Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/25/2006 Mesaje: 258
| Asta micu al meu...a avut o ecsema acum 2 sapt care i-a trecut cu o crema scrisa de doctor.
Acum de cateva zile au inceput sa ii apara bubite mici in jurul ochilor (care cred ca il si mananca) si un pic pe fata(nu pe toata fata). Deci nu sunt multe, dar sunt vizibile.Prima data am zis ca poate o fi vreun ulcior ceva...dar sunt mai multe.....
A mai patit cineva ceva de genul? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Mami lui Erik, nu imi dau seama cum pot fi bubitele, au puroi? Daca nu, poate fi doar o iritatie de la lacrimi + vant sau altceva. Eu din experienta proprie am invatat ca iritatiile de pe fata e bine sa le lasi in pace, sau eventual sa-l vada un medic. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| sousourel wrote:Mami lui Erik, nu imi dau seama cum pot fi bubitele, au puroi? Daca nu, poate fi doar o iritatie de la lacrimi + vant sau altceva. Eu din experienta proprie am invatat ca iritatiile de pe fata e bine sa le lasi in pace, sau eventual sa-l vada un medic.
Si nu numai atat: poti sa-i schimbi in fiecare zi sau, mai des, la fiecare somn cearceaful sau fata de perna pe care doarme cu fata. Eu i-am facut Sonyei fasii de cearceaf pe care i le schimbam dupa fiecare somn ca m-am gandit ca e de la transpiratie sau de la ce ii mai curge din gurita cand doarme. Tot asa iti recomand si eu - sa nu umbli la ele, il cureti cu apa fiarta si racita si tifon steril si te duci la doctor luni la prima ora... Sanatate la puiut. |
|

| Da.Nu am fost prea explicita. Nu sunt pete, sunt bubite gen brobonele, fara puroi.Sunt micute. Dar vad ca i-au aparut rasfirat ba pe sub ochi, ba pe barbita, ba pe obrajori. Deci sunt doar cateva, dar e clar ca ceva e in neregula. O fi vreo alergie...ceva... Oricum mergem in crd la control de 6 luni. |
|
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Si Ana a avut si mai are ceva de genul celor descrise de tine. Dar e pe baza alergica si face tratament. Chestia asta am descoperit-o la o luna. Apoi a fost perioada cind au inceput eruptiile dentare si saliva intr-o veselie, dar doctorita mi-a spus sa incerc sa o sterg cit mai des atunci cind se uda cu saliva. Mai bine du-te la un dermatolog, pot fi o mie si una de cauze. Sanatate multa! |
|

| Da.Asa este. Cele in jurul guritei asa am zis si eu ca sunt poate pt ca ca ii curge saliva toata ziua.
Dar mergem la dr, sper sa se rezolve.
Multumesc pt raspunsuri |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| mammatilerik wrote:Asta micu al meu...a avut o ecsema acum 2 sapt care i-a trecut cu o crema scrisa de doctor.
Acum de cateva zile au inceput sa ii apara bubite mici in jurul ochilor (care cred ca il si mananca) si un pic pe fata(nu pe toata fata). Deci nu sunt multe, dar sunt vizibile.Prima data am zis ca poate o fi vreun ulcior ceva...dar sunt mai multe.....
A mai patit cineva ceva de genul?
Mi-as dori sa cred ca nu e dermatita atopica |
|

| mammatilerik wrote:Da.Nu am fost prea explicita. Nu sunt pete, sunt bubite gen brobonele, fara puroi.Sunt micute. Dar vad ca i-au aparut rasfirat ba pe sub ochi, ba pe barbita, ba pe obrajori. Deci sunt doar cateva, dar e clar ca ceva e in neregula. O fi vreo alergie...ceva... Oricum mergem in crd la control de 6 luni.
Te sfatuiesc sa mergi mai repede la control, nu mai astepta pana la 6 luni.Daca este vorba de o alergie, trbuie nu numai tratata, ci si respectate niste indicatii in privinta alimentatiei, in sensul ca nu va avea voie anumite alimente, si va necesita o supraveghere atenta.
Bubitele pot sa apara in jurul gurii (cel mai probabil este alergic la alimnete), sau pe corp (cum are Matei) si poate fi alergic la praf, par de animale, fan....
|
|

| stele_pe_cer wrote:Mi-as dori sa cred ca nu e dermatita atopica
Pai de asta ta tem si eu.Ca eu am o problema dermatologica de cativa ani buni, la care nu am resuit sa ii gasesc leacul sa dispara complet.Dar la mine arata cu totul altfel.
Mergem sapt la controlul de 6 luni, ca il facem mai devreme, caci pe 16 plecam in tara.
Off...e grele sa fii mamica....acum o inteleg pe mama cum ne veghea noptile cand eram bolnaviori..... |
|

| Si eu abia acum o inteleg pe mama mea, in multe ipostaze....a trebuit sa ajung si eu mama ca sa vad barna din okiul meu .... |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Mai Matei, da cu ce bubitze te-ai pricopsit! Va tinem punmii la toti bebelusii sa va insanatositi!
Noi am facut borbonele pe piele(dar nu pe fata) cand avea 1-2 luni si vinovat a fost uleiul de corp Jonshon. Dupa ce nu l-am mai folosit gata si problema. |
|

| In pozele postate de mine dermatita atopica era in stare incipienta, dar mai tarziu, tot corpul era numa' o rana, bubite langa bubite...dar acum ne-am tratat homeopat, pielea arat iarasi bine, numa' k avem pe umeri o rana urata, de 3 saptamani, care nu mai tece.Initial am crezut ca e de la body, de la capse, si i-am skimbat toate body-urile cu uenel petrecute, care sa nu aiba nici cusaturi pe umar, nici capse sau nasturi si tot degeaba.
Joi mergem la doctor sa vedem ce are, iar maine il sun din nou pe homeopat (a fost operat si a stat mult timp la reanimare si ina astea 3 sapt.nu am putu lua legatura cu el deloc).
De azi si pana miercuri seara nu mai vrau sa-i fac baitza, ca ma agndesc ca si la baitza i se inmoaie cojita, apoi se freaca de haine si ii cade, si iar o luam de la capat.il voi sterge cu servetele umede si basta. |
|

| Deci la noi ecsema care a avut-o si am fost cu el la dr arata cam ca in pozele tale, dar nu s-a agravat.A ramas la stadiul asta.Dr a zis ca poate sa fi fost si de la scutece.
Dar acum pe fata are brobonele astea.La inceput a avut intr-o seara pe frunte.Apoi in jurul ochilor.Vad ca in jurul ochilor nu prea mai are,ci mai mult in jurul guritei,dar rasfirate. Sa vedem ca ne zice si nou dr.
Eu personal nu sunt prea multumita de dr aici, ca parca bla...bla...bla...mult, si cand expira timpul te expediaza.Mi se pare ca uneori sunt cam superficiali.Poate am eu pitici pe creier.... |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| I-au aparut si lui Razvan cateva brobonele pe fetica, dar eu am depistat de la ce era-de la dovlecelul din pireu... De cand nu ii mai pun, au disparut! |
|

| Vesna wrote:I-au aparut si lui Razvan cateva brobonele pe fetica, dar eu am depistat de la ce era-de la dovlecelul din pireu...  De cand nu ii mai pun, au disparut!
Noroc cu perspicacitatea ta..la noi se pare ca Matei nu e alergic la ceva anume, sau cel putin noi nu am depistat inca.Dar socrul meu are astm, si asta inseamna ca este alergic.Forma cea mai "minunata" de alergie este transmisa de la bunic la nepot ....dar e bine ca in cazul nostru copilul nu are astm, ca atunci era si mai nasol.Daca bunicul are o forma anume de alergie, de obicei nepotul o va mosteni pe cealalta, opusa. |
|
|