Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Super! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Nu stiu ce sa zic, eu am locuit 2 ani in Irlanda si nu am auzit de asa ceva. Oricum sunt de acord cu Oana, mancarea englezeasca este cam cah. Au cateva feluri gustoase dar cam atat. |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Roxanel wrote:Nu stiu ce sa zic, eu am locuit 2 ani in Irlanda si nu am auzit de asa ceva. Oricum sunt de acord cu Oana, mancarea englezeasca este cam cah. Au cateva feluri gustoase dar cam atat.
Cand am mancat la restaurant,mi-a placut mancarea la nebunie si felul in care poti sa-ti iei cat doresti sa mananci din fiecare fel si am mancat la niste prieteni,rulada de vita cu legume inabusite langa,piure,porumb fiert si desertul o nebunie,o tarta cu aluat de biscuti,o crema gen budinca si multe fructe proaspete deasupra. |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Briose cu nuca de cocos(12 buc)
Se coc in cosulete(cupe)de hartie sau forme de silicon fara hartie sau ungere.
Pentru briose 40gr.nuca de cocos 175gr.zahar pudra 200gr.faina 1 lingura praf de copt 3 linguri nuca macinata 115 gr.unt topit 5 albuse de ou
Decor 150 gr.unt inmuiat si frecat 250 gr.zahar pudra 1 lingura esenta de vanilie 2 linguri apa fierbinte nuca de cocos putin colorant albastru 12 cirese confiate
Se incalzeste cuptorul la 190* Se pun cosuletele de hartie in formele de briose. Intr-un vas se amesteca nuca de cocos,zaharul pudra,faina,praful de copt si nuca macinata;se adauga untul topit si albusele si se amesteca bine. Se pune din compozitie cu lingura in cosuletele de hartie si se lasa la copt pentru 12-15 minute.Apoi se lasa la racit Pentru decor se amesteca zaharul pudra cu unt,se adauga esenta de vanilie,colorant si apa sa rezulte o pasta cremosa.Apoi se orneaza fiecare briosa si se adauga cate o cireasa in varf. |