Blocuri vechi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Sunday, October 1, 2006 10:07 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Stiti cumva cati ani trebuie sa aiba un bloc pt a avea siguranta sa locuiesti in el?

Blocurile cu bulina rosie cati ani au de ex?

Ce sfaturi se recomanda in alegerea apartamentului?
TatyKS
Scris: Sunday, October 1, 2006 6:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mesaje: 7513
Eu stiu ca sunt blocurile din nii '60-'65...
Kiki
Scris: Sunday, October 1, 2006 8:01 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Taki, blocurile vechi sunt cele din anii 60. Blocul meu este facut in 68-70 si e din caramida, de 4 etaje. E super bun.
Cele cu bulina rosie sunt cele vechi, dar pot fi si din cele noi, daca nu au fost facute cum trebuie si daca cumva au fost afectate de cutremure trecute; de regula sunt blocurile inalte si foarte inalte, cele de 8-10 etaje.
ca sfaturi legate de achizitionarea unui apartament, la ce m-am gandit eu:
-bloc 4 etaje
-fereastra sa nu dea in strada, zgomot infernal
-nu parter, nu ultimul etaj
-bloc fara datorii la intretinere
-bloc aflat aproape de o statie de metrou/tramvai/troleu, aproape de piata sau de un super/hipermarket
-interfon la intrarea in bloc
-parc aproape
-zona verde

Daca imi mai aduc aminte de ceva mai completez pupici
Kiki
Scris: Sunday, October 1, 2006 8:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Am mai gasit ceva sfaturi:

In functie de prioritatile tale, alege apartamentul pe care-l vrei. Nu vei gasi ceva "perfect", dar, pe de alta parte, perfectiunea este discutabila.

Tipul de compartimentare corespunde modului de viata (suprafata camerelor, lumina naturala, orientarea cardinala).

In cazul in care doresti modificari ale compartimentarii, atentie la structura: care sunt peretii portanti, ce tip de structura are blocul (ar fi bine sa ceri parerea unui specialist care sa iti spuna daca structura de rezistenta a cladirii permite modificarile pe care le doresti).

Important: nu se poate modifica chiar totul, depindem de amplasarea coloanelor de apa, de conducte de gaze, si in plus, de acordul vecinilor...

Atentie mare la igrasie si mucegai - de obicei vecinii spun mai multe decat proprietarul, asa ca nu ar strica sa ii intrebi daca se confrunta cu aceleasi probleme (este vorba despre vecinii de la etajul inferior si cel de deasupra, in cazul in care ai vecini).

La ce te uiti atunci cand cumperi un apartament?

Suprafata camerelor - modul de viata a evoluat destul de mult fata de momentul in care au fost construite o buna parte din apartamentele care se vand cel mai frecvent, deci incearca sa-ti imaginezi propriile obiceiuri puse in scena intr-un astfel de cadru.

Iti place lumina si iti petreci o buna parte din zi acasa. Atunci orientarea cardinala e foarte importanta, camerele orientate spre sud beneficiaza de lumina pe tot parcursul zilei, cele orientate spre est, doar dimineata, cele orientate spre vest, doar dupa-amiaza; spre nord, nu beneficiezi de lumina soarelui, insa ai o lumina constanta (mult apreciata de artistii plastici). Abundenta luminii naturale dincolo de senzatia de spatios prezinta aventaje si in economia de energie, camerele prost luminate necesita o suplimentare prin lumina artificiala.

O structura pe grinzi si stalpi asigura o oarecare "flexibilitate" unui apartament pentru ca putem indrazni sa ne gandim chiar la recompartimentare, in cazul in care organizarea actuala nu ne multumeste, insa situarea in oras, vecinatatile s.a.m.d. fac din respectivul apartament o casa atractiva (evident, pentru orice modificare este nevoie de o autorizatie).

Bucataria amplasata in vecinatatea livingului, permite (in cazul in care structura o permite) desfiintarea peretelui de compartimentare dintre cele doua, solutie atat de des intalnita, in care peretele este transformat intr-un bar agreabil care creeaza totusi o delimitare. Spatiul livingului prin extinderea spre bucatarie devine mult mai vast si mai interesant (o camera "personalizata" in ciuda organizarilor tip, specifice blocurilor). Povesteam mai devreme despre modul de viata care este foarte important, in cazul in care gatesti mult, se poate ca aceasta solutie sa nu fie dintre cele mai convenabile, deoarece mirosul iti invadeaza livingul , lucru deloc placut. In aceasta situatie ori cauti cea mai performanta hota, ori iti transformi bucataria intr-un laborator bine inchis si totusi "deschis" experimentelor culinare.

Adesea intr-un apartament mic incercam sa obtinem spatii cat mai ample. Datorita acestui fapt, simtim o dorinta dezlantuita de a renunta la spatiile de depozitare care "mananca" spatiul la care visam. Aceasta este o solutie cu dus si intors: spatiile de depozitare sunt foarte utile deoarece "ascund" atat de bine o multime de lucruri, in felul acesta reusind sa pastram senzatia de ordine din restul apartamentului. Renuntarea la depozitari determina o "etalare" a multor lucruri care prin diversitatea lor dau impresia de dezordine.

Nu renuntati atat de usor la holuri! Spre exemplu inglobarea unui hol in spatiul unui living, desi mareste spatiul, nu creeza prea multe alternative in mobilare - fiind vorba despre un spatiu de trecere, cu toate ca nu mai este atat de clar delimitat fizic, nu permite ocuparea lui cu mobila. Un apartament nedecomandat cu camere mici ofera mult mai putin spatiu mobilarii pentru ca este nevoie de o rezerva de spatiu destinat traversarii camerei, circulatiei spre o alta camera.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.