Bruxismul - bebe scrasneste din dinti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Monday, May 15, 2006 3:04 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Pe mine ma enerveaza sa il aud pe David cum scrasneste din dinti, profitand ca are dintisori si sus si jos banghead banghead
Asa ca am cautat pe net si iata ce am gasit:

De ce isi scrasnesc copiii dintii?

• La adulti bruxismul poate fi un obicei legat de stress, asa cum este si mancatul unghiilor, insa, in cazul copiilor, bruxismul pare sa fie legat de noua senzatie de a avea dinti.

• Aparitia dintilor de lapte, numarul dintilor prezenti la un moment dat in cavitatea bucala, shimbarea dintilor de lapte cu dintii permanenti ar fi cea mai probabila cauza a bruxismului la copii. Fiind in eruptie, dintii nu sunt aliniati corect.

• Scrasnitul dintilor este un obicei amuzant, unii oameni il au, altii nu, desi toti trec prin perioada de schimbare a dintilor de lapte. Copiii isi pot scrasni dintii atat ziua, cat si noaptea, dar probabil observam noaptea, pentru ca noaptea isi freaca dintii cu mai mare putere. Chiar daca zgomotul poate fi destul de puternic, ar fi bine sa te obisnuiesti cu el. Stomatologii de regula nu trateaza bruxismul la copiii mici, deoarece nu creeaza probleme de durata. Dintii de lapte nu dureaza decat cativa ani, iar bruxismul adesea dispare cand au erupt toti dintii permanenti. Daca nu dispare, medicul stomatolog va recomanda tratamentul potrivit.
misha
Scris: Monday, May 15, 2006 6:34 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Eu am un var in varsta de 8 ani care scrasneste din dinti si face asa de cativa anisori!
Anaida
Scris: Monday, May 15, 2006 9:12 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Si Razvan scrasneste din dinti, dar numai atunci cand vrea sa faca ceva cu incrancenare sau cand ii e prea drag de ceva (cum ar fi jucaria de sora-sa) si vrea s-o pupe!
sousourel
Scris: Monday, May 15, 2006 10:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Cred ca e normal pana la o varsta. In preadolescenta poate fi un semnal de alarma pt parinti... o frustrare, o problema nerezolvata, un stres acut...
Miri
Scris: Tuesday, May 16, 2006 7:19 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Am un verisor in Craiova care,copil fiind,scrisnea din dinti noaptea in somn.Au fost la noi in vizita si noi copii am dormit intr-o camera,dar stiu ca a fost o noapte groaznicabanghead Daca inca imi mai amintesc experienta....
Kiki
Scris: Tuesday, May 16, 2006 7:35 AM
Nivel

miri_haluca wrote:
Am un verisor in Craiova care,copil fiind,scrisnea din dinti noaptea in somn.Au fost la noi in vizita si noi copii am dormit intr-o camera,dar stiu ca a fost o noapte groaznicabanghead Daca inca imi mai amintesc experienta....

Si mie imi face pe creieri cand David scrasneste din dinti. dar face chestia asta in timpul zilei si nu foarte des...Noaptea l-am pandit si nu are treaba cu scrasnitul nu
Miri
Scris: Tuesday, May 16, 2006 7:39 AM
Nivel

Uite si un lucru bun in toata chestia asta,Kiki!Iti dai seama ce ar fi sa crisneasca noapte ,in somn?banghead
Inseamna ca il amuza teribil sunetele pe care le scoate,din moment ce doar ziua face asahohot
Kiki
Scris: Tuesday, May 16, 2006 7:44 AM
Nivel

miri_haluca wrote:
Uite si un lucru bun in toata chestia asta,Kiki!Iti dai seama ce ar fi sa crisneasca noapte ,in somn?banghead
Inseamna ca il amuza teribil sunetele pe care le scoate,din moment ce doar ziua face asahohot

Pai lui ii place, dar il strang de obraji ca sa nu mai faca asa...Asociez sunetele pe care le scoate el cu momentyele din scoala cand zgaria creta pe tabla sau vreun profesor in exces de zel dadea cu unghia pe tabla banghead banghead banghead Uff, mi s-a ridicat parul in cap. banghead banghead
Miri
Scris: Tuesday, May 16, 2006 7:45 AM
Nivel

Cred ca este ingrozitor sa auzi zilnic sunetul asta,dar ce poti sa faci?Chiar tu ai scris ca"ar fi bine sa te obisnuiesti cu el"
delfinasa
Scris: Friday, May 19, 2006 5:43 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Si K are chestia asta cu scrasnitul dintilor de placereras si pe mine ma zgarie pe creieri, dar bine ca n-o tine mult...eu am pus asta pe seama faptului ca o dor inca dintisorii ce i-au iesit si-i cresc si o las in pace.
AdrianaC
Scris: Tuesday, October 10, 2006 7:42 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
De cateva zile incoace a inceput si Andrei sa scrasneasca din dinti banghead .

Eu ii trag buza de jos in jos, dar tot degeaba, se opreste pret de cateva secunde si apoi incepe iar. Nu scrasneste incontinuu, dar oricum, ma scoate din minti. tunete
Kiki
Scris: Tuesday, October 10, 2006 7:44 AM
Nivel

Cunoastem, Adriana.banghead E tare enervant! dar se va dezobisnui singur. David de mult timp nu mai scrasneste din dinti. yes
stele_pe_cer
Scris: Thursday, January 25, 2007 3:40 PM
Nivel

Mai m-am linistit vazand atatia copii cu problema asta...ca deja incepusem sa imi fac griji...deci, ignorare totala scrie pe mine de aziras .Poate sa scrasneasca cat o vrea...Si la noi tot ziua scrasneste din dinti, noaptea nu....
sousourel
Scris: Thursday, January 25, 2007 8:05 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Si pe V il mai apuca...dar rar. Culmea e ca nu ma deranjeaza deloc, ma chiar distraza figura lui concentrata din momentul ala. Dar il tine f putin...altfel cred ca nu mi-ar placea nici mie.
taki
Scris: Friday, March 2, 2007 6:53 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

A inceput si Sasha sa scrasneasca de cateva zile, mai ales dimineata scratch . Nu o bag in seama, o las in pace, cu toate ca ma zgaraie pe creier sunetul.rambo
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.