Alma, am sa-ti explic cum am facut eu. Largimea cercului este data de folosirea a 4 modele
diferite, separate de cate un marcar.
Eu una, am pus pe 60 de ochiuri si se imparte asa: 12 ochiuri marcar, 10 ochiuri marcar, 20 ochiuri marcar si 18 ochiuri.
R1:(pe dosul lucrului)2fata, (1jeteu, 1 ochi alunecat, 1 ochi fata)de 5 ori; MARCAR, torsada,
2 fata 6 dos, 2fata; MARCAR, 20 fata, MARCAR, 18 fata;
R2: (pe fata lucrului): 18 (prin fiecare ochi se introduce andreaua, se infasura firul de 3 ori, si se trage) M, (3 ochiuri luate impreuna,<1 fata, 1 jeteu, 1 fata> intr-un ochi)de 5 ori,M, torsada, M, 12 fata;
R3: 2f (1 jeteu, 1 ochi alunecat, 1 fata) de 5 ori, M 2 fata 6 dos 2 fata, M, 20 fata, din cele 18 ochiuri infasurate se fac un fel de torsade se lungesc 6 ochiuri si se trec prin primele 3 ochiuri, urmatoarele 3. (am sa postez si un filmulet care-ti arata cum se face aceasta portiune de model)
R4: 18 fata, M, (1 fata, 1 jeteu, 1 fata) dintr-un ochi, + 3 impreuna)de 5 ori, M, 2 dos 6 torsada, 2 dos, M, 12 fata
Se repeta aceste 4 randuri pana cand se poate inchide cercul in jurul medalonului central.
Sper sa intelegi.