Bloody Mary
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ayumi
Scris: Monday, June 27, 2011 9:38 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
În folclorul contemporan, Bloody Mary este o fantoma sau o vrajitoare care se spune ca apare în oglinda atunci când numele ei este spus de trei ori (sau de mai multe ori, în functie de versiunea povestii), de cele mai multe ori ca un joc la petrecerile în pijama. Alte povesti similare folosesc nume ca Mary Worth, Mary Worthington, Hell Mary, Black Agnes si multe altele.
În folclorul sau în cultura copiilor, „Bloody Mary” este un joc în care o fantoma cu acelasi nume se spune ca apare în oglinda atunci când este invocata. Cea mai des utilizata metoda prin care participantii încearca sa o cheme este cea în care persoana trebuie sa stea în fata oglinzii pe întuneric (de cele mai multe ori în baie) si sa îi repete numele de trei ori.

Exista mai multe variante ale ritualului. Unele dintre ele presupun scandarea de o suta de ori, la miezul noptii, frecându-ti ochii în timp ce te rotesti, cu apa curgând, sau rostindu-i numele de 13 ori cu o lumânare aprinsa. În alte variante ale legendei pesoana care o invoaca trebuie sa spuna „Bloody Mary, ti-am omorât copilul!” („Bloody Mary, I killed your son!”) sau „Ti-am omorât copilul” („I killed your baby”). În aceste variante se crede ca Bloody Mary este spiritul unei mame (de multe ori vaduva) care si-a ucis copiii, sau o tânara mama al carui copil i-a fost furat, ceea ce a îndurerat-o profund si a împins-o la sinucidere. În povestile în care se crede ca Mary a fost acuzata pe nedrept ca si-a ucis copiii persoana care o cheama trebuie sa spuna „Cred în Mary Worth” („I belive in Mary Worth”).
Acest joc este similar altuia care implica invocarea vrajitoarei Bell în oglinda, la miezul noptii. De obicei, jocul este un test de curaj, deoarece se crede ca daca Bloody Mary este invocata, ea va îl va omorî pe cel care a chemat-o într-un mod foarte violent, cum ar fi taierea fetei, smulgerea ochilor, îl va face sa-si piarda mintile sau îl va lua cu ea în oglinda. Unele variante spun cred ca daca îi rostesti numele de 13 ori într-o oglinda la miezul noptii, ea va aparea si îti va da posibilitatea sa vorbesti cu o persoana decedata pâna la ora 00:01, când Bloody Mary si persoana cu care ai cerut sa vorbesi vor disparea. Alte versiuni spun ca persoana care o invoca nu trebuie sa o priveasca direct în ochi, ci sa se uite la imaginea ei din oglinda; atunci ea îi va dezvalui viitorul în ceea ce priveste casatoria si copiii.
În anii ’90, o americanca între doua vârste, celibatara, a decis sa puna capat acestor speculatii si a apelat spiritul. A doua zi, a fost gasita zacând în usa baii, cu un cutit înfipt adânc în spate.
O tânara frantuzoaica a încercat si ea efectele chemarii, dar aparitia din oglinda a speriat-o atât de tare încât s-a împiedicat, rupându-si un picior.
În unele legende Bloody Mary este asociata cu Regina Maria I, cunoscuta în istorie drept „Maria cea sângeroasa”, datorita uciderii a cateva sute de Protestanti. Viata reginei a fost marcata de câteva avorturi spontane sau sarcini false. Daca Maria I ar fi nascut un copil, acesta ar fi fondat o succesiune Romano-Catolica si ar fi continuat persecutiile religioase ale mamei sale si dupa moartea ei. Unele speculatii spun ca avorturile au fost provocate. Ca urmare, unele povesti spun ca regina ar fi înnebunit din cauza pierderii copiilor sai.
Ritualul cu oglinda prin care Bloody Mary este invocata poate fi relationat si cu o forma de prezicere a viitorului ce implica oglinzi si întuneric care se practica odata de Halloween. Una dintre povesti spunea ca tinerele femei trebuie sa urce câteva trepte cu spatele, tinând într-o mâna o lumânare, iar în cealalta o oglinda, într-o casa întunecata. În timp ce ele privesc în oglinda ar putea vedea chipul viitorului lor sot sau, în cel mai rau caz, craniul Mortii. Acest lucru semnifica faptul ca fata respectiva va muri înainte de a se casatori.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.