 4 ori * scazatura simpla spre stg. de 4 ori, (se inmulteste o data, 1 ochi fata) de 4 ori*
La randul 3 se repeta ce e scris intre stelute. Adica, dupa ce faci la inceputul randului 6 ochi fata, scazatura si apoi inca 4 ochi fata, tot repeti ce am scris intre stelute pana mai raman 10 ochiuri, pe care le lucrezi cum scrie in "reteta". Faci al patrulea rand numai pe fata, dupa care repeti ce ai facut la inceput, respectiv randul 1 care trebuie lucrat pe fata... urmeaza randul 2 si tot asa pana iese caciulita cat de mare doresti. Uf, sper ca ai inteles de data asta. Nu ma pricep in a da explicatii, asa cum nu ma pricep sa tricotez. "Reteta" initiala este in engleza. Daca te-ar ajuta, o pot cauta sa o postez.
|
|
| aidaalex attached the following image(s):
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Am terminat si eu o noua caciulita, dupa modelul de la Lori
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Miruna, esti frumoasa foc. Bravo lui mami ca este asa de harnicutza. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| danab wrote:Am terminat si eu o noua caciulita, dupa modelul de la Lori
Frumoasa foc...ca si modelul de altfel!
Avem si noi ceva in genul asta!
|
|
| taki wrote:Frumoasa foc...ca si modelul de altfel! Avem si noi ceva in genul asta!
Multumim La Sasha am vazut modelul si i-am cerut lui Lori indicatii, altfel
|
|
| Le-am vazut si noi, live Foarte frumoase , sa le poarte cu placere! |
|
| Danab, foarte frumoasa caciulita ai ales si o culoare care ii pune in evidenta ochisorii dulci. Taty sa le poarte sanatoasa Karinutza , sunt superbe. |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Dana, felicitari! Foarte reusita caciulita! Taty, sa le poarte Karina cu placere. Sunt foarte frumoase |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Taty, frumoase modele ai ales pentru Karina! |
|
| Multumim pentru aprecieri . Acum e in lucru un fular pentru tati, ca e si el de-al nostru |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Multumim mult Si acum sa o vedeti si pe Kari imbracata Nu prea a vrut sa se uite la mine dar e bine si asa... |
|
| Foarte frumoasa Karina o floricica |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Kari, esti o frumusica. Lori, inca o data felicitari pentru ce lucrezi! E suuper!
Dana, super caciulita! Miru e o frumusica! |
|
|