Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ce pot fi aceste bubite rosii ce apar pe spate doar cand o bag in apa pe delfinasa mea? am observat in ultimile 2 seri la baita ca-i apar aceste bubite si ma cam pun pe ganduri sa nu fie cumva vreun pojar sau vreo alta boala a copilariei in faza incipienta...dar numai cand o bag in apa ii apar si asta de 2 seri...folosim aceleasi produse la baita, apa i-o pun la aceeasi temperatura ca si inainte...din ce cauza pot aparea? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ce pot sa-ti spun este ca in orice boala contagioasa eruptia nu se localizeaza strict la regiunea spatelui ci cuprinde si alte zone, nu este influentata de contactul cu apa,iar o data aparuta eruptia este permanenta!In plus,la debut,bolile contagioase se insotesc de febra moderata(in varicela sau rubeola 37-38 grade)sau de valori moderate care apoi cresc in intensitate( in rujeola pina la 39-40 grade). |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| poate are o mica alergie...milan a avut si el bubite pe burtica mici,mici..am crezut ca sunt cori,dar era asa de vesel si nu m-am mai temut...era de la uleiul de corp si nu-l mai folosim...si bine facem |
|
| Bun! Dupa ce am scapat de febra,acum alta pacoste pe capul nostru! Pe pielea de pe burtica Sarei si foarte putin pe spate,i-au aparut azi niste bubite rosii. Ce sa fie? Nu seamana cu nici o eruptie din bolile contagioase-ca azi am citit si rascitit despre ele-febra nu mai face,aseara i-am facut baita folosind aceleasi produse ca si pina acum... De la ce sa fi aparut?Seamana mai mult cu o alergie,dar ce sa o fi provocat?Nou in alimentatie i-am introdus doar brinzica cu mar ras,ieri dimineata Aveti vreo idee? |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| miri_haluca wrote:Bun! Dupa ce am scapat de febra,acum alta pacoste pe capul nostru! Pe pielea de pe burtica Sarei si foarte putin pe spate,i-au aparut azi niste bubite rosii. Ce sa fie? Nu seamana cu nici o eruptie din bolile contagioase-ca azi am citit si rascitit despre ele-febra nu mai face,aseara i-am facut baita folosind aceleasi produse ca si pina acum... De la ce sa fi aparut?Seamana mai mult cu o alergie,dar ce sa o fi provocat?Nou in alimentatie i-am introdus doar brinzica cu mar ras,ieri dimineata Aveti vreo idee?
Numai medicul pediatru, respectiv dermatolog si, in fucntie d diagnostic si cel alergolog se poate pronunta.Din ce spui tu, ar reiese si este o alergie, dar nuami din cuvinte nu se pune un diagnostic, si oricum nu de catre noi....
Mi-as dori din tot sufletul sa nu fie dermatita topica, pecare o are Matei, catare greu este....Iti pot psune cum ca dermatita atopica "iubeste" apa cada si infloreste mai aprig.In skimb ii sunt "urate" baile calai, ceea ce poti incerca si tu treptat.
In rest, multa sanatate si fuguuta la medic, ca poate e ceva trecator, nu ceva grav, precum o alergie... |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| apropo de alergii... mie mi-a spus o mamica in parc ca dr i-a spus ca anumite produse daca se introduc prea devreme ii pot da reacti si chiar deveni alergic la acel produs... nu stiu cat de adevarat e...
Miri haluca daca crezi ca poate fi branzicanu i-o mai da( in cazul ca nu e de vina i-o introduci iara) si fugi repede la Dr |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Si Karina face niste pete rosii ca niste bubite pe spate si burtica si eu ca sa-i treaca am tamponat-o sau clatit-o cu ceai de menta dupa baita si i-am dat cu pudra Baneocin si i-au diparut. Credeam prima oara ca e de la caldura, apoi de la uleiul cu care o ung , dar se pare ca a facut ,credem noi de la portocala. |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| delfinasa wrote:Ce pot fi aceste bubite rosii ce apar pe spate doar cand o bag in apa pe delfinasa mea? am observat in ultimile 2 seri la baita ca-i apar aceste bubite si ma cam pun pe ganduri sa nu fie cumva vreun pojar sau vreo alta boala a copilariei in faza incipienta...dar numai cand o bag in apa ii apar si asta de 2 seri...folosim aceleasi produse la baita, apa i-o pun la aceeasi temperatura ca si inainte...din ce cauza pot aparea?
Si lui Adinutza tot cam pe la 8 luni i-au aparut ptr prima data , tot asa in apa le-am depistat erau niste pete rosii , si dupa ce o scoti din apa apar bubite in locul petelor , .........din pacate este o alergie , noi nu am putut afla nici acum la ce este alegica ( ptr ca trebuie sa aiba macar 3 anisori impliniti ca sa ii fac testul ) , insa iti pot spuna ca noi ne-am chinuit si anul trecut toata primavara si toata vara cu alergia asta . am fost cu ea la dermatolog , de mai multe ori , mi-a dat un tratament cu o crema varuita preparata in farmacie care i-a facut bine , i-am dat cu mixtura mentolata ca o si manca si vroia sa se scarpine . Noi acum avem iar , chiar dinainte de pasti cu o saptamana au aparut , insa apar , apoi dispar , apar altele , nu multe cateva ....de duminica eu nici nu am mai scos-o afara , ptr ca eu cred ca unul dintre factorii care ii provoaca alergie este si puful de la plopi , sau nu stiu poate aerul de primavara .....
|
|
| Am fost de dimineata la doctor si,asa cum banuiam datorita combinatieifebra+eruptie tegumentara,de fapt nu are alergie ci....rubeola(pojarel). Asta este,ne tratam eruptia cu pudra mentolata si sa speram ca trece cu bine.Este prima boala infecto-contagioasa pe care o face Sara. O sa trec si la capitolul "sanatate"sa va spun mai multe. Multumim tuturor de ajutor,sfaturi si sustinere! |
|
| Laura&Alfonso wrote:apropo de alergii... mie mi-a spus o mamica in parc ca dr i-a spus ca anumite produse daca se introduc prea devreme ii pot da reacti si chiar deveni alergic la acel produs... nu stiu cat de adevarat e...
Din pacate este foarte adevarat: introducerea uneor alimente prea de timpuriu pot provoca alergii.
Laura&Alfonso wrote: Miri haluca daca crezi ca poate fi branzicanu i-o mai da( in cazul ca nu e de vina i-o introduci iara) si fugi repede la Dr
Daca e branzica, desi nu prea ai cum sa iti dai seama, inseamna ca copilul este alergic la proteina din lapte,si implicit la absolut toate produsele lactate pe baza de lapte de vaca, capra, oaie.Uneori, kiar si laptele pe baza de soia poate fi alegogen pentru un copil alergic deja la proteina din lapte.Dar asta nu o poate stabili decat un medic de specialitate,dupa ce in prealabil a examinat bubitele. |
|
| miri_haluca wrote:Am fost de dimineata la doctor si,asa cum banuiam datorita combinatiei febra+eruptie tegumentara,de fapt nu are alergie ci....rubeola(pojarel).
Miri, ma bucur din tot sufletul ca nu este alergie!Marar ce are Sara acum se poate trata , pe cand alergia nu... |
|
| Stelute,multumesc de raspunsuri,dar se pare ca am lamurit"misterul" Sara are rubeola! Asta e,dar decit o alergie pe viata,e de preferat o afectiune care se vindeca,indiferent cit dureaza! |
|
| miri_haluca wrote:Stelute,multumesc de raspunsuri,dar se pare ca am lamurit"misterul" Sara are rubeola! Asta e,dar decit o alergie pe viata,e de preferat o afectiune care se vindeca,indiferent cit dureaza!
|
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| miri_haluca wrote:Stelute,multumesc de raspunsuri,dar se pare ca am lamurit"misterul" Sara are rubeola! Asta e,dar decit o alergie pe viata,e de preferat o afectiune care se vindeca,indiferent cit dureaza! multa sanatate sarei saracuta multi |
|
| Multumesc,Miraa! |
|
|