Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| si mie imi place dar mi se pare prea picanta, retete nu prea stiu... |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| RED CURRY CHICKEN
ingrediente pt 4 portii mari (pt oameni foarte flamanzi )
800 gr piept de pui 1 ardei gras rosu 1 ardei gras portocaliu 1 ardei gras galben 1 morcov mare 1 capatana de usturoi 1 ceapa potrivita 2 linguri "thai red curry pasta" 5 frunze de lime 1 legatura de busuioc thailandez 1 conserva de lapte de cocos 500 ml lapte 1 conserva muguri de bambus
laptele de cocos cu 250 ml lapte, pasta de curry, frunzele de lime, busuiocul si usturoiul tocat marunt se pun la fiert intr-o oala mare se taie pieptul de pui fasii si ceapa in fasii late de 1/2- 1 cm si se pun in oala. se lasa sa fiarba 20 min la foc potrivit intre timp taiem morcovul in fasii lungi de 3-4cm, late de 1 cm si inguste de 1,5-2mm (faceti cu aproximatie). taiem ardeii in fasii late de 1cm si lungi de 3-4 cm dupa cele 20 de minute in care a fiert pieptul de pui adaugam restul de lapte. cand mancarea incepe iar sa fiarba, adaugam si ardeii si morcovul si lasam sa mai fiarba 5 minute (legumele trebuie sa se pastreze crocante, semicrude) (uneori e nevoie de mai mult lapte, de ex cand ardeii si ceapa sunt mari si nu exista destul sos in oala)
se serveste cu orez cu bobul lung
pofta buna
|