Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Multumim....yamiiii |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Deja sunt fun bucataria australiana! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Ce bunataturi pe aici! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Un pic de istorie:
In 1935, Herbert Sachse - bucatarul sef de la hotelul Esplanade din Perth, a creat o prajitura in onoarea celei mai mari balerine a timpului din Rusia - Anna Pavlova - pentru vizita ei in Australia.
Pavlova Cake:
Ingrediente:
1 lingura faina de porumb; 6 albusuri de ou; un praf de sare; 1 1/3 cani zahar (normal sau pudra); 1 lingurita extract de vanilie (sau esenta de vanilie); 1 lingurita otet alb; 200ml frisca; fructe pentru decorat (merge cel mai bine cu kiwi, capsuni si sucul de la passion fruit)
Se pre-incalzeste cuptorul la 200 de grade; Folositi o tava rotunda de tort, de 24cm diametru.Puteti sa ungeti tava cu unt, sau cu ulei sau si mai bine sa folositi o hartie pergament.
Se bat albusurile de ou cu un praf de sare pana cand spuma se tine bine.Se adauga zaharul, pe rand cate o lingura, si se tot bate intre timp pana cand spuma se ingroasa si capata luciu.Se adauga apoi faina de porumb. Si la sfarsit extractul de vanilie si otetul.
Se pune amestecul in tava rotunda, in asa fel incat marginile amestecului sa fie mai inalte decat centrul.
Se reduce cuptorul la 100 de grade si se pune la copt pentru o ora si jumatate.
Se opreste apoi cuptorul si se lasa prajitura inauntru pana se raceste. Prajitura se poate scufunda in timpul racirii daca sta afara.
Dupa ce s-a racit se pune prajitura pe o tava de servit si se acopera uniform cu frisca iar deasupra se orneaza cu fructe.
Pofta buna!
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Lilou, cred ca se pune faina de porumb din aia pulbere, macinata fin... nu malai grisat cum avem noi pe-aici, nu? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| bulibuli wrote:Lilou, cred ca se pune faina de porumb din aia pulbere, macinata fin... nu malai grisat cum avem noi pe-aici, nu?
corect |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Aaaaaaaaaaa...mi s-a lungit gura cand am vazut prajitura asta ... Cred ca puteti da prin rasnita niste malai si ati rezolvat-o cu faina de porumb . |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| PrincessLilou wrote: desi mama mea face acasa ceva asemanator...si daca o sa va placa va pun si reteta ei. Aceasta reteta se face in mod special pe 26 Ianuarie cand e ziua nationala a Australiei. Lamington Cake
Am mancat prajitura asta, e super. Ce bine ca ai pus si poza, ca altfel nu-mi dadeam seama. Sper sa reusesc sa o fac azi, de incercare, ca sa o fac si pentru Miruna la gradi pt 8 martie. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Am facut aseara Lamington cake, a iesit prajitura alba, dar am insiropat-o prea repede si n-am avut un gratar pe care sa las sa se scurga surplusul de ciocolata. Am gasit insa pe net o reteta (asemanatoare cu cea pusa de Lilou, dar si cantitatea in grame, tare de ajutor pt mine, care sunt obisnuita sa cantaresc totul sa stiu ca-mi iese) si cateva sfaturi.:
2 cani (280 grams) faina 2 lingurite praf de copt 1/4 lingurita sare 1/2 cana (113 grams) unt nesarat, la temperatura camerei 3/4 cana (150 grams) zahar 2 oua mari 1 lingurita vanilla extract 1/2 cana (120 ml) lapte
Glazura de ciocolata 4 cani (454 grams) zahar pudra, cernut 1/3 cana (30 grams) cacao 3 linguri (42 grams) unt nesarat 1/2 cana (120 ml) lapte
Ornament: 2 cani nuca de cocos (neindulcita)
Etape - incalziti cuptorul la 180C (350F) si pozitionati gratarul la pozitia din mijloc. Ungeti cu unt o tava patrata, cu latura de 20 cm. Puneti deoparte. - intr-un bol mare cerneti faina cu praful de copt si sarea. Dati deoparte. - In bolul mixerului bateti untul pana se inmoaie. Adaugati zaharul si bateti usor pana devine pufos (2-3 minute). adaugati ouale, unul cate unu, batand bine dupa fiecare din ele. Strangeti si untul de pe marginile bolului; adaugati esenta de vanilie si bateti pana se incorporeaza toata. -cu mixerul la viteza mica, adaugati alternativ faina si laptele, in trei etape, incepand si terminand cu faina. - Puneti compozitia in tava si nivelati cu o spatula. Se coace cam 25-30 min. - Raciti prajitura in tava sa, pentru 10 min, dupa care intoarceti si raciti si pe partea cealalta. Cand s-a racit, taiati in 16 cuburi cu latura cam de 5 cm. Inveliti prajiturelele in folie de plastic si lasatile la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Motivul : e mai usor sa glazurati prajitura rece. Glazura: Puneti zahar pudra, cacao, unt si lapte intr-un vas rezistent peste un vas cu apa firbinte (bain-marie). Amestecati pana devine moale.
uneti cele 16 cubulete pe un grilaj de-asupra unui vas de colectare a ciocolatei, turnati peste cubulete glazura de ciocolata, intoarceti cu o saptula sau cutit pe toate partile.
Read more: lamington cake
Mai fac o tura pt luni, la gradinita. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Ma bucur ca ti-a placut prajitura. Am sa ii cer mamei mele reteta ei... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| PrincessLilou wrote:Ma bucur ca ti-a placut prajitura. Am sa ii cer mamei mele reteta ei... Ar fi super daca ai putea sa o postezi si pe cea a mamei tale. Abia astept sa o fac iar, dar mai atenta, sa imi iasa ca originala |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Mi-a trimis mama reteta ei de crengute (substitutul la Lamington cake)
E foarte diferita, dar sincer prajitura mamei imi place cel mai mult. Aspectul de la sfarsit e asemanator cu prajitura australiana.
Ingrediente:
250 gr. faina; 200 gr. zahar pudra; 100 gr unt (la temperatura camerei); 2 oua; 3 linguri miere de albine; un praf de copt;
Cum se procedeaza:
Se freaca ouale cu zaharul ,apoi se pune untul si merea de albine. Toate acestea se pun intr-o oala la foc foarte mic pina se topesc toate si se fac ca un sirop gros.
Se da la o parte si se incorporeaza faina si praful de copt care a fost stins in prealabil cu otet sau zeama de lamaie. Rezulta o coca moale care curge.
Se pune intr-o tava care a fost unsa cu ulei si presarata cu faina. Se da la copt la foc mic 30 de minute apoi se scoate si se lasa la racit.
Ingrediente crema:
un pachet de unt sau margarina; 5 linguri de lapte; 250 gr de zahar; 2-3 linguri cacao;
In timpul asta se face crema. Se pune un pachet de unt sau de margarina intr-o tigaie unde se adauga 5 linguri de lapte, 250 gr. de zahar si 2-3 linguri de cacao. Se pune pe foc pina se topesc si se mai lasa inca 5 minute sa fiarba. Apoi se ia de pe foc. Intre timp se taie blatul in forma de deptunghiuri mici si se dau prin crema de cacao si apoi prin nuca macinata sau nuca de cocos si se pun pe platou si se lasa la rece.
Pofta buna! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Uite-asa am de lucru zilele astea! Si pricomigdalele? Ar trebui sa treci si pe la prajituri si torturi, sa lasi reteta lor acolo! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| am sa cer, am sa cer...si te anunt. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| |
|
|