Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miri wrote:Daca descoperiti alergenul, atunci Cristina va face desensibilizare la el si se vor rezolva problemele!Nu stiu daca e o solutie sa o retragi din colectivitate, mai ales daca ii place si s-a acomodat acolo. Sper sa gasesti solutia cea mai buna pentru voi! Tocmai ca ii place si am vazut ce progrese mari a facut de cand e acolo nu as vrea s-o retrag. Imi tot zic ca pana nu primesc o indicatie insistenta din partea medicului in acest sens sa nu ma mai gandesc la asta, dar cand o vad ca azi, ca a slabit 1 kg intr-o zi(si asta cantarita dimineata nu seara), cand vad ca nu mananca si nu se joaca ....atunci ma intreb daca e bine s-o mai duc sau nu. Oricum din 30 de zile pe luna sigur 10 le stam acasa. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 77
| Daca este vorba de alergii, retrasul din colectivitate este inutil dupa parerea mea. Si eu cand suferea copilul de bolile declansate de alergie il retrageam de la gradi, dar acum cand am depistat la ce e alergic am ajuns la concluzia ca retragerea de la gradi a fost o prostie. Iata ca de multisor de cand am eliminat din casa cauza alergiei nu am mai avut problema cu racelile, chiar daca a mers la gradi zi de zi De atunci mi-a facut alergie acum 3 zile la gradi la ceva, nu se stie la ce, dar spatele la brau si pe omoplat era atat de rosu si de unflat incat aveai impresia ca e oparit si il manca cumplit. Am vrut sa ma duc la spital, dar era tarziu, asa ca am lasat pe dimineata, dar dimineata nu mai avea nici macar o bubita pe el. Chiar am spus la toti, daca as fi vazut doar eu as fi spus ca am innebunit, dar au vazut multi in ce hal arata. Ce-i drept seara i-am dat aerius si l-am uns cu o alifie de aloe, dar pana la urma nu am inteles la ce a fost acea alergie capricioasa de moment as putea sa-i spun. |
|
| Am fost azi cu Cristina la alergolog si i-a facut cateva teste pe piele. S-a pozitivat doar martorul pozitiv si in rest...culmea nimic. MAi ales testul pt praf ne-a mirat ca nu s-a pozitivat ca in contact cu praful Cristina a avut destule episoade de rinita alergica. Prin urmare am primit trimitere pentru test de sange la praf ca ala spune sigur daca e sau nu. A mai testat-o la mucegai, graminee, ierburi si inca ceva care deja am uitat ce e, dar tot un fel de acarieni. La nimic nu a iesit pozitiv. Doctorita ne-a mai spus ca acest rezultat poate indica si faptul ca alergia ei nu se manifesta la contact pe piele ci doar la nivelul cailor respiratorii.
Totodata ne-a dat si o adeverinta medicala care s-o ducem la cresa prin care se specifica clar ca este o boala cronica necontagioasa si nu este necesara retragerea Cristinei din colectivitate cand are accese de tuse pt ca nu este raceala(doar daca apare febra putem banui ca e vreun pui de raceala)
Si am mai aflat azi ca vitaminele B pot fi factori alergeni. Dar asta la mine nu la Cristina. Nu sunt inca sigura 100% de asta dar o sa testez in zilele urmatoare. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Mihaela, m-ai pus pe ganduri. Andra are mai tot timpul nasucul infundat, trebuie sa merg sa-i fac si eu testele. Sanatate Cristinei! |
|
| marmita wrote:Mihaela, m-ai pus pe ganduri. Andra are mai tot timpul nasucul infundat, trebuie sa merg sa-i fac si eu testele. Sanatate Cristinei! Multumim. Sa stii ca nasucul tot timpul infundat nu inseamna neaparat alergie. Depinde si de aspectul mucisorilor. Daca sunt mai aposi si transparenti atunci poti banui o alergie, dar ar trebui sa fie insotiti de stranut, sau tuse, sau ochisori inlacrimati. Sa urmaresti si daca cumva se scarpina des la nas. Cristina nu face asta dar mereu am fost intrebata si de acest lucru Sanatate multa va doresc. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Cristina multa sanatate puisor. . A fost alaltaieri la televizor pe TVR Int medicina pentru toti si tema emisiunii parca s-a numit Rinitele alergice .Si povesteau depre aceste teste pe care le-ai facut si tu Cristinei.Si eu ma gandesc sa-i Karinei aceste teste ca prea repede mi se pare ca raceste.Si o tuse seaca cu mucisori mai mult uscati .Oricum am sa o retrag de la 1 Mai de la gradinita si atunci am sa vad daca mai raceste asa de repede sau este vorba doar de o alergie. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Cristinica multa sanatate. |
|
| Ely, Dya
Ely nu te sfatuiesc s o retargi de la gradi si sa vezi daca mai raceste. E posibil sa nu iti mai raceasca acasa, dar alergia sa fie si sa nu se manifeste acasa. Nu stiu eu sa iti explica acum prea bine in general dar iti spun excat cum era la noi: Cristina a fost un copil cu imunitate chiar foarte buna as putea spune(ne intalneam destul de des cu un baietel mai tot timpul bolnav - raceli, sub tratamente cu antibiotic si Cristina nu s-a imbolnavit nici macar o data de la el). Dupa ce am dus-o la cresa a contactat o raceala mai puternica(nu de la cresa ci de la mine - eu am fost bolnava vreo 3 saptamani iar ea numai una). In urma acestei raceli ei i s-a slabit sistemul imunitar foarte mult si s-a declasant(poate ca atunci, poate ca mai inainte dar atunci a inceput sa se manifeste vizibil) alergia. De fapt tot ce "vedeam" noi era tusea specifica rinitei alergice dar care se confunda foarte usor cu o raceala. Faptul ca organismul ei lupta aproape continuu cu rinita alergica, sistemul ei imunitar nu se putea reface, astfel incat ramasese cu o sensibilitate foarte mare pe caile respiratorii. Ca urmare terenul era deschis orcarui virus si orice forma usoara de raceala se lipea de ea, iar din cauza rinitei alergice, o banala raceala se manifesta de parca era gripa. Din momentul in care am mers la alergolog si am inceput un tratament de intarire a sistemului imunitar si de prevenire a astmului bronsic(racelile repetate in combinatie cu rinita aergica ar putea duce la astm) nu am mai avut probleme cu raceala. In ziua in care am inceput tratamentul am facut si primul test de alergie(phadiatop infant). Rezultatle in urma tratamentului au inceput sa se cunoasca inca dupa prima saptamana, iar rezultatul de la test(care a fost pozitiv la noi) l-am aflat abia dupa 2 saptamani. Acum pot sa spun ca o pot lasa linistita pe Cristina intr-un colectiv cu copii raciti(raceli usoare fara febra si fara tratament cu antibiotic) si atat timp cat nu uit sa ii dau tratamentul exact atunci stiu ca nici ea nu contacteaza nicio raceala. E adevarat ca si atunci cand am uitat sa-i dau o zi pastilele si am dus-o in cresa in plin sezon de viroze, de a doua zi a trebuit s-o tin acasa sub tratament de raceala.
Hai ca m-am lungit cam mult si nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa. DAca ai intrebari iti raspund cu placere atat timp cat cunosc si eu raspunsul. Sa auzim numai de bine. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Multa sanatate pui! As vrea sa aud intr-o zi ca ai scapat definitiv de problema asta. |
|
| sousourel wrote:Multa sanatate pui! As vrea sa aud intr-o zi ca ai scapat definitiv de problema asta. Speram Mada, speram. Exista cazuri in care pe la 4-5 ani se termina cu toate, cu tratamente cu alergii cu orice, dar si cazuri in care nu. Noiinitial speram ca pe perioada verii o sa scapam de tratament si o sa facem doar iarna pt prevenirea racelilor, dar.. se pare ca pt moment nu. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Cristinica,multa sanatate si sa auzim de bine! |
|
| raly wrote:Cristinica,multa sanatate si sa auzim de bine! |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mniko multumesc frumos si ai detaliat foarte bine .Eu pe Karina o retrag pentru ca trebuie sa ne mutam de aici . Sper sa fie bine si sa nu mai raceasca , ideea este sa nu mai am alt stress in plus ,ca in loc sa ma ocup cu facut bagaje,cautare casa si altele ,sa ma trezesc ca ,Karina ia cine stie ce de pe la gradi.Asa ca o sa incerc sa fac tot ce este mai bine ,sper sa nu mai fie asa sensibila |
|
| Ely wrote:Mniko multumesc frumos si ai detaliat foarte bine .Eu pe Karina o retrag pentru ca trebuie sa ne mutam de aici . Sper sa fie bine si sa nu mai raceasca , ideea este sa nu mai am alt stress in plus ,ca in loc sa ma ocup cu facut bagaje,cautare casa si altele ,sa ma trezesc ca ,Karina ia cine stie ce de pe la gradi.Asa ca o sa incerc sa fac tot ce este mai bine ,sper sa nu mai fie asa sensibila Cu placere. Atunci inteleg de ce o retragi. Acomodare placuta la noul domiciliu si bafta sa nu mai treceti prin episoade de raceala. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| De ceva vreme ma confrunt cu o tuse seaca pana imi vine sa vars. Am fost la medic, am facut chiar si radiografie pulmonara si idr, nimic. am in antecedente astm bronsic alergic, de la 14 ani nu am mai avut nicio criza de astm, ma gandesc cu groaza ca ar putea reveni acele crize. e posibil si pe sistem nervos, am sesizat ca totul se intampla cand mi se "aprind fitilele". azi am fost cat pe ce sa-mi aprind si o tigara , noroc ca m-a gonit repede tusea si mirosul greoi de gudron |
|
|