Biscuiti pentru bebe- de care?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Thursday, June 29, 2006 1:58 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Tot citind ca le dati bebelusilor biscuiti cu diferite fructe, ma intreb de care?!
Sunt foarte multe sortimente pe piata si nu stiu care ar fi mai potriviti. Poate ma ajutati, voi, mamici cu mai multa experienta.pupici
Alina
Scris: Thursday, June 29, 2006 2:02 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Biscuiti: Merlin si Lu (cu cereale). Si mai sunt si altii, aaaa Petit Beure de la Ulker.
TatyKS
Scris: Thursday, June 29, 2006 2:14 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
kali wrote:
Tot citind ca le dati bebelusilor biscuiti cu diferite fructe, ma intreb de care?!
Sunt foarte multe sortimente pe piata si nu stiu care ar fi mai potriviti. Poate ma ajutati, voi, mamici cu mai multa experienta.pupici

Kali eu ii dau de la Milupa Cereale
cu lapte Biscuiti, si ii plac foarte mult Karinei. Ii pun in piureul de fructe 2-3-4 masuri , dar ii dau si simplu , cateva lingurite la masa de seara.Sa-i cumperi Alexiei ca sigur o sa-i placa!pupici pupici
miraa
Scris: Thursday, June 29, 2006 2:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/16/2006
biscuiti care nu contin gluten...pana la urma merlin are sau nu glutenoare
eu am incercat de petit beure de la ulker si merlin
taty ce fel sunt biscuitii aia si la ce pret sunt si se gasesc in farmacii?
Vesna
Scris: Thursday, June 29, 2006 2:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Leut scria la alt topic despre biscuiti de la Nestle. Azi, in sfarsit, am gasit si eu! Lui Raz i-au placut f mult! yes

Pana acum i-am dat Petit Beure si din cei de la LU (cereale+lapte).
Anaida
Scris: Thursday, June 29, 2006 2:50 PM
Nivel

Inregistrat: 2/12/2006
Eu nu-i dau biscuiti Alexandrei, decat afara, sa-si faca de lucru sau daca vede alti copii. I-am dat mai ales Petit Beurre, dar, daca i s-a oferit si alt tip de biscuiti (mai putin cei cu crema), i-am dat si ei.
Am zis sa incerc sa fac si in casa biscuiti, sa vad cum ies, dar n-am avut timp.
In piureul de fructe ii pun de cele mai multe ori branza calcica, ca nu i-a placut combinatia cu biscuiti.
georgy_adinutza
Scris: Thursday, June 29, 2006 2:59 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Cand a fost mica , i-am dat numai Petit Beurre , acum ca e mare mananca orice fel de biscuiti , cel mai mult ii plac PIM'S de la LU , aia cu jeleu de portocala , mananca cate 5-6 pe zi , ar manca si mai multi dar nu ii dam ca dupa aia nu mai papa mancarica.nu
Vesna
Scris: Thursday, June 29, 2006 3:13 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
georgy_adinutza wrote:
... cel mai mult ii plac PIM'S de la LU , aia cu jeleu de portocala , mananca cate 5-6 pe zi , ar manca si mai multi dar nu ii dam ca dupa aia nu mai papa mancarica.nu

De-aia as manca si eu cate un pachet/zi si, la fel, fara sa mai pap si mancarica! ras
georgy_adinutza
Scris: Thursday, June 29, 2006 3:37 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Vesna wrote:

De-aia as manca si eu cate un pachet/zi si, la fel, fara sa mai pap si mancarica! ras

ce -i drept SUNT TARE BUNI !!!!hohot
Tina
Scris: Thursday, June 29, 2006 4:18 PM
Nivel: Guest

Eu ii pun in piureul de fructe biscuiti petit beure de la ulker si sunt convinsa ca au gluten, dar slava domnului ca nu s-a intamplat nimik rau. Ce este pe baza de grau contine gluten.Glutenul la cei care au o alergie poate provoca o boala numita celiachie .

Intoleranta la gluten, celiachia sau boala celiaca sunt acelasi lucru. Ereditar se transmite o PREDISPOZITIE pentru boala. Glutenul este o proteina care se gaseste in cerealele cu spic (grau, orz, ovaza, secara) si NU se gaseste in porumb si orez. Glutenul introdus devreme in alimentatie la copiii cu predispozitie poate determina o reactie imunitara la nivelul intestinului care conduce in saptamani sau luni (deci nu de pe azi pe maine) la scaune moi, scadere in greutate, irascibilitate bla bla. Practic, datorita reactiei inflamatorii din intestin, nu se mai absorb substantele nutritive din nici un fel de alimente iar copilul va avea multiple carente (anemie, rahitsm etc.). Tratamentul e de lunga durata si pe primul loc e dieta fara gluten toata viata, adica nu numai fara gris (care se obtine din grau), ci si fara paine, biscuiti, paste fainoase, tot ce se obtine din grau, orz, ovaz, secara. Are voie doar porumb si orez.
Bineinteles ca nu toti bebelusii au aceasta sensibilitate, dar paza buna trece primejdia rea! De aceea se recomanda sa dam fainuri cu gluten numai dupa sase luni (cu cat mai tarziu, cu atat mai bine), cand sistemul digestiv si cel imunitar al bebelusului sunt destul de mature ca sa nu aiba probleme.

DAR !!!! NU UITATI CATI BISCUITI AM HALIT NOI, CA PE VREMEA PARINTILOR NOSTRI NU SE PUNEAU ATATEA RESTRICTII . SI MAI SUBLINIEZ ...PREDISPOZITIE ( sensibiliate ) iar copii nostri sunt sanatosi Pupici si la mai multi biscuiti ca tare le plac pupici
AdrianaC
Scris: Thursday, June 29, 2006 4:19 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Pana la 8 luni nu se recomanda biscuitii la bebelusi, decat daca sunt fara gluten. Sunt numai cateva firme care fac biscuiti fara gluten, dar din cate stiu eu sunt destul de scumpi, ceva de genul 100.000 lei 24 biscuiti oare .

Dupa 8 luni poti da Peutit Beure, si in principiu orice biscuiti facuti in casa. Or mai fi si alte sortimente de biscuiti, dar Alice s-a impacat foarte bine cu Petit Beure.
TatyKS
Scris: Thursday, June 29, 2006 4:38 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
miraa wrote:
taty ce fel sunt biscuitii aia si la ce pret sunt si se gasesc in farmacii?

Miraa, sunt in cutie ca si cerealele, si exact asa scrie pe cutie "Cereale cu lapte - Biscuiti de la Milupa.
Cei de la Merlin nu sunt pentru bebei si eu in locul tau nu i-as da!pupici Incearca ce t-am zis si sa vezi ca o sa-i placa
kali
Scris: Thursday, June 29, 2006 7:08 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Multumesc pentru sfaturi!pupici pupici
Uite ca nu stiam ca exista biscuiti de la Milupa. In cazul asta, voi opta pentru ei, pentru ca sunt special pentru bb.
Mai tarziu ne vom reprofila.ras
leut
Scris: Friday, June 30, 2006 7:03 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Vesna wrote:
Leut scria la alt topic despre biscuiti de la Nestle. Azi, in sfarsit, am gasit si eu! Lui Raz i-au placut f mult! yes

Pana acum i-am dat Petit Beure si din cei de la LU (cereale+lapte).

Da Vesna, dar costa ceva banutiras In schimb am sa incerc si eu Petit Beure, ca tin minte ca mie-mi placeau tare mult...
sic
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, June 30, 2006 8:04 AM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Tudor Petit Beurre papa de la inceput! Si-i plac tare mult! Dimineata papa 1 si jumatate, amestecat cu un mar si jumatate de banana.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.