Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| BRATUL DUREROS
SIMPTOME - AFECTIUNEA/PROBLEMA - CE SA FACETI - ALTE INFORMATII 1) Dureri moderate pana la severe, dupa un traumatism; bratul nu este deformat - LEZIUNE TRAUMATICA A TESUTURILOR MOI,PRECUM O ENTORSA SAU O LUXATIE - O crema homeopatica ce contine Arnica poate fi utila.
2) Durere ce iradiaza in cot sau biceps la indoirea bratului - TENDINITA - Aplicati gheata si faceti elongatii ale zonei - Osteopatia, chiropractica sau acupunctura pot fi utile.
3) Durere progresiv agravata la nivelul cotului,in protuberanta osoasa, ce poate iradia in jos pe antebrat si in mana; durerea apare dupa miscari repetitive indelungate - EPICONDILITA, cunoscuta sub denumirea de "COTUL JUCATORULUI DE TENIS" - Luati la nevoie un analgezic, puneti bratul in repaus si faceti efort cu blandete - Medicul dvs va poate recomanda o atela, aplicatii de caldura sau fizioterapie.Acupunctura poate fi utila.
4) Durere in brat sau in mana, cu slabiciune, amorteala sau intepaturi; dificultate la strangerea pumnului sau apucarea obiectelor mici - SINDROM AL TUNELULUI CARPIAN - Intrerupeti, limitati sau modificati activitatea ce aduce cu sine disconfortul. O atela pentru mana poate fi utila. - Durerea poate fi ameliorata temporar prin scuturarea viguroasa a bratelor sau a mainilor.Acupunctura,osteopatia sau chiropractica pot fi utile.
5) Debut brusc al durerii, cu roseata, caldura si tumefactia cotului si/sau altor articulatii - POLIARTRITA REUMATOIDA; GUTA,BURSITA - Pentru ameliorarea durerii, puneti bratul in repaus; aplicati gheata in primele 24 de ore, apoi caldura si luati un medicament antiinflamator - Vitaminele C,B6 si E pot fi utile in artrita.Guta poate fi uneori controlata printr-o dieta saraca in purine, insa pentru prevenirea recidivelor, necesita deseori un tratament medicamentos.
6) Debut brusc al durerii, cu roseata, caldura si tumefactie a cotului si/sau altor articulatii; febra si stare de rau general - INFECTIE OSOASA SAU ARTICULARA, PRECUM SI OSTEOMIELITA SAU ARTRITA INFECTIOASA - Tratamentul obisnuit este aspiratia articulara - curatarea chirurgicala insotita de antibiotice - Daca sunt afectate mai multe articulatii, trebuie sa fiti examinat pentru o eventuala febra reumatica.
7) Durere a bratului, cu amorteala sau intepaturi; gat teapan; cracmente la miscarea gatului - ARTROZA CERVICALA (SPONDILOZA CERVICALA) SAU ALTA PROBLEMA A OASELOR GATULUI - Oasele coloanei pot comprima nervii cu traseu la nivelul gatului
8) Durere insotita de amorteala sau intepaturi,ce poate iradia in mana; capacitate redusa de a ridica si tine obiectele cu degetele stranse - NEVRALGIE - Cauza poate fi artroza cervicala.Acupunctura poate contribui la ameliorarea durerii.
9) Durere ce iradiaza din centrul toracelui de-a lungul bratului stang in timpul efortului,ce apoi dispare dupa 5 minute de odihna - ANGINA - Daca aveti angina,veti primi probabil tratament cu nitroglicerina.Daca este prima oara cand aveti aceasta durere sau daca durerea nu dispare cand intrerupeti efortul, sunati imediat medicul dvs sau salvarea - Angina este o afectiune cronica.Metodele alternative,precum acupunctura,terapia chelatoare sau terapia nutritionala pot fi de ajutor.
10) Durere severa persistenta, ce iradiaza din centrul toracelui in bratul stang; greturi; dispnee - INFARCT MIOCARDIC - Sunati imediat medicul dvs sau salvarea - Medicamente,gimnastica, modificarile in alimentatie, tehnicile de relaxare, terapiile cu plante si multe alte tratamente pot fi utilizate in scopuri preventive sau dupa tratamentul conventional de urgenta.
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
| Bratul dureros ,amortit sau paralizat cu dureri in toata partea a bratului si chiar o usoara aplicatie a corpului pe o parte,gura putin strimba insotite de ameteli si nerecunoasterea persoanelor cunoscute -sigur este vorba de comotie cerebrala si trebuie anuntata imediat salvarea. Se intimpla de obicei oamenilor mai in virsta care sufera de boli de inima cardiovasculare.
Subiect foarte interesant,Oanalaurisa! |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| shirel wrote:Bratul dureros ,amortit sau paralizat cu dureri in toata partea a bratului si chiar o usoara aplicatie a corpului pe o parte,gura putin strimba insotite de ameteli si nerecunoasterea persoanelor cunoscute -sigur este vorba de comotie cerebrala si trebuie anuntata imediat salvarea. Se intimpla de obicei oamenilor mai in virsta care sufera de boli de inima cardiovasculare. Subiect foarte interesant,Oanalaurisa!
Multumesc foarte mult si astept in continuare comentariile voastre pe toate subiectele deschise! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Fetelor am avut o zi de cosmar m-au durut ingrozitor oasele bratelor -infiorator nu mi s-a intamplat in viata mea asa ceva .(Ma doare si mijlocul infiorator dar sa zicem ca e de la CM). Am stat in pat la caldura si am luat MILIGAMA N si acum un NUROFEN Forte. A mai patit cineva asa ceva?! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| eu mai foloseam si ketonal gel pe langa ibuprofen/aulin si ma lasau durerile.... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Of, Oana! Sanatate multa si mergi repede la un doctor. |
|

| Da !Trebuie sa merg si la medic,dar acum nu e momentul -ma tratez cu ce mi-a spus medicul de familie si dupa ce ma linistesc merg si mai departe cu investigatiile. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Iubitul meu are asa ceva de ceva vreme si mi-e atat de greu sa-l urnesc spre medic!! Ii trece cu antiinflamator si cu relaxant muscular. El ia Flamexin si Midocalm - pe care oricum le avea la indemana pentru durerile lui de spate. |
|

| Si Sorin m-a innebunit cu durerile de spate si noi tot dam vina pe kg in plus. Flaveximul e tare pentru stomac si-l evit ,iar la Midocalm trebuie sa mananc fara sare si iar il evit ,cu toate ca le am in trusa de prim ajutor . Azi mi-e mai bine,doar durerea de mijloc ma seaca ,dar asta este ! |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| na iacata-ma si pe mine de ieri cu o frumusete de durere. ma doare de la umar pana la cot, nu pot ridica mana mai sus de nivelul cotului. toata noaptea am tot chitait ca nu ma pot nici intoarce de pe o parte pe alta. nu mai zic ca nu ma pot imbraca si alta chestii. si colac peste pupaza azi e ziua mea si nici nu ma prea pot organiza. si e mana dreapta |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Cred ca se schimba vremea... |
|
| clar... imbatranim..
alexandra, poate putin masaj, cu un unguent antiinflamator ceva te-ar ajuta! refacere rapida |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| bulibuli wrote:clar... imbatranim..
Mai, Alex a implinit astazi 29 de ani...mai are un an de copilareala...imbatranirea de la 30, da???
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25890
| Oana si Alexandra de ce nu incercati un balsam cu gheara dracului?va zic eu ca face minnuni!Si nu e chiar scumpa o cutie! |
|
|
Nu stiu altii cum sunt, dar eu am inceput de mult sa dau semne de imbatranire
Alex, la multi ani, esti tinerica, nu ai voie sa ai dureri!!!
Uite ce zice raly, incearca gheara naibii aia, eu recunosc nu am incercat-o pe asta... Sanatate multa! |
|
|