Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| una din preferatele mele, cuprinde de obicei mancaruri cu putine calorii si simplu de realizat
Asadar... Budinca de telemea cu ardei Ingrediente: 400 gr. telemea grasa, 1 ou, 75 gr. smantana groasa, 1 lingura de seminte decojite de bostan, 1 lingura de untdelemn fin, 1 ardei verde. Mod de preparare: Se zdrobeste telemeaua cu furculita si se amesteca bine cu oul si cu smantana. Se adauga semintele de bostan, prajite fara grasime intr-o tigaie. Se pune crema de branza intr-un vas rezistent la foc (diametrul de cca 22 cm). Se picura pe deasupra ulei. Se baga in cuptorul incins dinainte si se lasa 20 de minute la treapta a doua a aragazului. Se spala ardeiul, se curata de seminte si se taie in rondele subtiri. Se pun peste budinca de branza cand este gata, asezandu-se uniform. Se mananca de preferinta cu paine neagra sau de secara.
Salata Blanche Timp de preparare: 30 min Ingrediente: 3 mere, 3 teline potrivite fierte, carnea de la un piept de pui fiert in supa, 250 gr. smintina, boabe negre de strugure de la doi ciorchini, 2 linguri maioneza, sare, piper Mod de preparare: Se toaca merele, decojite, telina fiarta si carnea de pui, in cubulete. Se amestesca impreuna cu smintina si maioneza. Se drege cu sare si piper. Se adauga boabele de struguri, amestecind cu grija. Se pastreaza in jur de 10-12 boabe frumoase pentru ornare.Salata se pune intr-un castron sau bol de sticla. Se asaza deasupra boabele de struguri, intr-un design preferat. Se serveste ca aperitiv sau felul intii.
Crepes cu ciocolata si banane Timp de preparare: 30 min Ingrediente: 2 oua, doua cani lapte, jumate de cana faina, praf de copt, 1 lingura zahar, un virf de cutit de sare, o cescuta ulei, 4 - 5 banane, un borcan crema ciocolata Nutella Mod de preparare: Se prepara compozitia pentru clatite din doua oua, lapte, zahar, faina, praf copt. Se prajesc clatitele in putin ulei, de preferabil intr-o tigaie tefal cu foarte putin sau deloc ulei. Cit sint inca fierbinti se ung pe toata suprafata cu o lingura sau doua de crema de ciocolata Nutella, apoi se felieaza o banana, sau jumatate daca sint mari si se asaza in mijloc diametral. Se ruleaza.Se pot servi calde sau reci, pudrate cu zahar pudra.
Foret Noire Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 5 oua , 250 g zahar , 1 praf de copt , 10-12 linguri lapte , 2 linguritre cacao , 200 g faina, 1 crema pentru prajituri"Dr. Oetker"(ciocolata sau caramel), 1 pliculet nes, 1/2 kg frisca , 1/2 kg visine fara sîmburi . Mod de preparare: Albusurile se bat spuma ; galbenusurile se freaca cu zaharul pîna se face spuma. Se adauga laptele , cacao , praful de copt si albusurile batute.Se pune la cuptor în tava tapetata . Dupa ce s-a copt si s-a racit aluatul se taie în doua . Se prepara crema dupa indicatiile de pe plic la care se adauga si nesul . Se insiropeaza primul blat (cît mai bine) se pune1/2 crema ,peste ea 250 g visine si 200 g frisca . Se pune cel de-al doilea blat însiropat , crema , visinile si frisca. Prajitura se poate face si fara a taia blatul în doua !!! Se orneaza deasupra cu frisca ramasa.
Mascota Timp de preparare: 30 min Ingrediente: Crema: 250 gr ciocolata menaj, 100 gr unt, 4 oua, Pentru montat: Piscoturi de sampanie 30 buc. sau cuvertura de ciocolara, o forma rotunda cu diametrul de 18-20 cm destul de adanca, o foaie de staniol pentru imbracat forma Mod de preparare: Se topeste ciocolata la bain - marie. Se adauga untul bucatele amestecand mereu apoi galbenusele si la sfarsit albusurile spuma . (Vasul cu compoziþia este mereu la bain-marie) Se unge cu unt o forma si se poate alege varianta urmatoare:Se serveste cu o crema englezeasca.
Prajitura Amandina Timp de preparare: 2 h Ingrediente: blat: 10 oua, 300 g faina, 200 g zahar, 30 ml ulei, 50 ml apa, 20 ml, zahar ars, o lingurita pudra de migdale, crema de portocale: 2 portocale, o lamiie, 300 g smintina, 20 g, amidon, 50 g unt, 300 g zahar, 4 galbenusuri, cateva linguri de apa glazura: 400 g ciocolata, 2 linguri untdelemn rafinat sirop: 200 ml apa, 80g zahar, lamiie rasa, esenta rom, coaja de portocala(confiata) Mod de preparare: Blatul: se separa ouale. albusurile se bat spuma cu zaharul. galbenusurile se amesteca cu ulei si apa, la care se adauga zaharul ars (nici cald, nici rece). Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca pina totul se omogenizeaza. Se pune intr-o tava, in cuptor la temperatura medie. Usa cuptorului nu trebuie deschisa 15-20 de minute. Crema de portocale:se pun intr-o craticioara sau cazanel galbenusurile, zaharul, untul, coaja rasa si zeama de portocale si lamiie si se amesteca. Se dizolva amidonul cu citeva linguri de apa rece si impreuna cu smintina bine incalzita, se introduc in compozitie. vasul cu compozitia se pune in alt vas mai mare cu apa clocotita si se bate cu telul pina se ingroasa crema fara sa dea in fiert. Siropul: se pune apa si zaharul pe foc, intr-o craticioara si cind este destul delegat se adauga lamiie rasa, putina zeama de lamiie si esenta de rom pentru aroma + patratele de coaja de portocala confiate si se lasa pina la racirea completa inainte de folosire. Glazura: ciocolata se rade pe razatoarea cu gauri mari, se pune intr-o craticioara pe alt vas cu apa clocotita si cind ciocolata s-a topit se adauga untdelemnul. Asamblarea: blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie 3 foi de marimi egale, care se insiropeaza in exces cu siropul .Pentru aceasta operatie se folosesc 3 platforme de marimea tavii. Pe aceste platforme (carpator de exemplu) se lasa foile insiropate pina nu mai se scurge sirop. Peste prima foaie se aseaza crema, se pune cea de-a doua foaie care se da jos de pe platforma unde este, cu mare grija ca sa nu se rupa si se pune ultimul strat de crema, dupa care, in acelasi mod punem si ultima foaie peste prajitura. In acest stadiu prajitura se da la rece aproximativ o ora (pt a se intari crema). Se scoate din frigider si se taie bucati de aproximativ 8x4 cm. Fiecate bucata se trece prin glazura calduta acoperindu-se cu ciocolata pina la jumatate (partea de sus + partile laterale pina la jumatate).Se pune la rece si cind se serveste se orneaza prajitura cu o cireasa trecuta prin sirop si frisca (cu cirese sau visine trecute prin sirop si frisca).
Prajitura cu orez si fructe Ingrediente: Pentru aluat: 300 gr. faina, 100 gr. alune macinate, 200 gr. unt sau margarina, 100 gr. zahar, 1 zahar vanilat, un varf de cutit de sare, un ou. Pentru umplutura: 3 oua, 500 gr. branza de vaci (slaba), 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri lapte, 100 gr. zahar, 20 gr. amidon, 600 gr. orez fiert in lapte. In plus: grasime pentru tava, 8 piscoturi, 600 gr. prune (rosii), 600 gr. mere. Mod de preparare: Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider. Umplutura: Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu branza de vaci, zeama de lamaie, laptele, zaharul si amidonul. Se incorporeaza orezul fiert in lapte si albusurile batute spuma. Se intinde aluatul si se aseaza in tava unsa. Se presara deasupra piscoturile zdrobite marunt. Se spala prunele, se scot samburii, se taie felii si se pun peste aluat. La fel se procedeaza si cu merele curatate si taiate. Se acopera cu orezul, se baga la cuptor si se coace 25 de minute la foc iute (200 C). Apoi, se face focul mai mic (180 C) si se coace inca 35 de minute. Se stinge focul si se mai lasa prajitura 10 minute in cuptor.
Rulada fina cu ness Timp de preparare: 40 min Ingrediente: blat:1 ou, 250 g zahar pudra, 250 g miez de nuca prajit si tocat, 2 linguri cacao, putin lichior de cacao sau cafea sau esenta de rom crema:200 g unt, 50 g zahar pudra, 2 linguri ness, 3 galbenusuri ornament: nuca de cocos sau miez de nuca macinat Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu miezul de nuca, cacao, oul batut si lichior(20 ml) si se omogenizeaza compozitia. Pe o folie de staniol sau hartie pergament se intinde cu mana o foaie groasa cam de 5 mm. Peste foaie se intinde un strat de crema si se ruleaza cu ajutorul foliei de staniol. Dupa ce se ruleaza se presara cu cocos sau miez de nuca si se ruleaza imediat in folie de staniol si se baga in gongelator.Cand se scoate din cogelator se portioneaza si se serveste imediat.
Am sa mai revin... voi???
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ce retete interesante.Pacat ca nu sunt si poze.
Iar Rody pe unde umbla? |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| eu n stiam ca prajitura amandina e fratuzeasca. sau nu e ca aia din comert de la noi? |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| kali wrote:Fetele, vreau o reteta incercata de Foie gras. Aveti? Vineri trebuie sa-mi impresionez sotul.
Nimeni? Atunci o voi incerca pe asta: http://www.retetedevis.ro/2011/06/foie-gras.html Suna bine. Revin cu impresii dupa. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Kali iti tzin pumnii sa-ti iasa bun si sa-l lasi paf pe sotz! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Eu nici nu stiam ce-i aia sincer desi am tot poposit pe plaiuri frantuzesti Am cautat acum, mancare de ficat...Kali, bafta, sa iasa super si sa ne arati si noua, chiar m-ai facut curioasa. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Mai, am citit si eu reteta, m-ai facut curioasa.
Reteta nu e sofisticata daca ai tot ce-ti trebuie, dar e un pic laborioasa. Arata foarte bine si banuiesc ca e delicios ficatul astfel preparat...
Ce garnitura faci? Am vazut ca se serveste cu paine integrala si gem de ceapa...incerci???
Iti doresc suuces in preparare. Am vazut ca e foarte bine explicat si exemplificat cu pozici!!
Sa faci si tu pozici sa-ti dam nota...
Pupiiiiiiiiiici! |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bulinutza wrote:Mai, am citit si eu reteta, m-ai facut curioasa. Reteta nu e sofisticata daca ai tot ce-ti trebuie, dar e un pic laborioasa. Arata foarte bine si banuiesc ca e delicios ficatul astfel preparat... Ce garnitura faci? Am vazut ca se serveste cu paine integrala si gem de ceapa...incerci??? Iti doresc suuces in preparare. Am vazut ca e foarte bine explicat si exemplificat cu pozici!! Sa faci si tu pozici sa-ti dam nota... Pupiiiiiiiiiici!
Da, e deosebit de bun iar noi suntem mari amatori - niciodata nu ratam ocazia sa-l degustam ( fix de... gustat, ca de obicei portiile de resto sunt tare mici ). Cum iubitu' are o pofta de ceva vreme, a cumparat cat sa se sature in vreo 3 ture, asa ca trebuie sa-mi dau interesul...
Mi se pare dificil pentru ca dupa atata " piguleala " sper ca totusi sa obtin gustul pe care-l caut si sa nu fiu dezamagita ( cu atat mai mult cu cat e foarte scump si chiar mi-ar parea rau... plus ca am si asteptari de la mine... ). Pe langa asta e considerat un fel de mancare de top... foarte sofisticat - cica naste pasiuni, nu alta -, asa ca ma simt putin intimidata pentru ca stiu bucatari care au avut ocazia sa-l prepare extrem de rar iar eu nu am nici experienta si nici siguranta necesara.
Eh, vom vedea... revin cu impresii. Poze nu fac pentru ca nu am rabdare. Eventual inainte si dupa, daca-mi place aspectul.
Asa... ca si garnitura... salata si dulceata de smochine pentru iubitu' ( nu ceapa - de fapt e arpagic - pentru ca, pentru a-si desavarsi gustul, cica tre' sa stea pana la o luna sa se " odihneasca " ); poate, daca iese demential de bun, ma voi perfectiona si atunci merita si o astfel de incercare. Eh, combinatia de top e cea cu trufe dar nu ma bag. Pentru mine va fi doar cu paine si vin...
Bereea, spun tot. Numai sa am cu ce sa ma laud. Mi-ar fi fost de folos experienta ta. |