mamiemi wrote:Faianta pune cat iti place. Eu am pus doar in dreptul cazii cat mai sus, in dreptul chiuvetelor si foarte putin langa WC si bideu. Daca baia e mica, alege culori deschise, altfel o micsoreaza optic si mai mult.
Picior sau dulapior - e frumos piciorul, dulapioarele pot fi de proasta czlitate, m-am ars cu unul, ca dpa 2 ani deja se umfla palul, dar eu sunt innebunita dupa spatii de depozitare - imi place sa am un loc pentru orice vreau sa nu fie la vedere - produse de curatat, rezerve de hartie igienica etc.
Si legat de scurgere si eu sunt pentru. E groaznic sa nu poti spala pe jos cu apa multa s sastai sa strangi si ultima picatura, in loc sa se scurga. Nu va curge la vecini, ci prin instalatii.
Mi s-a dat un sfat cand am reamenajat eu baia: sa nu pun faianta pana in tavan, sa las peretii sa respire. Nu stiu cat e de adevarat, dar n-am probleme cu mucegaiul sau cu peretii sau cu faianta :D
|
kali wrote:Eu merg spre clasic. Preferata mea; si tot cam asa va arata si bucataria mea, adaptata la spatiu.
ehe, arata super. Totusi, n-am vazut in nicio casa romaneasca o bucatarie asa mare.
|
CasandraE wrote:Pat si scari ascunse in podea, pentru un dormitoar mic, care poate fi transformat intr-un living:
foarte interesant. cam cat spatiu trebuie ca sa se deschida patul ca lumea?
|
Hai felicitari de casa noua!
|
Ce fel de credit iei si pe ce termen? Prima Casa, ipotecar sau imobiliar? Verifica pe rezidential.net ce oferte apar pe acolo. Are o cautare complexa in functie de tipul locuintei, ce credite poti lua, desi daca tu ai depus deja dosarul asta te intereseaza mai putin. Apartament cu cate camere vrei sa-ti iei?
|
Inainte sa se cumpere o centrala termica pe lemne trebuie sa se dea mare atentie urmatoarelor detalii: Cazanul: Cazanele au puteri diferite, iar alegerea acestuia se va face in urma unui calcul al necesarului termic al casei/locuintei, calcul pe care il va face un specialist si care depinde de volumul camerelor, de termoizolatia casei si chiar de zona unde este construita locuinta. Conductele/caloriferele si conductele: Cele mai bune, in opinia majoritatii, sunt tevile de cupru, insa sunt si cele mai scumpe. O instalatie pe cupru va fi mult mai costisitoare decat una pe pexal sau polipropilena (pe scurt ppr). Trebuie stiut ca instalatiile cu tevi ppr/polipropilena nu rezista la temperaturi ale agentului termic mai mari de 90 grade. Cosul de fum: Nu trebuie ignorat cosul de fum, materialul din care va fi facut. De tirajul cosului va depinde eficienta totala a instalatiei. Cosul va evacua gazele rezultate prin arderea lemnelor sau a peletilor, prin fenomenul numit tiraj. Burlanul dintre sursa de caldura si cos trebuie sa fie cat mai scurt si sa fie in panta (nu la orizontala).
|
Ce oferta? Pana acum doar noi doi am raspuns in topicul asta
|
Anul trecut in toamna BCR dadea credite pentru Prima Casa. Am citit ca s-au alocat 200 mil. euro pentru Prima Casa 2013, dar cel mai sigur te duci la banca si intrebi; asa afli si actele necesare pentru dosar.
|
foarte interesant topicul; cred ca centrala termica pe gaz este o solutie buna
|
bereea wrote:Din punct de vedere estetic mi se pare mai elegant.Si cred ca protejeaza mai bine de caldura. Sunt de acord cu bereea
|