Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Sa va spun cum am facut caciula.Dupa ce se face bata,se imparte in cate raze se doreste lasand intre raze 2 ochi.Se inmulteste fiecare raza cu cate un ochi la fiecare rand lucrat pe fata,pana se ajunge la largimea dorita.Apoi se fac 4-5 rinduri normale si dupa se incepe scaderea cu cate un ochi la fiecare raza pana la capat.Ce nu ati inteles ,eu sunt pe aici . |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Cristinelu, am facut traducerea primei bonete. Caciula
Punct fantasie – vezi diagrama M1– se lucreaza pe fata
Se tricoteaza circular de sus in jos. Montati 10 ochi si ii distribuiti pe 4 andrele ascutite la ambele capete, nr. 5. Tricotati diagrama M1(=de 5 ori motivul pe fiecare tur). Continuati cu andrele circulare nr 5 cand exista ochi suficienti pt andrele circulare. Dupa ce se termina diagrama M1 exista 110 ochi pe andrea. Tricotati un tur pe fata, in acelasi timp repartizand 22 de scaderi astfel: *3 ochi fata, 2 ochi impreuna pe fata* - repetati de la *la*=88 de ochi. Continuati cu andrele circulare de 3,5si tricotati pe margini, 2 ochi fata.2ochi dos 6 cm, si incheiati ochii asa cum s eprezinta.
Confectionati un ciucure de 5 cm diametru si il coaseti in barful bastii.
=1 ochi fata =1 ochi dos =1 jeté intre 2 ochi = treceti un ochi pe fata pe andreaua dreata, tricotati un ochi pe fata si treceti ochiul glisat peste cel lucrat =2 ochi impreuna pe fata =1 jeté, pe randul urmator tricotati heteul sucit, pentru a evita o gaura = treceti un ochi pe fata pe andreaua dreapta, 2 ochi impreuna pe fata, treceti ochiul glisat peste ochiul rezultat din lucrarea celor 2 ochi impreuna =2 ochi impreuna pe dos
Pt ca nu se vad semnele din diagrama am atasat si link-ul, traducerile le-am facut dar nu se copiaza si semnele. http://www.garnstudio.com/lang/fr/visoppskrift.php?d_nr=126&d_id=26&lang=fr
Mult spor tuturor! |
|

Inregistrat: 5/21/2010 Mesaje: 2870
| Multumim Denisa! |
|

Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Cu placere! |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/2/2010 Mesaje: 296
| mariana71 wrote:Sa va spun cum am facut caciula.Dupa ce se face bata,se imparte in cate raze se doreste lasand intre raze 2 ochi.Se inmulteste fiecare raza cu cate un ochi la fiecare rand lucrat pe fata,pana se ajunge la largimea dorita.Apoi se fac 4-5 rinduri normale si dupa se incepe scaderea cu cate un ochi la fiecare raza pana la capat.Ce nu ati inteles ,eu sunt pe aici  .
Sa scad acolo unde am inmultit- in aceiasi parte ? mersi |
|

| Da Timea.Scazi pe aceeasi parte in care ai inmultit. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 9/23/2010 Mesaje: 65
| denisa_rachid wrote:Cristinelu, am facut traducerea primei bonete. Caciula Punct fantasie – vezi diagrama M1– se lucreaza pe fata Se tricoteaza circular de sus in jos. Montati 10 ochi si ii distribuiti pe 4 andrele ascutite la ambele capete, nr. 5. Tricotati diagrama M1(=de 5 ori motivul pe fiecare tur). Continuati cu andrele circulare nr 5 cand exista ochi suficienti pt andrele circulare. Dupa ce se termina diagrama M1 exista 110 ochi pe andrea. Tricotati un tur pe fata, in acelasi timp repartizand 22 de scaderi astfel: *3 ochi fata, 2 ochi impreuna pe fata* - repetati de la *la*=88 de ochi. Continuati cu andrele circulare de 3,5si tricotati pe margini, 2 ochi fata.2ochi dos 6 cm, si incheiati ochii asa cum s eprezinta. Confectionati un ciucure de 5 cm diametru si il coaseti in barful bastii. =1 ochi fata =1 ochi dos =1 jeté intre 2 ochi = treceti un ochi pe fata pe andreaua dreata, tricotati un ochi pe fata si treceti ochiul glisat peste cel lucrat =2 ochi impreuna pe fata =1 jeté, pe randul urmator tricotati heteul sucit, pentru a evita o gaura = treceti un ochi pe fata pe andreaua dreapta, 2 ochi impreuna pe fata, treceti ochiul glisat peste ochiul rezultat din lucrarea celor 2 ochi impreuna =2 ochi impreuna pe dos Pt ca nu se vad semnele din diagrama am atasat si link-ul, traducerile le-am facut dar nu se copiaza si semnele. http://www.garnstudio.com/lang/fr/visoppskrift.php?d_nr=126&d_id=26&lang=frMult spor tuturor! iti multumesc Denisa pt traducere..am facut deja caciulita..am sa pun si poza sa o vedeti.. |
|

| aici e caciulitza.... cristinelu attached the following image(s):

|
|

| timea wrote: Foarte dragut :) Pana la urma care e descrierea pe scurt a modelului- poti sa-mi zici? mersi
Servus Timea.. am sa incerc sa iti explic modelul ..se incepe de jos si se pune pe ace 88-92 ochiuri..depinde din ce material faci si cat ai circumferinta capului.. pe urma se face 1 ochi fata 1 ochi dos 5 cm. pe urma inmultesti din 10 in 10 ochiuri..asta depinde cate ochi ai pus pt elastic.. tre sa ai 110 ochi pt ca sa poti face 10 frunzulite.frunzulitele ma gandesc ca stii cum se fac, nu?daca vrei sa fie putin mai larga atunci inmulteste mai multe ochi dupa elastic si lasa mai multe ochi pe dos intre frunzulite. dupa ce ai facut frunzulitele...mai lucrezi inca 10 cm. si pe urma incepi sa scazi..pana raman pe ac 10 ochi.unde nu intelegi ..poti sa ma intrebi..ok?pupici si spor la lucru. |
|

| mariana71 attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| mariana |
|

| Flori |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Vreau si eu o caciula asa,dar nu stiu cum sa incep.
Postat de doua ori. |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Vreau si eu o caciula asa,dar nu stiu cum sa incep. zaza_ attached the following image(s):

|
|

| Zaza ,dupa cum vad eu,e lucrata ca orice caciula si dupa iei ochi si faci cozorocul si urechile. |
|
|