BUCATARIA ARABEASCA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Saturday, January 31, 2009 6:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Uite ca vreau mult sa incep sa va dau multe retete de mancare arabeasca pe care eu le prepar acasa.Eu sunt inebunita dupa felul in care gatesc si servesc arabii din Israel,
Imi aduc aminte si mor de ras fata lui Cris-Rus cand a vazut ce ne pun astia pe masa intr-un restaurant arabesc.Nu pot sa uit!hohot hohot hohot .Acuma incerc sa traduc condimentele ca sa se potrivescasi pe urma am sa va incant cu retete.
Ana
Scris: Saturday, January 31, 2009 6:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
ooooooooo abia astept!!!Chef essen essen
shirel
Scris: Saturday, January 31, 2009 7:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Si incep cu :

SALATA DE HUMUS IN THINA


1/2 kg humus boabe
1/2 lingura bicarbonat de sodiu
1/2 thina(este formata din susan si se gaseste gata preparata sau numai pregatita sa adaugam condimentele)
1 lingurita sare
2 pahare suc de lamaie proaspet stors
1 catel de usturoi tocat sau pisat
8 pahare de apa fierbinte
1/4 lingurita kamun(un condiment arabesc)
pentru decorat:-eu de obicei pastrez cateva boabe de humus fierte care le arunc pe deasupra.
-1 lingura ulei de masline
-putina paprica rosie iute
1 lingura de patrunjel tocat marunt



1)punem humusul spalat bine peste noapte intr-o oala mare plina cu apa si 1/4 bicarbonat de sodiu
2)humusul umflat de peste noapte se scurge de apa se mai adauga 1/4 bicarbonat de sodiu si cele 8 pahare de apa .Cand incepe sa clocoteasca micsoram focul si fierbem asa la foc mic inca o ora.
3)scurgem humusul de apa fiarta si eu atinci scot si cateva linguri de humus fiert pentru ornat la sfarsit.
4)Adaugam la humus thina ,sucul de lamaie,usturoiul,kamun si sare si incepem sa invartin pina prim o pasta groasa(aceasta pasta seamana cu cea de fasole batutaras )
5)luam un vas adaugam humusul punem si boabele fierte si decoram pe deasupra cu patrunjel ,ulei de masline si paprica iute.
Ely
Scris: Saturday, January 31, 2009 9:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
shirel wrote:
Si incep cu :

SALATA DE HUMUS IN THINA


1/2 kg humus boabe
1/2 lingura bicarbonat de sodiu
1/2 thina(este formata din susan si se gaseste gata preparata sau numai pregatita sa adaugam condimentele)
1 lingurita sare
2 pahare suc de lamaie proaspet stors
1 catel de usturoi tocat sau pisat
8 pahare de apa fierbinte
1/4 lingurita kamun(un condiment arabesc)
pentru decorat:-eu de obicei pastrez cateva boabe de humus fierte care le arunc pe deasupra.
-1 lingura ulei de masline
-putina paprica rosie iute
1 lingura de patrunjel tocat marunt



1)punem humusul spalat bine peste noapte intr-o oala mare plina cu apa si 1/4 bicarbonat de sodiu
2)humusul umflat de peste noapte se scurge de apa se mai adauga 1/4 bicarbonat de sodiu si cele 8 pahare de apa .Cand incepe sa clocoteasca micsoram focul si fierbem asa la foc mic inca o ora.
3)scurgem humusul de apa fiarta si eu atinci scot si cateva linguri de humus fiert pentru ornat la sfarsit.
4)Adaugam la humus thina ,sucul de lamaie,usturoiul,kamun si sare si incepem sa invartin pina prim o pasta groasa(aceasta pasta seamana cu cea de fasole batutaras )
5)luam un vas adaugam humusul punem si boabele fierte si decoram pe deasupra cu patrunjel ,ulei de masline si paprica iute.



Shirel de cand imi doream sa aflu cum se face salata de humustopai Imi place la nebunie cu pita .Abia astept sa fac rost de ingrediente si sa fac,multumesc multpupici hearts
TeosOf
Scris: Saturday, January 31, 2009 9:57 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Super, Shirel!newclap yes
shirel
Scris: Saturday, January 31, 2009 9:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Ely,mami vrei si o reteta bestiala de pita?
shirel
Scris: Saturday, January 31, 2009 9:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
TeosOf wrote:
Super, Shirel!newclap yes


Teo,am si pentru tine multe salate naturale probate in bucataria mea.ras
ninetem
Scris: Saturday, January 31, 2009 9:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/19/2007
Mesaje: 1404
Shirel, cand poti si ai, pune si ceva poze! pupici
Rody
Scris: Saturday, January 31, 2009 10:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Mesaje: 6198
bravo bravo bravo Iubita ,asteptam multe retetetopai majoreta
shirel
Scris: Saturday, January 31, 2009 10:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814

SALATA DE MORCOVI



-1 kg de morcovi
1/4 pahar otet
1/2 pahar ulei de masline
1/2lingurita sare
2 linguri de patrunjel tocat marunt


1)Curatam morcovii si-i taiam felii
2)punem apa cat sa-i acopere si-i fierbem circa 15 minute.aruncam apa si-i lasam sa se scurga bine de apa.
3)adaugam otetul ,uleiul de masline,sarea si patrujelul.
4)Sunt foarte buni daca serviti salata dupa o ora cand tot gustul a patruns in morcovii.




SALATA DE DOVLECEI IN IAURT


-3 dovlecei
-3 rosii
-3 linguri de menta tocata
-3 catei de usturoi pisati sau taiati marunt
-1/2kg de iaurt
-1 lingurita de sare
pentru decor putin ulei de masline

1)Taiam dovleceii in sferturi mici si-i fierbem in apa pina sunt moi circa 20 de minute
2)i stoarcem de apa si-i pisam cu furculita.
4)curatam si rosile si le dam pe razatoare(cea mare)si le adaugam la dovlecei
5)adaugam menta ,usturoiul,sarea si iaurtul si amestecam bine.
turnam pe deasupra putin ulei de masline.
shirel
Scris: Saturday, January 31, 2009 10:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
ninetem wrote:
Shirel, cand poti si ai, pune si ceva poze! pupici


Chiar ma gandeam si eu la asta,dar astazi nu am avut meniu arabesc din pacate si parca nu-mi vine sa copii pozele din alta parte ca sa vedeti despre ce este vorba.Dar promit ca am sa gatesc si va pun.
ingerash
Scris: Saturday, January 31, 2009 10:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Interesante!firstprize firstprize firstprize shirel,abia astept salatele si pozele la preparate,cred ca anul asta schimb retetele mele banaledance dance dance
ingerash
Scris: Saturday, January 31, 2009 10:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
shirel wrote:

SALATA DE MORCOVI



-1 kg de morcovi
1/4 pahar otet
1/2 pahar ulei de masline
1/2lingurita sare
2 linguri de patrunjel tocat marunt


1)Curatam morcovii si-i taiam felii
2)punem apa cat sa-i acopere si-i fierbem circa 15 minute.aruncam apa si-i lasam sa se scurga bine de apa.
3)adaugam otetul ,uleiul de masline,sarea si patrujelul.
4)Sunt foarte buni daca serviti salata dupa o ora cand tot gustul a patruns in morcovii.




SALATA DE DOVLECEI IN IAURT


-3 dovlecei
-3 rosii
-3 linguri de menta tocata
-3 catei de usturoi pisati sau taiati marunt
-1/2kg de iaurt
-1 lingurita de sare
pentru decor putin ulei de masline

1)Taiam dovleceii in sferturi mici si-i fierbem in apa pina sunt moi circa 20 de minute
2)i stoarcem de apa si-i pisam cu furculita.
4)curatam si rosile si le dam pe razatoare(cea mare)si le adaugam la dovlecei
5)adaugam menta ,usturoiul,sarea si iaurtul si amestecam bine.
turnam pe deasupra putin ulei de masline.



waw!super salate!essen essen essen essen iloveyou
raly
Scris: Sunday, February 1, 2009 8:08 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Shirelbravo bravo bravo Mai vrem retetetopai topai topai
bereea
Scris: Sunday, February 1, 2009 2:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22800
shirel , vreau sa te felicit pentru aceasta minunata idee.de cand imi doream sa gatesc ceva arab!computerlove

P.s.vine ignoranta si intreaba: ce e aia humus?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.