Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Bucataria australiana se afla sub influenta culturilor britanice si asiatice, fie in urma colonizarii (primul caz), fie in urma vecinatatii (cazul secund).
Banana Cake:
Ingrediente:
6 linguri unt; 3/4 ceasca zahar; 2 oua; 3 banane mijlocii; 2 cesti faina (pentru crescut); un varf de sare; 1/2 lingurita bicarbonat; 2 linguri lapte; putin zahar pudra
Cum se prepara:
Se freaca zaharul cu untul.Se bat ouale si se adauga la compozitie. Se bate bine.Se decojesc bananele si se sfarama si se fac piure.Se adauga la compozitie si se amesteca bine. Se presara faina, se adauga sare si bicarbonatul.
Se asaza compozitia intr-o tava de chec, unsa in prealabil. Se coace la foc moderat timp de 25 - 30 minute. Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit. Odata racita se pune zahar pudra peste si se serveste cu crema de frisca.
Pofta buna!
 |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| ce bine arata praji mi-ai facut pofta cu ea. |
|
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Cred ca e delicioasa! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| vaaai, e delicioasa, mancam in Singapore si tare-mi placea!! multumesc pt reteta  |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Yami Yami, interesant !!! Multumim pentru reteta ! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| E super delicioasa,am facut de 3 ori pana acum. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| ingerash wrote:E super delicioasa,am facut de 3 ori pana acum.
de cand e postata reteta????? sau o stai deja ? |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| bulibuli wrote:de cand e postata reteta????? sau o stai deja ?
O stiam deja am invatat-o la o emisiune"I can cook!" pentru copii,cu participarea copiilor. |
|
| Eu nu prea fac banana cake acasa, in primul rand ca Stef nu mananca dulciuri si eu nu pot manca toata prajitura de una singura si in al doilea rand daca mi se face pofta de o felie aici se gasesc de cumparat la toate cafenelele, chiar si de la supermarket poti sa cumperi una/ doua felii.
Am sa mai pun o reteta pe care eu am descoperit-o aici, desi mama mea face acasa ceva asemanator...si daca o sa va placa va pun si reteta ei. Aceasta reteta se face in mod special pe 26 Ianuarie cand e ziua nationala a Australiei.
Lamington Cake
Ingrediente:
120 gr unt; 2/3 cana zahar; 2 oua 1/2 cana lapte; 2 cani faina( pentru crescut) extract de vanilie sau esenta; un varf de sare;
Pentru glazura:
1&2/3 cani zahar pudra; 4 linguri cacao; cateva linguri de apa( fiarta in prealabil); nuca de cocos
Cum se prepara:
1. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge tava in care vreti sa faceti prajitura. 2. Se amsesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza si se face ca o pasta.Se adauga vanilie (dupa gust). Se bat ouale unul cate unul in compozitie.Se cerne faina peste compozitie si varful de sare. 3. Se asaza compozitia intr-o tava intinsa cu grosimea de 2-3 degete si se da la cuptor pentru 30 de minute.
Glazura:
Zaharul pudra se cerne intr-un castron. Separat se amesteca cacaoa cu cateva linguri de apa fiarta. Se amesteca pana se face ca o pasta fina.Se adauga zaharul pudra. Se mai poate adauga apa fiarta, daca e nevoie.Se pune putina esenta de vanilie dupa gust.Crema nu trebuie sa fie groasa, pentru a fi usor de dat prajiturile prin ea.
Dupa ce se scoate prajitura din cuptor se taie in cuburi destul de maricele si se dau prin crema de cacoa si apoi prin nuca de cocos. Se asaza pe un platou si se servesc cand se racesc (la temperatura camerei).
Pofta buna!

|
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Si ce bune erau cele facute de mama ta... |
|
| cute_babies_of_mine wrote:
tu mai stii crengutzele? ca asa le zicea ea. |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Da... si pricomigdalele... |
|
| cute_babies_of_mine wrote:Da... si pricomigdalele...
Tre sa ii cer reteta ca nu o am....de fapt ar fi bine sa ii iau tot carnetelul de retete...ca mi-e dor tare de prajiturile ei. |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| apoi sa ne dai si noua retetele |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Lilou, multumim pentru retete si asteptam si altele ! Prajitura nationala arata excelent si vad ca e usoara...Banana cake e foarte populara in US, dar sub alta denumire - banana bread -. E o bunatate, nimeni nu va spune ca nu-i place. O fac si eu de mult timp, reteta e usor diferita, dar ne place la nebunie ca iese moale si umeda in interior, nu uscata cum iese checul normal . |
|
|