Si incep cu :
SALATA DE HUMUS IN THINA1/2 kg humus boabe
1/2 lingura bicarbonat de sodiu
1/2 thina(este formata din susan si se gaseste gata preparata sau numai pregatita sa adaugam condimentele)
1 lingurita sare
2 pahare suc de lamaie proaspet stors
1 catel de usturoi tocat sau pisat
8 pahare de apa fierbinte
1/4 lingurita kamun(un condiment arabesc)
pentru decorat:-eu de obicei pastrez cateva boabe de humus fierte care le arunc pe deasupra.
-1 lingura ulei de masline
-putina paprica rosie iute
1 lingura de patrunjel tocat marunt
1)punem humusul spalat bine peste noapte intr-o oala mare plina cu apa si 1/4 bicarbonat de sodiu
2)humusul umflat de peste noapte se scurge de apa se mai adauga 1/4 bicarbonat de sodiu si cele 8 pahare de apa .Cand incepe sa clocoteasca micsoram focul si fierbem asa la foc mic inca o ora.
3)scurgem humusul de apa fiarta si eu atinci scot si cateva linguri de humus fiert pentru ornat la sfarsit.
4)Adaugam la humus thina ,sucul de lamaie,usturoiul,kamun si sare si incepem sa invartin pina prim o pasta groasa(aceasta pasta seamana cu cea de fasole batuta
)
5)luam un vas adaugam humusul punem si boabele fierte si decoram pe deasupra cu patrunjel ,ulei de masline si paprica iute.