Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Citeam pe undeva ca si acarienii pot fi vinovati de aparitia iritatiilor. Acestia mor doar la spalat cu apa > 60 grade sau la frigider. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Vesna wrote:Citeam pe undeva ca si acarienii pot fi vinovati de aparitia iritatiilor. Acestia mor doar la spalat cu apa > 60 grade sau la frigider. Alergia la acarieni sau alergia la praful de casa este acelasi lucru. Am fost toata viata plina de bube pe burta si picioare din cauza belitilor de acarieni. Dar bubitele lui Matei si a lui Erik nu se aseamana cu alergia la acarieni. fetelor, dar copii nu au fost testati antialergic sau sunt prea mici pentru asa ceva? Eu mergeam la alergologie si-mi facea niste teste pe mana, ma intepa cu niste ace foarte mici nedureroase si dupa 2-3 ore citea rezultatul pe mana mea. Acum stiu sigur ca la bebe mici nu se fac testari din cauza pielii dar nu stiu la ce varsta se ridica bariera la testari |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/25/2006 Mesaje: 258
| Da.Pai o sa mergem la dr si o sa vad ce zice si il intreb daca poate sa ii faca niste teste pentru a descoperi la ce este alergic.
Acum i-au trecut bubitele de pe frunte si in jurul ochilor.Are doar pe barbita si pe obraz, si una in varful nasului.Radeam de el ca zici ca e la pubertate omu, are cosuri...
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| g_nicoleta2000 wrote:
fetelor, dar copii nu au fost testati antialergic sau sunt prea mici pentru asa ceva? Eu mergeam la alergologie si-mi facea niste teste pe mana, ma intepa cu niste ace foarte mici nedureroase si dupa 2-3 ore citea rezultatul pe mana mea. Acum stiu sigur ca la bebe mici nu se fac testari din cauza pielii dar nu stiu la ce varsta se ridica bariera la testari
Pana la varsta de 3 ani, testele de depistare a unei posibile alergii nu sunt relevante, caci copilul este prea mic.In Ro se face un test Phadiatop infant in 2 clinici din Bucuresti, dar medicul copilului, respectiv DR.Capraru si inca 2 dermatologi, ambii prof.universitari m-au sfatuit sa nu arunc banii aiurea, ca, indif.de rezultat, alergia, respectiv rezultatul nu ne vor conduce catre o posibila vindecare.
Am fost pe punctul de a face acest test, mai ales ca nu este exagerat de scump (in jur de 1.000.000, mai precis acum 2 luni era 750.000), dar 3 doctori m-au asigurat ca pana si in afara alergia nu se poate testa pana in cel putin 2 ani.Apoi, apleand la homeopat, si avand rezultate in sncurt timp, am renuntat cu totul la acea testare.
Poate peste vreo 2 ani, daca inca vom mai avea probleme, vom face si un test, sa vedem la ce anume este Matei alergic, ca inca nu am depistat.
|
|
| mammatilerik wrote:Da.Pai o sa mergem la dr si o sa vad ce zice si il intreb daca poate sa ii faca niste teste pentru a descoperi la ce este alergic.
Tine-ma si pe mine la curent cu ce iti spune medicul tau referitor la testari...sunt curioasa sa aflu inca o alta parere. |
|
| Testarea am facut-o fiind marisoara, aveam peste 10 ani. Citisem ca testarea nu se face la bebelusi dar nu preciza o varsta anume, dar daca varsta trebuie sa fie de 3 ani... mai aveti de asteptat. Grea viata cu copilul alergic. A fost cumplit de greu pentru mine sa traiesc cu ele mai ales cand mergeam in tabara sau la bunici. La capsuni, zmeura si fructe de padure= bube acarieni= bube apa de fantana carecontinea nu stiu ce= bube kiwi= gura umflata carne de miel = bube soare = bube mici de tot, ca o pojgita pe piele si durere de am crezut in anul 1999 ca am sa mor Prin bube a se intelege niste blande uriase pe picioare sau burta in prima faza. In 99% din cazuri nu ma umpleam si pe brate sau gat pentru ca ma tratam (peritol, claritin, clorocalcin si un praf numit antihitamin) Acum nu mai sunt alergica la capsuni, zmeura si fructe de padure dar nu stiu exact ce tratament a functionat. Am luat prin rotatie greara matei cu imunostim si cu redigest. Cam dupa 3 luni de rotit astea 3 am observat ca pot manca mai mult de 2 capsuni. Asta primavara mancam cu kg si eram in al 9-lea cer ca nu-mi mai iese bube. La soare tot mai fac bube cateodata, mai rar, dar se intampla.
|
|
| Da.Cu siguranta.Uite o poza cat de cat cu bubitele de pe obraz.Nu se vad toate.Ca am incercat sa ii fac mai de aproape si iese toata fatza alba, nu se vede nimic. Oricum ce pot sa iti spun este ca la ecsema care a avut-o inainte a primit o crema pe baza de hidrocortizon.Si acum...e posibil ca ecsema aia sa nu se fi vindecat.... Nu stiu...vad in cateva zile... mammatilerik attached the following image(s):
|
|
| g_nicoleta2000 wrote: Am luat prin rotatie greara matei cu imunostim si cu redigest.
Nico, imi poti descrie pls.cum ti-ai administrat gheara matzei si imunostimul?Ambele se gasesc la plafar?Cum preparai gheara matzei, sub forma de capsule, decoct, ceai infuzat sau cum?
Iar imunostim este sub forma de picaturi?Ce firma il produce?
Sar'na ....stiu ca sunt cicalitoare, dar ma gandesc ca poate ii pot administra aceste remedii naturiste cat mai devreme lui Matei.Il voi intreba joi si pe medic. |
|
| Da.Si eu sunt adepta leacurilor naturiste, decat medicamente si creme la greu. |
|
| mammatilerik wrote: Oricum ce pot sa iti spun este ca la ecsema care a avut-o inainte a primit o crema pe baza de hidrocortizon.Si acum...e posibil ca ecsema aia sa nu se fi vindecat.... Nu stiu...vad in cateva zile...
Cremele, unguentele ce contin corticoizi nu sunt recomandate sub 2 ani, dar in Ro se recomanda din primele lui de viata, nu stiu de ce...cica acolo un strop de cortizon nu face rau si nu subtiaza prea mult dermul.....hmmm...eu l-am ferit pe Matei cat am putut de orice pe baza de corticoizi.
Apoi, corticoizii trateaza pe moment, dar alergia revine, si iar trebuie utilizat cortcoidul.Asta pana cand bebe termina cu alergia, cand sistemul lui imunitar se pune pe picioare (alergiile vin pe un teren cu o imunitate scazuta).
Acum, daca deja i-ai dat cortizon o data, trebuie la sfatul medicului sa urmezi o intreaga skema...la inceput skema e simpla, nu depaseste mai mult de cteva zile (in medie 5), iar in cazuri grave se alterneaza 2 corticoizi.Paralel se administrateaza un antihistaminic (Matei a luat Peritol, iar Claritunul nu i l-am mai dat ca am inceput remediile homeopate si medicul ne-a recomandat sa nu ii mai dau pe piele cu nimic, iar oral la fel, nimic.
Poate medicul tau acum va reconsidera diagnosticul...poate nu e decat o alergie la gluten sau la una din legume, ma gandesc ca gandacelul tau e mic, si abia ai inceput diversificarea, si poate ti-ar fi mai usor sa depistezi la ce ar putea fi alergic.
Te pupic si....tine-ne la curent cu evolutia alergiei...si, capul sus, ca toate trec, unele mai usor, altele mai greu! In calitate de mamica de bebe alergic, sunt alaturi de tine ....
|
|
| Ma indoiesc ca se pot administra la copii atat de mici dar este totusi bun de intrebat. redigestul il luam 3 saptamani continuu de 3 ori pe zi cate 2 tablete inainte de masa cu 30 de min. redigestul este sub doua forme tablete si capsule iar mie primele mi s-au parut mult mai eficiente chiar daca au gustul mai puternic. Apoi faceam pauza 2 saptamani. Reluam tratamentul cu cate 10 zile pe luna de doua ori pe zi cate 2 tablete si se chema tratament de intretinere. Gheara matei sunt capsule luam cate una pe zi timp de o luna, pauza 2 saptamani apoi intretinere 10 zile pe luna. Imunostim sunt niste picaturi dar nici daca ma bati nu mai stiu cate picaturi luam. Imunostim am incercat sa mai iau dupa ce am nascut si fata facea bubitze de la el, prin lapte asa ca nu l-am mai folosit. |
|
| Multumesc, Nico...ce prompta esti ...le notez acum si il voi intrba joi pe medic, macar asa, intr-o doara...desis tiu ca nu este adeptul medicamenteleor la varste asa mici.
I-am facut lui Matei analize de coprocultura si coproparazitologic (Doamne, ce denumire buna, termenul ar fi bun pentru "spanzuratoarea" ) in 2 locuri, cate 2 probe, si mi-a iesit numai o data giardia.Medicul a spus ca pe langa ca numai o data a iesit din 4 probe, oricum nu se trateaza giardia decat cu antibiotic si Matei e prea mic pentru antibiotic.Deci, e bine ca nu e adeptul antibioticelor, desi in caz de diaree acuta mi-a recomandat un antibiotic, dar nu i l-am dat, si am apelat la regim alimentar, si in cateva zile diareea a disparut fara antibiotic. |
|
| stele_pe_cer wrote:
Cremele, unguentele ce contin corticoizi nu sunt recomandate sub 2 ani, dar in Ro se recomanda din primele lui de viata, nu stiu de ce...cica acolo un strop de cortizon nu face rau si nu subtiaza prea mult dermul.....hmmm...eu l-am ferit pe Matei cat am putut de orice pe baza de corticoizi.
Multumesc mult. Eu cum ii apare cateva ceva sau e racit un pic ma dau de ceasul mortii! Sanatate tuturor. |
|
| mammatilerik wrote:
Multumesc mult. Eu cum ii apare cateva ceva sau e racit un pic ma dau de ceasul mortii! Sanatate tuturor.
N-ai pentru ce ...sa fiti sanatosi si fara bubite (asta e cel mai frumos vis al meu, sa nu ii mai apara dermatita atopica lui Matei si, stiind prin ce-am trecut, nu doresc nimanui).
Pupicei |
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| si mi al meu are cateva bubite micute tare si numai pe fata...alergie nu cred ca este ca nu papa mai nimic nu sunt multumita |
|
|