BNR-ul strange iar surubul la credite
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, September 27, 2006 8:05 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Din octombrie vor intra in vigoare noile norme ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) care inaspresc conditiile de acordare a creditelor pentru populatie.


In Monitorul Oficial au fost publicate recent noile reglementari ale BNR prin care se are in veder limitarea riscului de credit la imprumuturile destinate persoanelor fizice.


CALCUL LA LEASING
Potrivit noilor reglementari BNR, la calcularea gradului de indatorare vor intra si finantarile in leasing. Cei care au un contract de leasing in derulare vor obtine mai putini bani la contractarea unui credit, pentru ca BNR a inclus leasingul financiar in categoriile creditelor de consum. Chiar si cei care au deja un credit bancar contractat nu vor mai putea obtine alt imprumut daca suma tuturor ratelor lunare depaseste 40% din veniturile lor lunare nete.

MODIFICARI
Una dintre principalele modificari ale BNR are ca scop includerea in ratele lunare ale persoanelor fizice, pe langa suma principala si dobanda, si a celorlalte costuri care decurg din contractele de credite. Costurile reprezinta toate cheltuielile pe care un solicitant trebuie sa le suporte pentru acordarea si derularea fiecarui imprumut. Ratele lunare la creditele de consum (principalul, dobanda si orice alte costuri) vor fi de maximum 30% din venitul net al solicitantului sau al unei familii, iar la creditele imobiliare, de 35%.

Sursa: Ziarul
iulian.pro
Scris: Friday, April 10, 2009 1:23 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
raly
Scris: Friday, April 10, 2009 11:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25890
Ar trebui sa dea toti banii inapoi!Iar cu linkul asta nu o fi oare reclama?stop stop stop
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.