Bucataria Australiana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana
Scris: Sunday, February 28, 2010 10:05 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Multumim....yamiiiitopai
bereea
Scris: Sunday, February 28, 2010 11:32 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Deja sunt fun bucataria australiana!cool
raly
Scris: Sunday, February 28, 2010 10:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Ce bunataturi pe aici!hearts hearts
PrincessLilou
Scris: Monday, March 1, 2010 4:30 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
Mesaje: 979
Un pic de istorie:

In 1935, Herbert Sachse - bucatarul sef de la hotelul Esplanade din Perth, a creat o prajitura in onoarea celei mai mari balerine a timpului din Rusia - Anna Pavlova - pentru vizita ei in Australia.

Pavlova Cake:

Ingrediente:

1 lingura faina de porumb;
6 albusuri de ou;
un praf de sare;
1 1/3 cani zahar (normal sau pudra);
1 lingurita extract de vanilie (sau esenta de vanilie);
1 lingurita otet alb;
200ml frisca;
fructe pentru decorat (merge cel mai bine cu kiwi, capsuni si sucul de la passion fruit)

Se pre-incalzeste cuptorul la 200 de grade;
Folositi o tava rotunda de tort, de 24cm diametru.Puteti sa ungeti tava cu unt, sau cu ulei sau si mai bine sa folositi o hartie pergament.

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare pana cand spuma se tine bine.Se adauga zaharul, pe rand cate o lingura, si se tot bate intre timp pana cand spuma se ingroasa si capata luciu.Se adauga apoi faina de porumb. Si la sfarsit extractul de vanilie si otetul.

Se pune amestecul in tava rotunda, in asa fel incat marginile amestecului sa fie mai inalte decat centrul.

Se reduce cuptorul la 100 de grade si se pune la copt pentru o ora si jumatate.

Se opreste apoi cuptorul si se lasa prajitura inauntru pana se raceste. Prajitura se poate scufunda in timpul racirii daca sta afara.

Dupa ce s-a racit se pune prajitura pe o tava de servit si se acopera uniform cu frisca iar deasupra se orneaza cu fructe.

Pofta buna!

bulibuli
Scris: Monday, March 1, 2010 5:57 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
Lilou, cred ca se pune faina de porumb din aia pulbere, macinata fin... nu malai grisat cum avem noi pe-aici, nu?
PrincessLilou
Scris: Monday, March 1, 2010 8:20 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
Mesaje: 979
bulibuli wrote:
Lilou, cred ca se pune faina de porumb din aia pulbere, macinata fin... nu malai grisat cum avem noi pe-aici, nu?


corect
delfinasa
Scris: Monday, March 1, 2010 9:51 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
essen Aaaaaaaaaaa...mi s-a lungit gura cand am vazut prajitura asta ras...
Cred ca puteti da prin rasnita niste malai si ati rezolvat-o cu faina de porumb ras.
danab
Scris: Tuesday, March 2, 2010 10:55 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
PrincessLilou wrote:
desi mama mea face acasa ceva asemanator...si daca o sa va placa va pun si reteta ei. Aceasta reteta se face in mod special pe 26 Ianuarie cand e ziua nationala a Australiei.

Lamington Cake

Am mancat prajitura asta, e super. Ce bine ca ai pus si poza, ca altfel nu-mi dadeam seama. Sper sa reusesc sa o fac azi, de incercare, ca sa o fac si pentru Miruna la gradi pt 8 martie.
danab
Scris: Wednesday, March 3, 2010 8:13 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Am facut aseara Lamington cake, a iesit prajitura alba, dar am insiropat-o prea repede si n-am avut un gratar pe care sa las sa se scurga surplusul de ciocolata.
Am gasit insa pe net o reteta (asemanatoare cu cea pusa de Lilou, dar si cantitatea in grame, tare de ajutor pt mine, care sunt obisnuita sa cantaresc totul sa stiu ca-mi iese) si cateva sfaturi.:

2 cani (280 grams) faina
2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
1/2 cana (113 grams) unt nesarat, la temperatura camerei
3/4 cana (150 grams) zahar
2 oua mari
1 lingurita vanilla extract
1/2 cana (120 ml) lapte

Glazura de ciocolata
4 cani (454 grams) zahar pudra, cernut
1/3 cana (30 grams) cacao
3 linguri (42 grams) unt nesarat
1/2 cana (120 ml) lapte

Ornament:
2 cani nuca de cocos (neindulcita)

Etape
- incalziti cuptorul la 180C (350F) si pozitionati gratarul la pozitia din mijloc. Ungeti cu unt o tava patrata, cu latura de 20 cm. Puneti deoparte.
- intr-un bol mare cerneti faina cu praful de copt si sarea. Dati deoparte.
- In bolul mixerului bateti untul pana se inmoaie. Adaugati zaharul si bateti usor pana devine pufos (2-3 minute). adaugati ouale, unul cate unu, batand bine dupa fiecare din ele. Strangeti si untul de pe marginile bolului; adaugati esenta de vanilie si bateti pana se incorporeaza toata.
-cu mixerul la viteza mica, adaugati alternativ faina si laptele, in trei etape, incepand si terminand cu faina.
- Puneti compozitia in tava si nivelati cu o spatula. Se coace cam 25-30 min.
- Raciti prajitura in tava sa, pentru 10 min, dupa care intoarceti si raciti si pe partea cealalta. Cand s-a racit, taiati in 16 cuburi cu latura cam de 5 cm. Inveliti prajiturelele in folie de plastic si lasatile la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Motivul : e mai usor sa glazurati prajitura rece.
Glazura:
Puneti zahar pudra, cacao, unt si lapte intr-un vas rezistent peste un vas cu apa firbinte (bain-marie). Amestecati pana devine moale.

uneti cele 16 cubulete pe un grilaj de-asupra unui vas de colectare a ciocolatei, turnati peste cubulete glazura de ciocolata, intoarceti cu o saptula sau cutit pe toate partile.

Read more: lamington cake

Mai fac o tura pt luni, la gradinita.
PrincessLilou
Scris: Thursday, March 4, 2010 6:21 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
Mesaje: 979
Ma bucur ca ti-a placut prajitura. Am sa ii cer mamei mele reteta ei...
danab
Scris: Friday, March 5, 2010 9:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
PrincessLilou wrote:
Ma bucur ca ti-a placut prajitura. Am sa ii cer mamei mele reteta ei...

Ar fi super daca ai putea sa o postezi si pe cea a mamei tale. Abia astept sa o fac iar, dar mai atenta, sa imi iasa ca originalaChef essen
PrincessLilou
Scris: Monday, March 8, 2010 11:26 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
Mesaje: 979
Mi-a trimis mama reteta ei de crengute (substitutul la Lamington cake)

E foarte diferita, dar sincer prajitura mamei imi place cel mai mult. Aspectul de la sfarsit e asemanator cu prajitura australiana.

Ingrediente:

250 gr. faina;
200 gr. zahar pudra;
100 gr unt (la temperatura camerei);
2 oua;
3 linguri miere de albine;
un praf de copt;

Cum se procedeaza:

Se freaca ouale cu zaharul ,apoi se pune untul si merea de albine. Toate acestea se pun intr-o oala la foc foarte mic pina se topesc toate si se fac ca un sirop gros.

Se da la o parte si se incorporeaza faina si praful de copt care a fost stins in prealabil cu otet sau zeama de lamaie. Rezulta o coca moale care curge.

Se pune intr-o tava care a fost unsa cu ulei si presarata cu faina. Se da la copt la foc mic 30 de minute apoi se scoate si se lasa la racit.

Ingrediente crema:

un pachet de unt sau margarina;
5 linguri de lapte;
250 gr de zahar;
2-3 linguri cacao;


In timpul asta se face crema. Se pune un pachet de unt sau de margarina intr-o tigaie unde se adauga 5 linguri de lapte, 250 gr. de zahar si 2-3 linguri de cacao. Se pune pe foc pina se topesc si se mai lasa inca 5 minute sa fiarba. Apoi se ia de pe foc. Intre timp se taie blatul in forma de deptunghiuri mici si se dau prin crema de cacao si apoi prin nuca macinata sau nuca de cocos si se pun pe platou si se lasa la rece.

Pofta buna!
cute_babies_of_mine
Scris: Tuesday, March 9, 2010 8:01 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 8978
Uite-asa am de lucru zilele astea!
Si pricomigdalele? Ar trebui sa treci si pe la prajituri si torturi, sa lasi reteta lor acolo!pupici
PrincessLilou
Scris: Tuesday, March 9, 2010 8:52 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
Mesaje: 979
am sa cer, am sa cer...si te anunt. sic
danab
Scris: Tuesday, March 9, 2010 9:06 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
iloveyou
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.