Caciuli tricotate
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, February 22, 2013 9:33 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Am mai gasit un model frumos de caciulita pe care l-am si incercat aseara si a iesit foarte frumos si se lucreaza si repede si usor...

t-mihaela
Scris: Friday, February 22, 2013 5:05 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Foarte fain, si firul face diferenta aicicool
mikaela
Scris: Saturday, February 23, 2013 2:49 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
AdrianaC wrote:
Am mai gasit un model frumos de caciulita pe care l-am si incercat aseara si a iesit foarte frumos si se lucreaza si repede si usor...

Chiar ca-i dragut si de efectlove ...cum se face?
AdrianaC
Scris: Saturday, February 23, 2013 3:09 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Pentru mine am montat 112 ochiuri dupa care am lucrat 5 randuri in model elastic dublu (2 ochiuri pe fata, 2 ochiuri pe dos).

Apoi cu o andrea ajutatoare (eu am folosit una mica, pentru torsade) puneti 6 ochiuri pe andreaua ajutatoare (2 fata, 2 dos, 2 fata), tinand andreaua in fata lucrului si dati de 2 ori dupa ea firul, fara a-l strange prea tare, apoi lucrati cele 6 ochiuri de pe andreaua ajutatoare asa cum se prezinta. Incheiati cu 2 ochiuri pe dos.

Urmatoarele 5 randuri se lucreaza asa cum se prezinta (2 pe fata, 2 pe dos).

Dupa cele 5 randuri, repetati randul cu firul infasurat si tot asa pana ajunge cam de 10-12 cm inaltime.

Continuati apoi incepand sa scadeti astfel:

R1: *2 fata, 2 pe fata luate impreuna, 2 fata, 2 dos* si repetati de la * la * pana la sfarsitul randului

R2-4: lucrati cum se prezinta

R5: *1 fata, 2 impreuna pe fata, 2 pe fata, 2 pe dos* si se repeta de la * la * pana la sfarsitul randului

R6-8: se lucreaza cum se prezinta

R9: *1 fata, 2 luate impreuna pe fata, 1 fata, 2 dos* si se repeta de la * la * pana la sfarsitul randului

R10: *3 fata, 2 dos* si se repeta pana la sfarsitul randului

R11: *2 pe fata luate impreuna, 1 fata, 2 dos* si se repera pana la sfarsitul randului

R12: *2 fata, 2 dos* si se repeta pana la sfarsitul randului

R13: *2 fata, 2 luate impreuna pe dos si se repeta pana la sfarsitul randului

R14: *2 fata, 1 dos si se repeta pana la sfarsitul randului

R15: 2 pe fata luate impreuna, 1 dos si se repeta pana la sfarsitul randului

Se taie apoi firul cam la 50 cm distanta de andrea si se trece apoi cu croseta prin ochiurile ramase pentru a le inchide, dupa care cu o croseta pe dosul lucrului se inchide si marginea.

Sper sa se inteleaga si sa va iasa, daca vreti sa il incercati. DistanceKiss
ingerash
Scris: Saturday, February 23, 2013 3:44 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Vreau si eu sa fac pentru mine si domnisoara mea!Superba caciula.Pare si calduroasa.

Edit:am auzit de varianta...tricott 2 fata,2 dos apoi cu acul si ata facut acel aspect.
corina78
Scris: Saturday, February 23, 2013 3:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/13/2010
mikaela
Scris: Saturday, February 23, 2013 6:08 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Adriana, multumesc, cred c-o sa incerc si eu intr-o zi. Eu credeam ca se face cu un ochi tras deasupra .

Corina, nu stiu cum se face caciulita, e draguta intr-adevar
Yka
Scris: Monday, February 25, 2013 9:33 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/20/2013
ingerash wrote:

Asta imi place foarte mult!love

Stie cineva cum se face??
Yka
Scris: Monday, February 25, 2013 9:33 AM
Nivel

Inregistrat: 2/20/2013
ingerash wrote:

Asta imi place foarte mult!love

Stie cineva cum se face??
t-mihaela
Scris: Monday, February 25, 2013 7:29 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
verusca
Scris: Monday, March 25, 2013 10:42 AM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2010
bascute;,calde,, realizate anul asta, proaspete

verusca attached the following image(s):
dsc06708.jpgdsc06710.jpgdscn0565.jpgdsc_3381.jpgdscn0571.jpgdscn0573.jpg

catalinap
Scris: Tuesday, March 26, 2013 8:59 AM
Nivel

Inregistrat: 2/6/2013
foarte frumoase verusca.imi poti spune pas cu pas cum ai facut-o pe cea galbena? multumesc
Motanel
Scris: Tuesday, March 26, 2013 2:15 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/19/2011
verusca wrote:
bascute;,calde,, realizate anul asta, proaspete

ffffffffff frumoase, numai bune pt vremea de afara
cand aveti un pic de timp liber oare imi puteti spune cum sunt realizate, imi plac foarte mult
multumesc si Bravoo Bravoo Bravoo
pupici pupici pupici pupici
verusca
Scris: Tuesday, March 26, 2013 2:32 PM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2010
ok...si cea galbena si celelalte se incep pe 80 de ochiuri si se lucreaza la alegere fie un ochi pe fata si unul pe dos, fie doi pe fata, doi pe dos, fie cum vreti voi sa arate bentita de inceput pe andrele nr 3 de exemplu, acum depinde si de fir ca daca e mai subtire puteti lucra la inceput cu nr 2,5..dupa care, pe dosul lucrului se inmulteste din doi in doi sau la fiecare ochi, depinde cat vreti sa fie de lasata sau de larga bascuta si se schimba si andrelele cu o jumatate de nr mai mare...si se alege modelul care sa fie pe cea mai mare parte a bascutei...
cea galbena, cum zici tu Catalina, e de fapt un maro , asta daca vorbim de a cincea poza, se lucreaza pe dosul lucrului din 8 in 8, sau din 10 in 10 ochiuri se pune inca un ochi, pur si simplu il pui pe andrea firul ca imediat pe urmatoarele doua sa le scazi, pe fata lucrului nu mai faci nimic, lucrezi ochiurile pe fata urmand ca pe dos sa repeti aceeasi inmultire si scadere cu mentiunea ca te apleci spre stanga sau spre dreapta, cum vrei, cu modelul, adica, la inceput de rand..de ex. ai 5 ochiuri lucrate normal, cresti, scazi, numeri 8 ochiuri, cresti, scazi, numeri 8 ochiuri si...tot asa, la randul urmator de pe dosul lucrului ai grija sa incepi 6 ochiuri lucrate normal, apoi 7... si apoi cresti, scazi,8 ochiuri, s.a.m.d, adica te lasi spre stanga sau daca vrei spre dreapta la inceput lasi 4 ochiuri, la urmatorul rand pe dosul lucrului, 3 ochiuri la inceput...sper ca am explicat clar
daca cumva este vorba de prima bascuta cea in degrade, dupa o buna bucata lucrata, cam de latul unei palme, am inceput sa scad pe fata lucrului cate 3 ochiuri odata si imediat am mai pus un ochi, de-aia a iesit asa cu model...
se incheie lucrul cand considerati ca e destul de mult evazata, ca sa zic asa si incepeti sa scadeti 2 cate 2 ochiuri odata si la rand, deci veti ramane cu jumatate din nr ochiurilor lucrate pana atunci pe andrele, mai lucrati cam 4-5 randuri si repetati scaderea pana ajungeti sa aveti 4-5 ochiuri pe care le scadeti toate odata si...gata, ramane sa o coaseti
catalinap
Scris: Tuesday, March 26, 2013 3:40 PM
Nivel

Inregistrat: 2/6/2013
multumesc vera.era vorba de prima bascuta dar pentru ca ai explicat-o si pe cea maron voi incerca sa le fac pe amandoua.
coeur thankyou
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.