Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Da, chiar asa se numeste. Uite cum omul invata cat traieste! Toti 4 bobocei sunt lati. Explic cum se manifesta la Ericutz, ca el are forma cea mai nasoala. Initial am crezut ca au stomatita ( deci sunt prezente pe mucoasa bucala, limba, gingii, zone rosii care se transforma in blistere si formeaza rani cu ulceratii ). Ca urmare, bobocel nu papa, urla de durere, nu doarme, refuza sa vorbeasca si nici macar nu poate sa-si inghita saliva. Avem o balosenie generalizata in casa. Bine macar ca bea apa - dupa care urla, bineinteles - ca are o sete de n-am mai vazut. Buuun, pe langa asta: febra pana in 38.5, nu foarte persistenta ( scade destul de rapid si revine dupa ceva ore - initial am crezut ca are o raceala, ceva ), insa chiar si fara ea, bobocel transpira de parca face dus ( mai ales noaptea ), are dureri foarte puternice de cap ( imi faceam probleme ca de la cazatura ), de incheieturi, in gat, butica, oboseala, secretie nazala apoasa... cam ca la gripa, asa... si rezulta bobocel irascibil, urlator si lat in pat. Colac peste pupaza, apar in palme si pe talpi niste uracioase de bubite tot atat de dureroase, care seamana cu herpesul. Cam asta e toata distractia la noi. De pe net am aflat ca e boala virala - ceva ruda cu enterovirusii - si ca e extrem de contagioasa. Se poate transmite si ceva vreme dupa vindecare pentru ca uraciunea respectiva ramane in organism ( mai ales in fecale ) pana la 1 luna. Ia nurofen - mai ales pentru durere -, bioparox/hexoral in gurita, nistatina, badijonaj cu glicerina boraxata sau miere cu bicarbonat. La polul opus e Alexia, care nu a facut febra, s-a plans de dureri de cap - dar am crezut ca e un inceput de raceala -, o dor buzele pe exterior si are 2 bubite dureroase in talpa ( care credeam eu ca-s bataturi si ma intrebam de unde pana unde ). Speram ca intr-o sapt. de la debut sa ne punem pe picioare. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Multa sanatate va doresc!Of dragi de ei |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| dragii de ei .... ce tampenii de boli mai apar!! ca te trec toti fiorii. |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| stiam de boala asta dar nu banuiam ca se manifesta atat de urat of,saracutul Ericutz! sanatate multa copiilor! |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| in vara asta i-a iesit la edy niste bubite pe manute si piciorute , am sunat la dr si mi-a spus sa merg sa il vada credea ca e boala asta , la noi era alarma falsa. asa am aflat de ea. sanatate multa puiutilor, sa le treaca repede |
|

| Eu nu am stiut de ea si nici nu m-as fi complicat foarte tare daca Ericutz nu ar fi hiper reactiv ( el intotdeauna face forma urata a bolii... nu exista sa o duca pe picioare... plus ca el colecteaza tot ce e de colectat - un virus nu scapa!). Pe de alta parte, el e si cel mai rezistent la durere si febra... cred ca se compenseaza. Oricare dintre ceilalti 3, daca ar trece prin starile lui de acum sunt sigura ca am avea un bocet/urlet continuu. El mai are si perioade cand se joaca, saracutul... sau cand chiar incearca sa pape. La ceilalti se manifesta mult mai usor si pana sa aflu ce e si ca e contagioasa, si-au continuat activitatile de zi cu zi ( dans, karate, etc. ) Dar nu ne facem noi mari? |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Of, of, of... sanatate multa puiutilor!!! Sa ne tii la curent cu evolutia lor! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| chiar a facut o forma tare urata Ericutzu, saracutul... macar supe, sucuri, alimente semisolide, pasate poate reuseste sa mai pape.. cu paiul eventual.. ceilalti merg in continuare in colectivitate? oare e o idee buna avand in vedere ca e o boala contagioasa?? sanatate multa va doresc |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Am mai auzit de boala acasta, e urata rau de tot.Sanatate la micuti |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Doamne ma ingrozesc de ce citesc~! Multa sanatate micutilor !Imi inchipui ce chinuri si ce dureri. Nu auzisem de boala asta ! |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Kali,inzdravenire rapida si sanatate multa copiilor! Nici eu nu am auzit de aceasta boala. |
|

| bulibuli wrote:chiar a facut o forma tare urata Ericutzu, saracutul... macar supe, sucuri, alimente semisolide, pasate poate reuseste sa mai pape.. cu paiul eventual.. ceilalti merg in continuare in colectivitate? oare e o idee buna avand in vedere ca e o boala contagioasa?? sanatate multa va doresc
Nu mai merg in colectivitate de cand am aflat ce e. Pana sa inceapa furtuna din Ericutz, niciunul nu a avut simptome care sa ma puna pe ganduri. Ei oricum nu au fost la gradi sapt. trecuta, tocmai pentru ca am crezut ca au un inceput de... ceva. Am avut eu o laringita si m-am temut sa nu faca si ei. Ericutz e un curajos si un mancacios. Asa ca el face tot posibilul sa pape, insa nu poate. Laptele rece cu cereale sau in care i-am pasat babana il bea cu cana. Nici paiul nu-l poate baga in gurita. A mai luat, el cate o gurita-doua de ciorba pasata, insa il doare... |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Off!Off!Lasa ca se face el mare ! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Nici eu nu stiam de boala asta, pana acum. Multa sanatate piticilor |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| kali wrote:
Nu mai merg in colectivitate de cand am aflat ce e. Pana sa inceapa furtuna din Ericutz, niciunul nu a avut simptome care sa ma puna pe ganduri. Ei oricum nu au fost la gradi sapt. trecuta, tocmai pentru ca am crezut ca au un inceput de... ceva. Am avut eu o laringita si m-am temut sa nu faca si ei.
am inteles... ziceai de dansuri si karate, de asta m-am mirat...
kali wrote:
Ericutz e un curajos si un mancacios. Asa ca el face tot posibilul sa pape, insa nu poate. Laptele rece cu cereale sau in care i-am pasat babana il bea cu cana. Nici paiul nu-l poate baga in gurita. A mai luat, el cate o gurita-doua de ciorba pasata, insa il doare...
saracutul, sper sa treaca repede |
|
|