Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Alina,eu asa am facut.Eu zic ca-i mai bine sa o iei langa tine ,parearea mea, tu faci cum crezi ca e mai bine P.S pune domne si tu niste pozici ca ne ti in tensiune si sa schimbi si tikerul |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Cred ca eu sunt singura care te sustine cu dormitul separat. Daca ai grija sa o culci mereu pe o parte nu are ce sa se intample! Pe cuvantul meu, ca uite... am doi si niciunul innecat! (Doamne fereste!) E drept ca si eu eram cam paranoica la Alexia si ma trezeam noaptea sa vad daca respira, insa treptat am capatat incredere in instinctele ei si am rarit-o- nenorociri se pot intampla si cu tine langa ea, doar nu poti sta sa o veghezi non-stop, iar la un moment dat ajungi la un asa grad de oboseala incat reactionezi greu chiar si la plansul ei- d'apai sa mai stii si cand regurgiteaza! Este excelent pentru independenta ei... ideal pentru intimitatea cuplului! In plus, somnul emai odihnitor si pentru mami si pentru bebe!
|
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Si eu sunt pro dormitului separat, dar... de la 4 luni in sus! In rest, nici Tudor , nici Ioana nu dadeau laptic pe nas in fiecare noapte, dar se intampla. Eu sunt de parere ca mai bine previi. De la 4 lunutze, poate trece lejer in camera ei! Sau de la 2 luni, macar, ca de atunci aveti si voi intimitate! Sau la cezariana e altfel? |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Nu toti regurgiteaza pe nas . Ai mei nu au facut-o niciodata ! Ce insa pateam eu .... in somn aveam uneori impresia ca ... uita sa respire si cand isi revin respira sacadat ! Poate o sa razi de mine, insa asa am patit ( de cateva ori , cu ei ). Plus ca aici iti recomanda sa il culci pe bebe cu fata in sus ! Sunt multe diferente , pareri impartite , copii sunt .... unici , deci nu e regula sa se intample nimic , niciodata ! Tu faci cum simti tu ! Eu i-am avut pe amandoi in cosulet , patut , langa patul nostru primele luni ! Nu da dependenta , ca sunt prea mici sa constientizeze ca schimba camera !
Ia spune, a papacit tzitzi putin Alexa gogoshica ?
Sa deschizi jurnal pentru printi , sa ne mutam acolo !
Si tickerul ! ( scuze, ma repet )
Oana ( Kali ) , tu nu ai avut copii in camera cu tine de la inceput ? Ori am luat-o eu razna . Scuze daca nu ! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| Bulinutza te descurci de minune... si sunt sigura ca mica printesa te adora si te considera cea mai buna mama din lume.... sa sti ca nimeni nu s-a nascut invatat si sunt sigura ca toate au invatat la fel ca tine .... cand am citit temerile tale mi s-a pus un nod in gat .... acum trebuie sa ma gandesc de doua ori inainte sa vina bebe ..... Hai mami ca totul se invata si mitica e tare fericita alaturi de voi. Parerea mea: ca sa te mai relaxezi si sa te mai destinzi citeste jurnalul tau de la aspirante... ce entuziasmata erai cand ai aflat marea veste ... acum ai comoara care ti-ai dorit-o nu-ti mai face griji esti o mama deosebita si unica |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Bulinutza, printesa Alexa este superba !!!
Stiu ca acum ti se pare totul foarte greu si iti e teama la cel mai simplu lucru sa nu gresesti. Dupa o luna insa, o sa vezi ca o sa devii mai stapana pe tine. Desi sunt fragili, nu se pot "rupe" cu una, cu doua.
Daca si-a facut deja un program de papa, e foarte bine. Mergi dupa programul ei si nu o trezi din 3 in 3 ore cum mai recomanda unii medici.
Cat despre dormitul in alta camera, eu sunt de parere ca cel putin la inceput, mai ales ca e si primul copil, e bine sa il luati cu voi in camera.
Trebuie sa ai grija sa scoata aerul de fiecare data cand papa, ca sa nu ai surprize.
Temperatura in camera... 18 grade nu suport nici eu, nici chiar 21-22. Eu sunt mai friguroasa. Intradevar insa se recomanda in jur de 21 grade in camera copilului. Noi aveam cca 24-26 grade.
Iti tin pumnii sa prinzi repede curaj ! O sa fie totul bine !
|
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Maria & Mario wrote: Oana ( Kali ) , tu nu ai avut copii in camera cu tine de la inceput ? Ori am luat-o eu razna . Scuze daca nu !
Serios ca nu-mi permit sa fac atata caz de persoana mea pe topicul dedicat bulinutei mici! Voi raspunde cu drag la cel cu discutii cu subiect asemanator- daca chiar intereseaza (insa atata timp cat consider ca poate ajuta cuiva experienta mea si cat timp nu ma simt supusa interogatoriului).
cute_babies_of_mine wrote:Sau de la 2 luni, macar, ca de atunci aveti si voi intimitate! Sau la cezariana e altfel?
Desi cred ca intrebarea era retorica... tinand cont ca am avut 2 cezariene, probabil ca sunt in masura sa-ti confirm ca perioada de lehuzie este aceeasi ca in cazul nasterii naturale. ... Dar sigur stii asta, ca doar esti fata desteapta! Acum, sincer, eu nu prea vad legatura intre lehuzie (ce implica, desigur, si abstinenta) si intimitate, insa... nici nu ma mai preocupa.
Bulinutza, in ideea de a evita o polemica pro-contra dormitului in camera separata (cum vad ca se intampla si legat de temperatura din camera bebelinei)... vazand pasiunea cu care fiecare isi sustine punctul de vedere (tinand cont ca deja ai parte de o soacra si de o mama care incearca sa se impuna- cu bune intentii, desigur)... si in speranta ca topicul asta nu ne transforma si pe noi intr-o gashca cu aceleasi tendinte (neavand intentia de a participa la asa ceva)... va voi urmari cu drag din umbra. |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| pace,pace,fetele Bulinutzo,tu ai instinctul de mamica a Alexei,tu stii cel mai bine.cu baby monitorul ala auzi orice respiratie si chiar nu cred ca ar trebui sa-ti faci probleme,o pui putin mai pe o parte,exista pe piata si un fel de pernuta/sprijin,special pentru somnul nou-nascutilor. Kali,parerea ta,ca si a fiecareia,conteaza la oricare subiect sa nu cumva sa faci pas inapoi de pe forum,da? |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Kali sa stii ca nu esti singura de parere cu dormitul in camere separate,te sustin intru totul,si eu zic ca daca regurgiteaza poti sa dormi linistita,eu una asa am dormit da bine ca am lasat usa camerei deschisa si distanta patul nostru/patul lui era de cam 3-4 metri deci se auzea totul,si nu aveam baby monitor decat baby phone care deja ma enerva dupa 2 sapt ca se auzea chiar totul si nu l-am mai folosit!Deci se poate!
Alina 22 de grade zic ca e ok! Si sa stii ca chiar te-ai descurcat in prima zi!Si a doua o sa te descurci si mai bine! |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Oana , am zis eu ca sunt lela rau zilele astea ! Imi pare rau ca am invadat topicul Bulinutelor, ca am pus intrebari poate personale , poate interpretabile ! Nu am avut absolut nici cea mai mica intentie sa deranjez ! Scuze !
|
|

Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Bulinutzelor, bun venit acasa si pe forum! Va asteptam cu pozici. Despre tine, mami, eu sunt convinsa ca vei stii cum sa actionezi in fiecare situatie.
|
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Aaaaa, pai, stai, zane suparate? Nu-i a buna! Stai ca scriu scrisoare de intentie si revin! Scuze si eu! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| bulinutza,nu e obligatoriu sa dea afara pe nas,nici ai mei nu au dat.au vomat(nu regurgitat) pana pe la 8-9 luni si darius si karina si totusi pe darius la 5 luni l-am pus singur in camera.nu te panica,incet o vei cunoaste pe alexa si atunci poti hotari ce e de facut.totul depinde de tine,si sa nu iti para rau de hotararile ce le iei.esti o mamica perfecta |
|

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Hai Bulinutzo, hai cu poze! Sa aveti o noapte buna si o acomodare cat mai usoara!!!! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| bulinutza wrote:Am crezut ca o adaptez pe pitica la viatza noastra...ei bine...SURPRIZA!!! M-a adaptat ea perfect pe mine la viatza ei....
Si asta-i de-abia inceputul. Multe se vor schimba. Va imbratisez cu drag. |
|
|