BUCATARIA ARABEASCA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Saturday, April 3, 2010 6:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Si la noi este luni sarbatoare se iese din Pesah am musafiri la gratar,salata asta este nelipsita la mine!
Ingeras,sunr sigura ca are sa-i placa!
zaza_
Scris: Tuesday, June 29, 2010 10:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
shirel wrote:
Si incep cu :

SALATA DE HUMUS IN THINA


1/2 kg humus boabe
1/2 lingura bicarbonat de sodiu
1/2 thina(este formata din susan si se gaseste gata preparata sau numai pregatita sa adaugam condimentele)
1 lingurita sare
2 pahare suc de lamaie proaspet stors
1 catel de usturoi tocat sau pisat
8 pahare de apa fierbinte
1/4 lingurita kamun(un condiment arabesc)
pentru decorat:-eu de obicei pastrez cateva boabe de humus fierte care le arunc pe deasupra.
-1 lingura ulei de masline
-putina paprica rosie iute
1 lingura de patrunjel tocat marunt



1)punem humusul spalat bine peste noapte intr-o oala mare plina cu apa si 1/4 bicarbonat de sodiu
2)humusul umflat de peste noapte se scurge de apa se mai adauga 1/4 bicarbonat de sodiu si cele 8 pahare de apa .Cand incepe sa clocoteasca micsoram focul si fierbem asa la foc mic inca o ora.
3)scurgem humusul de apa fiarta si eu atinci scot si cateva linguri de humus fiert pentru ornat la sfarsit.
4)Adaugam la humus thina ,sucul de lamaie,usturoiul,kamun si sare si incepem sa invartin pina prim o pasta groasa(aceasta pasta seamana cu cea de fasole batutaras )
5)luam un vas adaugam humusul punem si boabele fierte si decoram pe deasupra cu patrunjel ,ulei de masline si paprica iute.


Pe post de thina nu pot face pasta de susan, pur si simplu? Cu susan, ulei si apa?
Kamunul poate sa fie Cardamonul de se gaseste la noi? E galbui si are un miros placut si gust dulceag, daca imi aduc aminte.
Am pusniste naut la umflat si ma bate gandul sa fac niste humus.essen
shirel
Scris: Wednesday, June 30, 2010 8:47 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Thina este exact pasta de susan ,parca era undeva si reteta ,pregateste-o si pe urma adauga-o la pasta de naut.
Kamun este Cummin in engleza nu este galbui si nu are gust dulceag deci nu este ceea ce ai crezut tu!
Deabia astept sa aud cum ti-a iesit!pupici pupici
zaza_
Scris: Wednesday, June 30, 2010 5:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
shirel wrote:
Thina este exact pasta de susan ,parca era undeva si reteta ,pregateste-o si pe urma adauga-o la pasta de naut.
Kamun este Cummin in engleza nu este galbui si nu are gust dulceag deci nu este ceea ce ai crezut tu!
Deabia astept sa aud cum ti-a iesit!pupici pupici


Am luat susanul!
Cummin este chimenul! Seamana semintele cu cele de marar, dar sunt mai lunguiete sau cu cele de anason, si au un miros puternic. Imiplace tare mult chimenul. Este bun si in ceaiuri pentru stomac si imbunatateste lactatia si amelioreaza un pic si colicile.pupici

Si am luat si castraveciorii!ras
Fac poza dupa ce termin treaba.
zaza_
Scris: Wednesday, June 30, 2010 5:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
A! Si mai am o intrebare.Ai scris 1/2 thina. E o jumatate de lingura?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.