|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
|
Multumesc Carla!Nu e greu modelul si nici nu e prea mult de lucru la el ca e micut! |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| andrushka wrote:
Multumesc Carla!Nu e greu modelul si nici nu e prea mult de lucru la el ca e micut!
Eu nu port atat de mic,,dar imi place sa vad pe altele |

| carla wrote:Eu nu port atat de mic,,dar imi place sa vad pe altele
Mai poate fi atasat un rand sau 2 de pentagoane si devine mai lung.
Am gasit o poza unde se vede mai bine modelul,doar ca poza e facuta cand i-am facut prima data gulerul prea larg si a trebuit sa mai stric din el. |

Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| foarte frumos andrushka, |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| andrushka wrote:Revin cu pozele promise. superb |

Inregistrat: 6/11/2010 Mesaje: 1295
| e mortal |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/19/2011 Mesaje: 307
| andrushka wrote:
Multumesc Carla!Nu e greu modelul si nici nu e prea mult de lucru la el ca e micut!
Indraznesc sa va rog daca se poate si mai ales cand timpul va permite sa explicati modelul acesta si pt cei incepatori in tainele tricotajului la fel cum ati facut la concurs cu acea minunata fusta in carouri. va multumesc si va doresc o zi buna |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 11/9/2010 Mesaje: 14
| Foarte frumos a iesit ,Andrushka, felicitari ca ai avut curajul sa te incumeti sa il faci pentru ca mie mi-a fost groaza sa ma apuc de el dar acum ca l-ai facut tu mi-ai dat un impuls si am sa incerc doar ca vreau sa-l fac mai lung. Sper sa imi si iasa ceva. Mult spor in continuare si cit mai multe lucruri frumoase. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/11/2010 Mesaje: 160
| |
|

| Motanel wrote:
Indraznesc sa va rog daca se poate si mai ales cand timpul va permite sa explicati modelul acesta si pt cei incepatori in tainele tricotajului la fel cum ati facut la concurs cu acea minunata fusta in carouri. va multumesc si va doresc o zi buna
Deocamdata sunt in lipsa de timp,cand voi avea un pic de timp liber voi face acest lucru,dar daca cineva vrea sa inceapa,poate sa ma intrebe,raspund oricand cu placere.
Mai atasez o data poza de mai sus pentru ca nu se vede. andrushka attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Mi-e asa de drag boleroul asta ca nu ma las pana nu-l fac De doua zile stau cu ochelarii pe nas si cu lupa in mana sa descifrez pozele alea minuscule cu explicatii Am reusit ceva ceva dar nu sunt sigura ca-i corect, am printat si schema in varianta mai mare,saptamana asta sper sa ma aprovizionez cu ata si apoi o sa incerc sa-l fac... Din cate am inteles, pentru toate pentagoanele se face trimitere la primul pentagon. Andruska, daca ai putin timp liber, poti explica cum se face primul pentagon, te rugam muuult??
AM gasit o varianta modificata putin dar care foloseste acelasi principiu si aceleasi pentagoane, mi s-ar potrivi mai bine ca stil... Modelul este facut de Nora Gaughan, care-l numeste "capecho" A fost featured pe coperta revistei Vogue, editia iarna 2006/2007. mikaela attached the following image(s):

|
|

| mikaela wrote: poti explica cum se face primul pentagon, te rugam muuult??
Pentagonul se face dupa schema din imaginea a doua,dar pui de 5 ori nr.de ochi.Schema este valabila pentru o latura al pentagonului.Dupa ce termini de facut un pentagon,cosi una din laturi,ca in imaginea a cincea. |
|

Inregistrat: 12/26/2009 Mesaje: 26
| Buna tuturor! Mi-am redescoperit pasiunea pentru tricotat de cand am mai mult timp si v-am citit ´din scoarta-n scoarta´.
Stiu boleroul asta de cativa ani, l-am tot vazut in variante mai reusite sau mai putin reusite pe bloguri (in special americane), dar dintre toate realizarile pe care le-am vazut pana acum, a Andruskai e de departe cea mai reusita.
Asa ca vin si eu si intreb: cat fir a intrat, Andruska? Si ce tip de fir ai folosit?
In indicatii scrie ca intra maxim 400 g de bumbac, dar mi se pare cam putintel pentru incolaceala aia...
Multumesc anticipat pentru raspuns! Ma duc sa pun ochiurile pentru a 15-a oara ca sa incep boleroul asta, ca nu imi da pace... |
|

| Antilopa_Bongo wrote:Buna tuturor! Mi-am redescoperit pasiunea pentru tricotat de cand am mai mult timp si v-am citit ´din scoarta-n scoarta´.
Stiu boleroul asta de cativa ani, l-am tot vazut in variante mai reusite sau mai putin reusite pe bloguri (in special americane), dar dintre toate realizarile pe care le-am vazut pana acum, a Andruskai e de departe cea mai reusita.
Asa ca vin si eu si intreb: cat fir a intrat, Andruska? Si ce tip de fir ai folosit?
In indicatii scrie ca intra maxim 400 g de bumbac, dar mi se pare cam putintel pentru incolaceala aia...
Multumesc anticipat pentru raspuns! Ma duc sa pun ochiurile pentru a 15-a oara ca sa incep boleroul asta, ca nu imi da pace...
In indicatiile boleroului spune ca se lucreaza cu 11(13 15 17 19) bobine 50 gr.(fiecare 92 yds.,85m)Berroco Pure Merino(extra fine pure merino).
Eu l-am lucrat cu FARRFALE,fir tip alpin si a intrat 200gr.Vreau sa il mai fac o data din lana,sper sa gasesc ceva potrivit si cu un pret rezonabil. |
|

Inregistrat: 12/26/2009 Mesaje: 26
| Multumesc, Andruska. Si eu as incerca sa il fac prima oara cu un fir necostisitor, dar tocmai am descoperit ca am doar niste fire cu ceva lana in ele, dar nu mai mult de 300 g (e fir plinut, deci lungimea nu e suficienta) si niste alpin. As incerca si eu cu alpin, daca intra asa de putin.
Se pare ca am gasit alte indidicatii despre gramaj, abia acum am vazut postarea de la pagina 50... Ai inceput pe 32 X 5 ochiuri, ca pentru masura cea mai mare?
Scuze ca te bat la cap, dar tie chiar ti-a iesit ceva frumos si e clar ca ai talent |
|
|
|