Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/2/2011 Mesaje: 269
| foarte frumosi botosii mai ales ca acum vine si frigul. asteptam explicatii |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| giorgi , foarte frumosi botoseii tai . |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| ne invata si pe noi cineva cum se fac botosi de dama pas cu pas ,va multumim! |
|
| ne invata si pe noi cineva cum se fac botosi de dama pas cu pas ,va multumim! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/30/2007 Mesaje: 139
| cred k la anu' . |
|
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| na hai ca va zic eu sa nu mai fiti suparate deci stai ca am si poze va pun apoi puneti asa 6+1+12+1+10+1+12+1+6 eu am lucrat cu un fir mai gros toate ochiurile vin lucrate pe fata si pe o parte si pe alta a lucrului in afra de cele cite 1 acela il faceti pe fata si pe dos cum ar veni pe o parte si pe alta ..lucrati asa cam 16 cm apoi scadeti alea primele 6 si de o parte si de alta iar cele ramase le faceti un ochi fata unu dos unu fata unu dos si tot asa ,lucrati citeva rinduri apoi sscadeti la fiecare inceput si sf de rind pina ajungeti la lung dorita cam 10 cm ar trebui apoi facerti o cusatura la spate si una in fata ....din pacate nu mai gasesc poza ! gagaritz attached the following image(s):
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/7/2012 Mesaje: 25
| denisa_rachid wrote:Fetele, am terminat o pereche de sosni, insotit de jambiere, pentru o prietena. Deocamdata, am sa pun pozele cu ele pozate pe pat...daca pri si modelul la poze - d emine is mici sosonii, am sa pun poze si cu modelul " /> Se vede mai bine acum?
Super-super ideea! Ft mult imi plac!!! Nu ai mai pus poza cu ei purtati pana la urma... |
|
| si aici o poza http://www.liveinternet.ru/users/3218999/post133910590/ |
|
Inregistrat: 3/27/2011 Mesaje: 100
| Buna fetelor! Am inceput botosii, dupa-masa va scriu instructiunile si pun poze. Spor la incurcat atele! Ceva poze pentru inspiratie, intre timp! georgi attached the following image(s):
|
|
| felixthecat wrote:Georgi sunt super ,sa-i porti sanatoasa;da-ne si noua,,reteta'' te rugam
Se lucreaza in punct lenes (ii puteti face cum doriti, normal), cu ace nr.3 si fir grosut (ce aveti prin casa, ramasite de la bluze etc).Sunt de fapt o banda lunga in forma de "U", care se coase pe lungime in partea exterioara si la calcai si voila...ies botosii
Am inceput cu 28 ochiuri. Tricotati 6 randuri cu culoarea principala.
4 ochiuri cu culoarea principala, 2 ochiuri cu alta culoare, 4 ochiuri cu cea principala ...... pana la sfarsitul randului;un rand cum se prezinta.
Tricotati 6 randuri cu culoarea principala.
4 ochiuri cu culoarea principala, 2 ochiuri cu alta culoare, 4 ochiuri cu cea principala ...... pana la sfarsitul randului;un rand cum se prezinta.
Si tot asa pana este suficient de lunga banda ca sa ajunga de la jumatatea calcaiului pana la osul unde se indoaie talpa piciorului (intindeti putin, pentru ca botosii trebuie sa se muleze pe picior,dar sa nu fie foarte stramti altfel o sa va fie frig cu ei in picioare).De aici o sa incepem varful, alternand culorile. Bineinteles, se pot face uni sau si mai colorati, cum va plac. Va pun cateva poze de inceput:
georgi attached the following image(s):
|
|
| Pentru varf se lucreaza astfel:
R1: 4 o. culoarea principala (c.p), 4 o.albastru deschis (a.d), tricotezi pana la sfarsit. R2: cum se prezinta, pana la ochiurile cu a.d inclusiv. R3: 2 o. c.p, 4 o. albastru inchis (a.i), tricotezi pana la sfarsitul randului. R4: cum se prezinta, pana la ochiurile cu a.i inclusiv. R5: 2 o. c.p, 4 o. a.d, tricotezi pana la sfarsit. R6: cum se prezinta, pana la ochiurile cu a.d inclusiv. R7: 2 o c.p, 4 o. a.i, tricotezi pana la sfarsit. R8: cum se prezinta, pana la ochiurile cu a.i inclusiv. R9: ca R5 R10: ca R6 R11: ca R7 R12: ca R8 R13: ca R5 R14: ca R6 R15: ca R7 R16: ca R8 R17: ca R5(cu c.p trebuie sa aveti pe ac 10 o. pana la sfarsit) R18: tot randul cu c.p se incepe partea cealalta a spicului, de la varf catre baza. R19: 18 o. c.p, 4 o. a.i,6 o. c.p R20: cum se prezinta. R21: pui 2 o. de pe andreaua dreapta pe stanga; tricotezi 4 o. a.d, tricotezi pana la sfarsit. R22: cum se prezinta. R23: pui 2 o. de pe dreapta pe stanga; tricotezi 4 o. a.i, tricotezi pana la sfarsit. R24: cum se prezinta.
si tot asa pana termini spicul.
Repeti inca de doua ori spicul, pe urma continui banda pe partea cealalta si o sa obtii un "U", care se coase pe partea exterioara si la calcai.
NB: - incrucisati atele, altfel o sa va iasa gaurele. - cusatura vine pe mijlocul talpii, deci incercati sa o faceti cat mai "delicata" posibil.
Pare complicat, dar odata ce incepeti, se fac singuri! Spor la treaba!
georgi attached the following image(s):
|
|
| Daca va plac botosii, si vreti si alte modele, cu placere va dau schemele! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/7/2012 Mesaje: 15
| Asi vea si eu schema pentru botoseii din poza a 4 a 2-a pereche
Multumesc |
|
| fetelor care stiti ,,rusa,, nu ne traduceti botosii negru cu rosu a lui Bire ?Va rooooog... |
|
| nu e nimeni pe aici ?
|
|
|