Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ce ne invigoreaza dimineata sau ne ajuta sa trecem peste monotonie? Ce ne face sa simtim viata , sa zambim ? Ce ne ridica moralul sau ne duce cu gandul la copilarie ? Impartasim o clipa de nebunie , o aroma de cafea , un zambet strengar......
Ce ma bucura pe mine ? Astazi .... la fereastra ..... langa Maria ..... privind un grup galagios de mierle. Si ..... mirosul rufelor inghetate abia adunate de afara.
Sunt mici bucurii , maruntzishuri , dar care regret ca nu le acord mai multa importanta la momentul respectiv. Parca prea am intrat in valtoarea vietii , parca prea zboara timpul pe langa mine si ..... nu traiesc - simt - experimentez ceea ce imbogateste sufletul , privirea , auzul.
Poate ca sunt singura care gandeste asa , ok , e tarziu si ..... fabulez..... Dar voi ce bucurii marunte aveti ? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ce bucurii marunte am....o cana de cafea aburinda dimineata, "mamiiiiii" din patut cand se trezeste odrasla, raze de soare ce ma gadila pe fatza ca sa ma trezesc, o ploaie racoroasa vara, un val ce se sparge de tzarm, o adiere placuta de vant, o carte interesanta intr-un hamac...hmmmm...destule bucurii marunte... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Bine ca voi aveti diminetiDimineata mea incepe la pranz cand nu stiu pe ce sa pun mana mai repede : sa fac curat, sa mananc,sa hranesc bebele, sa-mi beau cafeaua, sa ma relaxez pe forum... Nu stiu cand s-o regla programul asta dar deja m-a intors pe dos.Ca sa ies la aer tre sa las totul balta si sa plec ca nesimtita fara sa-mi pese ce las in urma.Si de multe ori chiar fac asa ca ar insemna sa nu mai ies din casa.Cand o sa am si eu dimineti o sa va zic ce ma bucura...poate o sa fiu chiar in casuta noua cu gradina si atunci da-i pasarele cantatoare |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu resimt o bucurie imensa cand, vorba lu' Kikisor, ma trezeste odrasla spunandu-mi "mama" si cand doarme bine peste noapte... asta este una dintre bucuriile mele... sau cand il vad bine dispus si rade la mine dimineata cand ii schimb scutecul...are un fel superb de a rade si ma umple de fericire... si de dragoste... dragul mamii... |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Si pe mine ma incanta cucii dimineata la 6 cand stau in curte si fumez pe un ger de crapa pietrele .... si fiica-mea care zice numai tata. Sa mai zic? |
|
| deci mai bine de mine ca nu am dimineti |
|
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Pe mine ma incanta drumul de dimineata la lucru, dupa ce pun fetele la gradi/scoala, dau drumul la muzica deschid geamul sa simt aerul si .... relax... o sa radeti sau nu, acest drum ma face fericita... dupa toata actiunea de dimineata, nimic mai bun decat eu singura, cu mine insami si cu muzica care imi place....si bineinteles cu nebunii de pe autostrada, dar la aceea ora eu inca ii mai tolerez.... |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Desi fericirea nu am fost in stare sa o descriu..bucurii marunte am si eu, ca fiecare: cafeaua cu lapte, dimineata, la scoala, impreuna cu dnele colege, imi place sa ma trezesc cu soarele batandu-mi pe fata si sa simt greutatea si caldura plapumei care ma mai retine putin in pat , imi place sa stau pe terasa, cand ploua si sa miros aerul spalat, imi place sa citesc o carte, trantita pe pat, cu geamul deschis, sa aud iarba afara cum fosneste si sa simt soarele cald pe spate...si mai sunt |
|
| Gata, am si eu dimineti, Daria si-a reglat bine programul de somn, asa ca la 6 dimineata sunt in picioare si ascult pasarelele.Noi avem intre blocuri spatii verzi imense cu copaci pasrele ,veverite Abia acum cand trebuie sa plec de aici vad ca si la bloc diminetile sunt frumoase |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Am citit astazi un articol excelent, dupa parerea mea. Si cred ca isi are locul in acest topic...
Mai locuim sub cer?
Ce frumoase sunt aceste cuvinte ale lui G. Calinescu privind asezarea noastra in univers: "Pentru noi este esential acest lucru, ca omul sa invete a se aseza si sub cer, nu numai pe pamant". si ma gandeam... Da, e trist, e foarte trist ca multi dintre noi traim numai pe scoarta pamanteasca, lasandu-ne impovarati numai de cele trebuincioase trupului si nu avem si un orizont larg, deschis spre frumuseti inalte, printre stele, spre care sa priveasca, macar din cand in cand, spiritul nostru! Tot pe aceasta tema, memoria mi-a scos indata, din "fisele" sale, acest indemn al scriitorului francez Marcel Proust (atat de asemanator cu cuvintele lui Calinescu, de parca cei doi s-ar fi inteles intre ei cand le-au scris!): "Cauta si pastreaza o bucata de cer deasupra vietii tale!". Ce sfat, ce indemn plin de lumina, de frumusete, de gingasie pentru suflet! stiu, suntem coplesiti de cele ale vietii pamantesti, dar e bine, chiar pentru bucuria, fericirea pamanteasca sa pastram deasupra vietii noastre macar o bucata, o bucatica de cer, care sa ne lumineze launtric fiinta, sa ne curete de murdarie spiritul, ca prin el sa putem privi si cu ochiul mintii, cerul impodobit cu stele. Spuneti-mi: de cand n-ati mai privit cerul cu stele, luminat de frumoasa, romantica luna? (fireste, nu cu ochiul fizic, ci cu ochiul launtric). Din pacate, cei mai multi dintre noi locuim, ca toate vietuitoarele, numai pe pamant.
SURSA |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Multumesc ca mi-ai reamintit sa m "asez sub cer", Oana... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Miri wrote:Multumesc ca mi-ai reamintit sa m "asez sub cer", Oana...
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| bucurii marunte chiar nu ma mai bucura nimic |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Mariuta, maine va fi mai bine! Hai nu mai fi suparata, vor trece supararile si te vor invada bucuriile din nou! |
|
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| bucuriile mele, nu le-as numi "marunte" pentru ca bucuriile mele tin de copii si in ultima vreme in special de andreea, de succesele profesionale si de capacitatea mea de a-i face fericiti pe cei din jurul meu asadar ma bucur foarte tare cind vin de la servici iar fetita mea ma intimpina cu chiote si multa multa bucurie si ma controleaza la sacosa sa vada daca i-am adus ceva, ma bucur tare cind cistig un dosar, desi nu e personal si ma mai bucur cind vad zimbete in preajma mea danamaria attached the following image(s):
|
|
|