Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| trebuie sa reinoiesc buletinul..si nu stiu ce acte am nevoie acuma ca am domiciliul aici in Madrid... ca tot sun la consulat si nimica...ba e ocupat ..ba im pun un robot...ba muzica daca a mai fost careva in situatia mea ..va rog spuneti-mi ce acte au fost necesare si daca il pot reanoi aici sau in tara..va multumesc |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Laura, uite ce informatii am gasit eu, referitor la problema ta:
"În conditiile în care am domciliul stabil în strainatate, pot sa pastrez buletinul de identitate românesc?
Nu. Potrivit legii, orice persoana are un singur domiciliu si poate avea mai multe resedinte. Buletinul de identitate este documentul care certifica domiciliul unei persoane în România. În conditiile în care persoana îsi stabileste domiciliul în strainatate, buletinul de identitate nu se mai justifica, persoana neputând avea doua domicilii. Pentru atestarea domiciliului se elibereaza pasapoartele de cetateni români cu domiciliul în strainatate, în care autoritatile române înscriu mentiunea de domiciliu în tara respectiva.
La obtinerea pasaportului, persoanele care au detinut buletin de identitate au obligatia de a preda acest document ambasadei sau consulatului la care au obtinut pasaportul.
Ce trebuie sa fac daca doresc sa obtin din nou buletinul de identitate?
Daca v-ati stabilit domiciliul în strainatate si ati obtinut un pasaport care are înscrisa mentiunea acestui domiciliu, înseamna ca în evidentele autoritatilor române figurati care cetatean român stabilit în strainatate, care nu mai are dreptul sa detina buletin de identitate. Pentru a redobândi buletinul de identitate este necesar sa solicitati restabilirea domiciliului în România. Restabilirea domiciliului în România atrage anularea pasaportului de cetatean român cu domiciliul în strainatate si eliberarea buletinului de identitate, care certifica existenta domiciliului pe teritoriul României.
Pentru obtinerea buletinului de identitate este necesar sa dovediti existenta domiciliului, cu documente relevante (act de proprietate, act de închiriere, act de luare în spatiu etc.). Cererile de obtinere a buletinului de identitate se adreseaza biroului de politie din localitatea în care va stabiliti domiciliul.
Dupa obtinerea buletinului de identitate, având în vedere ca pasaportul de cetatean român cu domiciliul în strainatate a fost anulat, puteti solicita obtinerea unui pasaport individual de cetatean român, cu mentionarea domiciliuliui în România."
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
|
Miri , asa o fi . Totusi ..... eu am domiciliu stabilit in strainatate de 1 an , scrie pe pasaport mare , nu mi-au cerut nici un BI romanesc sa ramana la ei. Chiar am folosit BI in urma cu o luna, in Romania, la Politia capitalei pentru preschimbarea permisului auto si nu a spus nimeni nimik. Da , am si domiciliu si in Romania ca detin proprietate acolo, dar stabilirea definitiva e aici, dupa cum scrie pe pasaport !
Cine mai intelege |
|
| Oana, eu stiu ce zici tu... Una din cele doua cumnate ale mele, casatorita si domiciliata in Germania de peste 10 ani, si-a facut buletin in Ro, plus ca a figurat si pe listele pentru votarea din 18 mai! Asa ca...."cine mai intelege"! |
|
| Deci..... Tara lui Papura Voda ! Laura , cine mai stie ce si cum ! Tu suna in continuare la Ambasada ! |
|
| Multumesc mult Miri... acuma problema e ca eu am pe pasaport domiciliul din Bacau... il pot inca folosi?...sau se poate calatori si cu permisul de rezidenta comunitara???
|
|
| Laura, eu zic ca e bine sa ai la tine toate actele...inclusiv cele care fac dovada sederii tale in Spania! |
|
| Miri wrote:Laura, eu zic ca e bine sa ai la tine toate actele...inclusiv cele care fac dovada sederii tale in Spania! o sa am toate actele cu mine...nebuna sa fiu ca nu merg doar cu pasaportu ca am viza de pe el expirata... ceea ce ma enerveaza pe mine ca daca im schimb pasaportu tre sa astept vreo 3 luni timp de care nu dispun in schimb la spanioli ti-l da pe moment ..in 5 min , |
|
| maine am sa sun iara cine stie poate o sa am noroc ..si sa vedem ce raspuns mi se da |
|
| Laura&Alfonso wrote: ceea ce ma enerveaza pe mine ca daca im schimb pasaportu tre sa astept vreo 3 luni
Regim de urgenta la Pasapoarte exista si e de 7 zile lucratoare maxim. Asta stiu sigur ! |
|
| pasaportul nu il am expirat(expira abia la anu la sfarsitul lui februarie) ..intrebarea mea e daca e bun cu toate ca are domiciliul din Romania..sau e neparat sa il schimb??? |
|
| Laura , pasaportul e romanesc , da ? Ce scrie pe el ? Ca ai domiciiul in Spania sau in Romania ? Daca ai stabilire pt Spania nu ti-au pus stampila cu : Stabilire pe teritoriul Spaniei ? Daca ai stabilire pe teritoriul Spaniei , buletinul nu mai e necesar ! Eu asa stiu
|
|
| Maria & mami wrote:Laura , pasaportul e romanesc , da ? Ce scrie pe el ? Ca ai domiciiul in Spania sau in Romania ? Daca ai stabilire pt Spania nu ti-au pus stampila cu : Stabilire pe teritoriul Spaniei ? Daca ai stabilire pe teritoriul Spaniei , buletinul nu mai e necesar ! Eu asa stiu
pasaportul e romanesc cu domiciliul in romania ..cum obtin stampila pt stabilirea pe teritoriul spaniei???? ca astia ma inebunesc cu robotul lor..nu raspunde nimeni |
|
| Pai cand ti-au dat stabilirea acolo, in Spania, trebuia saa lasi la ei pasaportul si sa iti puna ei viza aia , aici asa e ! Am depus dosarul, am fost la interviu si pe loc, pe Pasaport mi-au pus o stampila dreptunghiulara cu textul : stabilire pe viata in UK . Deci.... nu prea inteleg cum e la tine.
Ce dovada ti-au dat ei la mana ca ai stabilirea in Spania ? Ca stampila asta e dovada , aici , in uk
A , plus o scrisoare de la Home Office cu drepturile noului statut !
|
|
| Maria & mami wrote:Pai cand ti-au dat stabilirea acolo, in Spania, trebuia saa lasi la ei pasaportul si sa iti puna ei viza aia , aici asa e ! Am depus dosarul, am fost la interviu si pe loc, pe Pasaport mi-au pus o stampila dreptunghiulara cu textul : stabilire pe viata in UK . Deci.... nu prea inteleg cum e la tine.
Ce dovada ti-au dat ei la mana ca ai stabilirea in Spania ? Ca stampila asta e dovada , aici , in uk
eu sunt inscrisa la ei cu domiciliul stabil si sunt in regimen comunitario (am rezidenta comunitara fiind casatorita cu un spaniol si im expira abia in 2011 cand tre sa o reinoiesc) |
|
|