Botosi de dama
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mama Alessiei
Scris: Monday, January 19, 2009 2:29 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2009
Salutari tuturor! Inspirindu-ma dupa una din "retetele" voastre pentru botoseii pentru copii am reusit sa fac acest model de botosi de dama. Am avut o mica dilema cu "floricica", eram nehotarita intre margareta si albastrea.
ANA MARIA STROE
Scris: Monday, January 19, 2009 2:47 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/16/2008
firstprize firstprize foarte draguti!!!!!!!!!! Cu floricica albastra imi plac mie, oricum sunt ffffff frumosi newclap newclap
ingerash
Scris: Monday, January 19, 2009 2:47 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Felicitarinewclap newclap newclap arata foarte binelove
mama Alessiei
Scris: Monday, January 19, 2009 3:01 PM
Nivel

Va multumesc inger si ana maria!thankyou Sunt usor de facut. Daca cineva vrea sa ceara detalii o sa le pun.bye
ninetem
Scris: Monday, January 19, 2009 3:05 PM
Nivel

Inregistrat: 10/19/2007
Chiar te rugam sa postezi explicatiile. Pe mine, sincer, ma intereseaza! Multumesc!
mama Alessiei
Scris: Monday, January 19, 2009 4:11 PM
Nivel

Explicatii pentru botosi: se incepe de la talpa si randul de baza trebuie sa aiba de 2 ori lungimea labei piciorului pt ca se va coase la sfarsit pe mijlocul talpii.
Depinde si de grosimea firului si de andrele; eu am pus 90 ochiuri si am lucrat cu andrele de 3.
Am lucrat numai pe dos cat 1/2 din latimea talpii + lateralul (cand se cos cele 2 jumatati, portiunea executata pana acum trebuie sa aiba lungimea si latimea talpii).
Apoi se face "limba" care acopera fata superioara a labei piciorului. Se impart ochiurile in 3 (lateral-limba-lateral)
Am lucrat ochiuri pe fata pe fata botoseilor si ochiuri pe dos pe dosul botoseilor.
Concret: in lateral am socotit cate x ochiuri de fiecare parte, limba are y ochiuri. Se lucreaza numai limba. Se scade numai pe fata. Se trece de pe andreaua dreapta pe stinga 1 ochi lateral si se lucreaza cu primul de la limba. Ultimul de la limba se ia cu primul lateral (cu alte cuvinte se scade cite 1 ochi la inceput si la sfirsitul de rindului ). Se intoarce lucrul (fara a mai lucra restul de ochiuri x) si se lucreaza y ochiuri pe dos. Se intoarce iar si primul ochi y se lucreaza impreuna cu un alt ochi din laterala x, ultimul ochi y se lucreaza impreuna cu alt ochi din cealalat laterala x. Pe dos nu se scade, se lucreaza cele y ochiuri ale limbii. Se repeta tot asa, practic se lucreaza numai cele y ochiuri care reprezinta limba (acest numai trebuie sa fie constant!) , in capetele limbii scazand cate 1 ochi din lateralele x. Botoselul va capata astfel forma caracteristica.
Se incheie limba (am masurat cit m-am apropiat in fata de picior iar ochiurile ramase lateral sa cuprinda piciorului la nivelul gleznei), am incheiat si cele 2 parti laterale x si am cusut botosii pe talpa ai la calcai. Si am facut si o floricica...
Sper ca am explicat bine sa ma fac inteleasa...
Nu mai stiu precis a cui era "reteta" initiala, pina la un anumit punct, sper sa nu se supere...pupici pupici pupici
mitzulina1984
Scris: Tuesday, January 20, 2009 10:09 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 5/4/2008
sunt foarte draguti o sa imi pun bunica pe treababounce
cristinapatrascu66
Scris: Thursday, January 22, 2009 4:11 PM
Nivel

Inregistrat: 12/1/2008
ai zis ca nu prea sti sa tricotezi!ti-au iesit foarte frumosi botoseii si caciula cu fularul pentru fetita felicitari :018: spor la lucru in continuarecool
madanuta
Scris: Friday, January 23, 2009 10:47 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
Marilena, sunt foarte frumosi botoseii, lucrezi foarte ingrijit si ordonat!
Tine-o tot asa!pupici pupici pupici
Spor la lucru in continuare!albinita albinita albinita
mama Alessiei
Scris: Friday, January 23, 2009 1:25 PM
Nivel

Va multumesc mult pentru aprecieri, Madanuta, Cristina si Mitzulina. flowers flowers flowers
Cristina, ai o memorie buna...ai vazut-o pe Alessia cu caciulita si fularul.
Acum lucrez la o vesta, tot pentru Alessia. Spatele e deja gata. O sa o pozez si o sa v-o arat zilele astea. Spor la Andrele tuturor! pupici pupici pupici
Cristy
Scris: Monday, February 9, 2009 9:24 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Foarte frumoasi newclap
Ana
Scris: Monday, February 9, 2009 11:21 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
bravo bravo bravo cool
mama Alessiei
Scris: Friday, February 13, 2009 9:32 AM
Nivel

Multumesc Cristy si Mama lui Rik pupici pupici pupici

mama Alessiei attached the following image(s):
immagine1.bmpimmagine2.bmp

endy
Scris: Thursday, August 12, 2010 8:50 AM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2010
mai stie cineva cum se facea pe vremuri sosetute si ciorapi trei sferturi cu 2 motecei lateral din ata de masina alba si modelul dantelat ?
erau frumosi si de aceia poate revenim in moda
denisa_rachid
Scris: Sunday, October 17, 2010 6:28 PM
Nivel

Inregistrat: 8/13/2010
Fetele, am terminat o pereche de sosni, insotit de jambiere, pentru o prietena. Deocamdata, am sa pun pozele cu ele pozate pe pat...daca pri si modelul la poze - d emine is mici sosonii, am sa pun poze si cu modelul
img" />

Se vede mai bine acum?

denisa_rachid attached the following image(s):
botosei 016.jpg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.