Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Salutari tuturor! Inspirindu-ma dupa una din "retetele" voastre pentru botoseii pentru copii am reusit sa fac acest model de botosi de dama. Am avut o mica dilema cu "floricica", eram nehotarita intre margareta si albastrea.
 |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/16/2008 Mesaje: 531
| foarte draguti!!!!!!!!!! Cu floricica albastra imi plac mie, oricum sunt ffffff frumosi |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Felicitari arata foarte bine |
|

| Va multumesc inger si ana maria! Sunt usor de facut. Daca cineva vrea sa ceara detalii o sa le pun. |
|

Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
| Chiar te rugam sa postezi explicatiile. Pe mine, sincer, ma intereseaza! Multumesc! |
|

| Explicatii pentru botosi: se incepe de la talpa si randul de baza trebuie sa aiba de 2 ori lungimea labei piciorului pt ca se va coase la sfarsit pe mijlocul talpii. Depinde si de grosimea firului si de andrele; eu am pus 90 ochiuri si am lucrat cu andrele de 3. Am lucrat numai pe dos cat 1/2 din latimea talpii + lateralul (cand se cos cele 2 jumatati, portiunea executata pana acum trebuie sa aiba lungimea si latimea talpii). Apoi se face "limba" care acopera fata superioara a labei piciorului. Se impart ochiurile in 3 (lateral-limba-lateral) Am lucrat ochiuri pe fata pe fata botoseilor si ochiuri pe dos pe dosul botoseilor. Concret: in lateral am socotit cate x ochiuri de fiecare parte, limba are y ochiuri. Se lucreaza numai limba. Se scade numai pe fata. Se trece de pe andreaua dreapta pe stinga 1 ochi lateral si se lucreaza cu primul de la limba. Ultimul de la limba se ia cu primul lateral (cu alte cuvinte se scade cite 1 ochi la inceput si la sfirsitul de rindului ). Se intoarce lucrul (fara a mai lucra restul de ochiuri x) si se lucreaza y ochiuri pe dos. Se intoarce iar si primul ochi y se lucreaza impreuna cu un alt ochi din laterala x, ultimul ochi y se lucreaza impreuna cu alt ochi din cealalat laterala x. Pe dos nu se scade, se lucreaza cele y ochiuri ale limbii. Se repeta tot asa, practic se lucreaza numai cele y ochiuri care reprezinta limba (acest numai trebuie sa fie constant!) , in capetele limbii scazand cate 1 ochi din lateralele x. Botoselul va capata astfel forma caracteristica. Se incheie limba (am masurat cit m-am apropiat in fata de picior iar ochiurile ramase lateral sa cuprinda piciorului la nivelul gleznei), am incheiat si cele 2 parti laterale x si am cusut botosii pe talpa ai la calcai. Si am facut si o floricica... Sper ca am explicat bine sa ma fac inteleasa... Nu mai stiu precis a cui era "reteta" initiala, pina la un anumit punct, sper sa nu se supere...
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/4/2008 Mesaje: 113
| sunt foarte draguti o sa imi pun bunica pe treaba |
|

Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| ai zis ca nu prea sti sa tricotezi!ti-au iesit foarte frumosi botoseii si caciula cu fularul pentru fetita felicitari :018: spor la lucru in continuare |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Marilena, sunt foarte frumosi botoseii, lucrezi foarte ingrijit si ordonat! Tine-o tot asa! Spor la lucru in continuare! |
|

| Va multumesc mult pentru aprecieri, Madanuta, Cristina si Mitzulina. Cristina, ai o memorie buna...ai vazut-o pe Alessia cu caciulita si fularul. Acum lucrez la o vesta, tot pentru Alessia. Spatele e deja gata. O sa o pozez si o sa v-o arat zilele astea. Spor la tuturor! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Foarte frumoasi |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| |
|

| Multumesc Cristy si Mama lui Rik mama Alessiei attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| mai stie cineva cum se facea pe vremuri sosetute si ciorapi trei sferturi cu 2 motecei lateral din ata de masina alba si modelul dantelat ? erau frumosi si de aceia poate revenim in moda |
|

Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Fetele, am terminat o pereche de sosni, insotit de jambiere, pentru o prietena. Deocamdata, am sa pun pozele cu ele pozate pe pat...daca pri si modelul la poze - d emine is mici sosonii, am sa pun poze si cu modelul
 " />
Se vede mai bine acum? denisa_rachid attached the following image(s):

|
|
|