Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Prietenele mele irlandeze ma invata sa gatesc preparate din bucataria irlandeza.Mi-au dat cateva retete,cam 27 le pot scrie in engleza? Ma ajutati la tradus?....nu ma descurc cu termenii. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Irlandeze zici, hm ? Ia scrie si vedem noi ce si cum ! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| si eu sunt curioasa...mai ales ca n-am auzit chiar cuvinte de la lauda la bucataria lor.sper sa ma insel. |
|

Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Hai k mai facut curioasa si pe mine! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Hai ca ne-am adunat numai curiosi pe aici |
|

| 

Fruity Pork Chops
Serves 4
4 boneless pork loin chops,about 175g/6oz each salt and black pepper 2 tbsp vegetable oil 415g/14ox can apricot halves in syrup 3 tbsp dark soy sauce 1 garlig clove,finely chopped 50g/2oz apricot jam
Transform ordinary pork chops into a delicious dish full of flavour.
1.Trim an excess fat from the pork chops,then season well.Heat the oil in a heavy-based frying pan over a moderate heat.
2.Saute chops for about 4 minutes each side,or until well browned.Drain apricots,reversing syrup.Keep 4 apricot halves for garnish.Blend remainder,adding syrup if a smooth sauce is desired.
3.Pour apricot sauce into a bowl and saoy sauce,garlic and jam.Stir well to combine.
4.Pour apricot mixture over the chops.Reduce the heat,cover and simmner for about 20 minutes until pork is tender.Serve over rice,spinkled with toasted almonds.Top with reserved apricot halves. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Cred ca ingeras scrie de maaare zor , in engleza ! Despre bucataria irlandeza nu stiu nimic, despre cea engleza va pot spune atat : caaah ! :304: Pies- uri cu carne tocata , sau cu ceapa si cartofi terciti , sau cu rinichi si carne in gravi ..... Pies uri de cuptor , cu carne tocata amestecata cu legume ( mazare, porumb, morcov ) fierte si cu gravi ! Cartofi prajiti cu cury ..... iaaaccc ! Sau carne cu fructe , la cuptor ... etc Si nu mai continui !
Cu ce sunt ok la ei e ca mananca mai mereu legume fierte sau la cuptor, steamer .... care e foarte sanatos si hranitor !
Chiar sunt curioasa cu ce retete vine Ingeras !  Numai Ban sa nu imi dai .... promit ca nu stric topicul , gata ! Sa ne spui exact ce vrei sa detaliem ! |
|

| Maria & Mario wrote:Irlandeze zici, hm ? Ia scrie si vedem noi ce si cum !
Multumesc!
bereea wrote:si eu sunt curioasa...mai ales ca n-am auzit chiar cuvinte de la lauda la bucataria lor.sper sa ma insel.
Din ce am mancat mi-a placut
raly wrote:Hai k mai facut curioasa si pe mine!
carla wrote:Hai ca ne-am adunat numai curiosi pe aici
scuze ca am postat tarziu,am facut poze la toate cartonasele,apoi am scris prima reteta |
|

| Maria & Mario wrote: Cred ca ingeras scrie de maaare zor , in engleza ! Despre bucataria irlandeza nu stiu nimic, despre cea engleza va pot spune atat : caaah ! :304: Pies- uri cu carne tocata , sau cu ceapa si cartofi terciti , sau cu rinichi si carne in gravi ..... Pies uri de cuptor , cu carne tocata amestecata cu legume ( mazare, porumb, morcov ) fierte si cu gravi ! Cartofi prajiti cu cury ..... iaaaccc ! Sau carne cu fructe , la cuptor ... etc Si nu mai continui ! Cu ce sunt ok la ei e ca mananca mai mereu legume fierte sau la cuptor, steamer .... care e foarte sanatos si hranitor ! Chiar sunt curioasa cu ce retete vine Ingeras !  Numai Ban sa nu imi dai .... promit ca nu stric topicul , gata ! Sa ne spui exact ce vrei sa detaliem !
Inseamna ca nu iti place ce gatesc englezii?Cumnata mea locuieste in Kent si ii place bucataria engleza.Eu am incercat reteta mai sus postata si mi-a placut,as vrea sa o prepar si eu in casa si m-ar interesa traducerea ei de fapt la toate |
|

| Revin cu o tortillas |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Maria & Mario wrote: Despre bucataria irlandeza nu stiu nimic, despre cea engleza va pot spune atat : caaah ! :304:
Sunt de acord, dar in unele locuri, 100% englezesti, mi-a placut mancarea lor, mai ales unele deserturi. Chiar azi vorbeam cu ai mei, la masa, ca as mai merge la Londra sa mai mananc...
Ingeras dac-ai inceput cu porc, e clar ca nu voi mai citi pe aici. |
|

| TeosOf wrote:Sunt de acord, dar in unele locuri, 100% englezesti, mi-a placut mancarea lor, mai ales unele deserturi. Chiar azi vorbeam cu ai mei, la masa, ca as mai merge la Londra sa mai mananc... Ingeras  dac-ai inceput cu porc, e clar ca nu voi mai citi pe aici.
Am sot carnivor,trebuie sa fac si asa ceva sper sa mai revii,o sa fie si deserturi |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Pe 17 martie este ziua nationala a Irlandei, sau ziua Sfantului Petru. Ocazie perfecta, daca nu sa sarbatorim impreuna cu ei din solidaritate, macar sa invatam cateva retete din bucataria delicioasa a acestui popor.
Cand vine vorba de bucataria irlandeza trebuie sa retinem cateva cuvinte cheie: cartofi, varza, bacon, o varietate de feluri de peste, paine de sodiu si fierbere. Cand vine vorba de obiceiul de a fierbe mancarea, mai degraba decat a o praji sau frige, Irlanda are in spate multi ani de traditie. In trecut, orice casa avea in bucatarie, deasupra focului, o oala de fier imensa, cu trei picioare, care era in permanenta plina cu apa care fierbea continuu.
Bucataria irlandeza are in prim plan cartoful. De fapt, irlandezii au fost primii care au dat importanta cartofului in alimentatie, in 1663 devenind foarte popular in meniul zilnic al irlandezilor, iar in 1770 devenise cunoscut sub numele de cartof irlandez, ca dovada ca de la ei s-a raspandit obisnuinta de a-l consuma. Chiar si astazi retetele irlandeze sunt axate pe cartof, care este folosit intr-o serie de fierturi, cum ar fi musacaua irlandeza, din el se praparandu-se chiar si paine sau placinte.
O alta particularitate a bucatariei irlandeze este painea din bicarbonat de sodiu. Aceasta este facuta folosind bicarbonat de sodiu in locul drojdiei, bicarbonat care reactioneaza in combinatie cu zerul (laptele batut) si face ca painea sa creasca mai repede si coca sa fie mai frageda, lucru capital pentru femeile irlandeze, care aveau extrem de multa munca la ferma.
Carnea a intrat mai greu in retetele irlandeze. Cu toate ca astazi se mananca carne de port, vita sau miel, irlandezii au ramas fideli baconului si carnaciorilor. Dar pe langa acestea, si-au pastrat obiceiul de a consuma foarte mult peste: somon, homar, pastrav, orice marea le ofera. Crevetele din porturile din Dublin este azi la mare cautare. La fel ca si produsele lor din lapte: faimosul unt sarat irlandez, sau branza pe care irlandezii o mananca la masa fara nimic altceva, nici macar paine, ca sa nu-i strice gustul. Si sa nu uitam de faimosul lor mic-dejun foarte satios.
Iar cand vine vorba de bauturi, berea Guinness si Harp sunt faimoase in intreaga lume. Iar orice pub irlandez din intreaga lume serveste whiskey-ul irlandez, mai clar si dulce decat cel scotian, si cafeaua specifica.
Sursa
|
|

| 
Pork & Chive Tortillas
Serves 4
700g/11/2lb pork loin steaks trimmed and cut strips 1 large onion,peeled and sliced 1 large red pepper,de-seeded and sliced finely grated zest and juice of 1 lime,plus 1 lime cut into wedges,to serve 1 birds eye chilli,de-seeded and chopped 1 tbsp soy sauce 2 tbsp olive oil 4 wheat flour tortillas 4 tbsp saored cream 2 tbsp snipped chives salad leaves,to garnish
1.Place the pork,onion,red pepper,lime zest,chili and saoy sauce in a bowl.Toss to combine well.
2.Preheat grill.Heat oil in a large frying pan or wok over a high heat.Add pork mixture and stir-fry for 5 minutes,or until pork is cooked through and golden.Add lime juice and boil until juice evaporates.Set aside and keep warm.
3.Grill each tortilla or warm in the oven according to packet instructions.Spread 1 tablespoon soured cream over each tortilla.Sprinkle with snipped chives.
4.Divide the reserved pork mixture evenly between the tortilla wraps.Fold over to enclose.Divide between 4 serving plates.Garnish with salad leaves and serve hot with lime wedges. |
|

| 
Nut-Crusted Pork
Serves 4
4x175g/60oz pieces pork fillet 2 garlig cloves,peeled and cut into fine slices 150g/5oz fresh white breadcrumbs 3 tbsp fresh chopped parsley 2 tbsp fresh chopped sage grated rind of 1 lemon 50g/2oz shelled pistachios,finely chopped salt and freshly ground black pepper 5 tbsp olive oil 15 g/1/2oz plain flour 1 egg,beaten
1.Preheat oven to 200C /400F/Gas6.Trim pork fillet.Make several deep incisions into each piece of meat with a small sharp knife.Insert a slither of garlic into each.
2.In a bowl,combine breadcrumbs,parsley.sage,lemon rind and nuts.Season and stir in olive oil.Put flour on a plate and season with a little salt and pepper.
3.Toss pork fillets in seasoned flour and then in bresten egg.Finally,roll in breadcrumb mixture,pressing firmly to coat.Transfer to a rack resting on a roating tin.
4.Roast for 30 minutes,or until just cooked through..Allow to rest for 5 minutes before carving into thick slices to serve. |
|
|