Buna

Options Buna
Subiectul anterior · Subiectul urmator
sandy
Postat: Wednesday, June 12, 2013 6:29 PM

Nivel: Membru

Intrat: 6/12/2013
Postari: 5
Locatia: timisoara
Buna ziua, lucrez la un bar ca ospatara si tocmai c a aflat seful meu ca sunt gravida si a refuzat sa ma mai primeasca la lucru plus ca mi-a spus sa vin sa imi scriu demisia ,lucru ce i-am spus k nu pot sa-l fac. Un circ intreg mai ales ca imi trebuie o adeverinta de la lucru pt doctorul d fam si o adev pt zilele de concediu med pe ultimele 12 luni ce oricum la bar nu exista concediu medical,dar am nev de ea ca sa ii duc concediu medical pe zilele in care nu am fost la lucru si in continuare...am fost azi dimi am vb cu el si mi-a zis ca noi o sa vb doar prin intermediul postei ii trimit prin posta c am nevoie si el imi trm inapoi.dar de aceste acte am nevoie urgent de pe o zi pe alta ,si cine stie cand o s mi le trimita el prin posta inapoi...plus ca prietena lui ma tot suna sa imi spuna sa imi schimb pe contractul de munca orele de lucru ca sa nu mai plateasca pt mine la stat atatea taxe k oricum nu sunt la lucru,k oricumbanii pe conc medical nu mi da k ei pana primesc banii inapoi o sa dureze cva si de la ei din buzunar nu-mi dau banii.spune-ti va rog daca puteti cat mai repede ce sa fac,sunt disperata...eu cred k sunt obligati sa-mi dea in cel mai scurt tp toate actele de care am nevoie...plans
kali
Postat: Wednesday, June 12, 2013 6:52 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 5/27/2006
Postari: 14381
Pai... nu-ti da demisia, iti iei urgent concediu medical - cu ziua de ieri daca se poate - si le trimiti prin posta cu confirmare de primire instiintarea ca esti insarcinata. Dupa asta nu te mai pot da afara si ai castig in instanta daca iti desfac ei contractul de munca.

sandy
Postat: Wednesday, June 12, 2013 8:31 PM

Nivel: Membru

Intrat: 6/12/2013
Postari: 5
Locatia: timisoara
da...dar problema este ca imi trebuie de la ei o adeverinta cu concediul medical pe ultimele 12 luni...eu azi am fost mi-am facut concediul pe ieri da nu mi l-a putut da fara adeverinta aia ...ca ii trb doctorului ginecolog..asta este problema cea mai mare...i-am trm prin posta astazi acetele cu instiintarea k sunt gravida si cu actele care mi le trebuie de la ei..problema este ca cine stie in cat timp imi trm ei actele...
CasandraE
Postat: Wednesday, June 12, 2013 8:34 PM

Nivel: Grupa mica

Intrat: 2/17/2012
Postari: 205
Buna Sandy.

Sper sa nu fie prea tarziu, poate te ajuta sfatul dat de Kali, sa-ti iei urgent concediu medical, incepand cu ziua de ieri. Ai facut o mare greseala, instiintarea trebuia facuta in scris.

Acesta este un model de instiintare (de aici:https://resurseumane1001.wordpress.com/2012/07/01/protectia-maternitatii-la-locul-de-munca/):

Quote:
Subsemnata …….., angajata in cadrul …….., in functia de …….., posesoare a C.I. seria …….. nr. …….., C.N.P. …….., conform OUG nr. 96/2003 Art. 2 lit. c), va aduc la cunostinta starea mea fiziologica de graviditate. Prin prezenta cerere va rog sa luati în evidenta situatia mea, respectand normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca, si toate normele legislative in vigoare.

Totodata, conform OUG 96/2003, Art. 7, alin. (1), va rog sa transmiteti copii ale documentelor anexate care atesta starea mea fiziologica de graviditate catre medicul de medicina muncii si inspectoratul teritorial de munca.Daca nu ai facut instiintarea in scris (si sa ai un numar de inregistrare), atunci conform OUG 96 2003 actualizata 2011 (https://legeaz.net/text-integral/oug-96-2003-actualizata-2011-legea-protectiei-maternitatii-la-locurile-de-munca):

Quote:
(2)În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligatia prevazuta la alin. (1) si nu informeaza în scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligatiile sale prevazute în prezenta ordonanta de urgenta, cu exceptia celor prevazute la art. 5, 6, 18, 23 si 25.


In cazul in care ai problem, si se ajunge la process, e posibil sa te ajute o adeverinta medicala care sa ateste ca esti insarcinata, pe care sa o iei cat mai repede.

E posibil sa-ti fie de ajutoe si sa citesti topical asta : https://forum.7p.ro/Drepturile-angajatei-gravide-lauze-sau-in-CIC.aspx?g=posts&t=8943
sandy
Postat: Wednesday, June 12, 2013 8:37 PM

Nivel: Membru

Intrat: 6/12/2013
Postari: 5
Locatia: timisoara
Eu i-am facut o instiintare, exact asa cum mi-ai aratat tu aici k am fost la o contabila care i-am trm astazi prin posta, si am si de la docotrul gineco si de la doctorita d fam adeverinta ca sunt insarcinata...care i le-am trm si am copie xerox dupa ele...
sandy
Postat: Wednesday, June 12, 2013 8:38 PM

Nivel: Membru

Intrat: 6/12/2013
Postari: 5
Locatia: timisoara
doar k i-am trm foaia si nr de inregistrare trb sa mi-l scrie el pe foaie...
sandy
Postat: Wednesday, June 12, 2013 8:41 PM

Nivel: Membru

Intrat: 6/12/2013
Postari: 5
Locatia: timisoara
Am citit aia inainte mi se pare f interesant...dar dak el ma tine o sapt pana imi trm adeverintele pt concediu medical si pt doctorul d fam ce s fac ? el mi-a mai zis prin intermediul unei pers ca o s imi trm o foaie sa-mi zica unde si cand sa ne intalnim sa vorbim...pai oare ce mai vrea acuma ?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed