Bine ai venit, Matei Cristian! - mami Valerrie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanamaria
Scris: Tuesday, February 15, 2011 12:55 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Roxy nu se imbolnaveste -astea sunt chestii ,,babesti''-,,Nu-l lasa mama sa planga ca i se umfla,ca lesina etc.''Cum sa faca febra ca plange?hohot hohot hohot
Ii trebuie o veioza si daca plange mai mult de 10min il mai mangai sa te simta ,il linistesti si apoi il lasi iar .E greu la inceput ,dar apoi se obisnuieste si sa vezi ce doarme singurel imediat ce-l pui in patut.Asa am facut eu si a mers.Si Stefan urla ca din gura de sarpe cand il puneam in patut.sic
Irinuca
Scris: Tuesday, February 15, 2011 9:12 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/22/2010
eu auzisem ca baieteii pot face hernie inghinala de la plans prea mult... poate doarme prea mult ziua si nu-i destul de obosit noaptea...
oricum, n-am rezistat niciodata nici 10 min sa-l las plangand pe bebe al meu, ca facea niste crize de nu mai respira... si pe la 2 luni incepuse cu crizele...
valerrie
Scris: Wednesday, February 16, 2011 3:15 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 7/23/2009
Roxi, nu doarme cu noi, doarme la el in patut si avem o veioza aprinsa in camera toata noaptea. Il las in patut sa planga cand vad ca e foarte obosit si atunci adoarme. Cred ca are o dereglare temporara de somn. Sper sa trecem cu bine peste. computerlove Va pupam.
sweet angel
Scris: Wednesday, February 16, 2011 3:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
valerrie daca citesti la noi in jurnal , aceiasi problema am avut-o si noi , nu se culca copilul pana pe la 2-3 noaptea, cu timpul a ajuns ca imi doarme de la 22.30 , dar cum zic in timp am reusit sa il fac sa doarma mai repede, eu nu l-am lasat sa planga si ma felicit pt asta, pt ca am citit de curand psihologia copilului , unde scrie ca bebelusul nu plange fara motiv si nici nu e vb de alint la ei, daca tu ai eliminat toate cauzele si te gandesti ca nu are de ce sa planga , atunci poate fi ca se simte singur, si lasandu-l sa planga copilul se simte neinteles si devine frustrat.
eu iti recomand sa citesti cartea si sa iei cea mai buna decizie pt pitic.
valerrie
Scris: Wednesday, February 16, 2011 3:36 PM
Nivel

Psihologia copilului, de cine este scrisa ??
Se gaseste in librarii ? Merci pentru sfaturi sweet. computerlove
sweet angel
Scris: Wednesday, February 16, 2011 3:39 PM
Nivel

eu am gasit-o aici pe forum , inca nu am reusit sa o citesc toata, dar pare interesanta.
asta e linkul:
http://www.scribd.com/doc/10322113/Ana-Savin-Totul-Se-Intampla-Inainte-de-6-Ani-Psihologia-Copilului

poti sa o citesti aici , de dat jos numai cu bani.
paginile 18- 19 capitolul nu lasti copilul sa planga

desi acest lucru pare evident veţi fi surprinse să aflaţi câte mame ignoră plânsul copiilor.
Este de necrezut că unii părinţ i sunt atât de “orbi” faţă de nevoile copilului lor în aşa fel încât să-i ignore plânsul. Ce limbaj aţi dori să folosească un copil când doreşte să vă atragă atenţia asupra dorinţelor şi nevoilor sale? Singurul său mod de exprimare este plânsul. Atunci cân d începe să plângă încearcă să vă spună ceva. Ce se va întâmpla în mintea lui dacă toată lumea ignoră ceea ce încearcă să exprime?
Un sentiment de abandon complet şi absolut, furia şi disperarea: iată ceea ce simte copilul dacă
ignorăm eforturile sale de comunicare.
Când îi va fi dat să trăiască un număr mai mare de asemenea experienţe, credeţi că va mai fi capabil să -şi cultive un sentiment de încredere vis -à-vis de viaţă? Cu greu. Va avea o concepţie pesimistă asupra existenţei, se va simţi frustrat si dezamăgit. Simţind în adâncul său că nevoile şi dorinţele nu îi sunt satisfăcute, probabil va decide că este inutil să mai încerce şi va deveni acel tip de copil (şi mai târziu adult ) fără agresivitate şi care se demonstrează incapabil să - şi conducă viaţa.

Sau, poate ajunge să aparţină acelui tip de copil care nu abandonează, în ciuda tuturor opreliştilor. In loc să accepte în mod pasiv situaţia, poate manifesta nevoia de a fac e lumea să îi acorde atenţie.
O mamă spune uneori, când copilul plânge: “ tocmai a mâncat, abia l -am schimbat, în consecinţă nu este ud. Nu îl înţeapă nimic, nu îi est e frig, deci, nu are nici un motiv să plângă.” Ea ignoră plânsul şi îşi vede de treburi. Dar nu înţelege esenţialul: există întotdeauna un motiv pentru care copilul plânge. Ar trebui să -şi spună că “nu ştie” de ce plânge, pentru că un copil nu plânge fără motiv. Tot timpul încearcă să vă spună câte ceva; dumneavoastră trebuie să ghiciţi ceea ce încearcă să spună.

Un copil poate plânge şi pentru că se simte singur. Şi copiii pot experimenta un sentiment de singurătate, la fel ca adulţii. Noi, când ne simţim singuri putem totuşi invita pe cineva la o cafea sau putem da un telefon. Tot ceea ce poate face un copil în această situaţie este să plângă. Când plânge, uneori vrea să spună: “ Mă simt singur şi vreau să simt pe cineva moale şi cald, care să mă ţină în braţe, am nevoie să mă calmeze şi poate să îmi cânte ceva. Atunci mă voi simţi bine
Totuşi, singurătatea este numai unul dintre motivele pentru care un copil poate plânge. Se poate întâmpla să nu descoperiţi motivul. Îl hrăniţi, îl mângâiaţi, îi cântaţi un cântecel. Nimic nu poate să îl calmeze deoarece unele episoade de plâns se datorează unor dureri de stomac sau colici, pe care le are datorită faptului că sistemul său digestiv nu este încă reglat. Uneori, aceste dureri pot fi alinate prin masarea uşoară a stomacului sau prin a -i da să bea apă călduţă. Alteori nimic nu pare să îl aline. În cea mai mare parte a timpului, dacă ţineţi copilul în braţe, lipit de dumneavoastră, aceasta îl va calma într -o oarecare măsură chiar dacă durerile nu au trecut.

Mai există un tip de plâns pe care mamele trebuie să îl cunoască. Este criza lacrimilor care semnalează că micuţul este obosit şi că va adormi. Mama învaţă foarte repede să recunoască acest tip de plâns şi realizează că nu este cazul să -şi facă probleme, deoarece în câteva minute copilul va fi adormit profund. Tot timpul este vorba de mesajele pe care copilul ni le adresează. Starea de bine psihologică a copilului va fi în mod foarte diferit afectată de faptul că îi acordaţi sau nu atenţia cuvenită atunci când plânge încercând să vă transmită un oarecare mesaj.

Să ne exprimăm în mod clar: un bebeluş este imposibil de răsfăţat. Mângâiaţi -l cât de mult doriţi. Hrăniţi-l oricât de des va dori. Cântaţi-i câte cântece puteţi. Ocupaţi-vă de el de câte ori plânge. Nu din aceste motive se va răsţăţa.

Cel mai bun lucru care i se poate întâmpla copilului, din punct de vedere psihologic, este acela de a-i fi satisfăcute toate necesităţile şi de a se simţi cât mai puţin frustrat cu putinţă. Egoul său, sau conştiinţa de sine, este încă prea maleabil şi prea sensibil pentru a putea face faţă frustrărilor atât de devreme.
Crescând, va avea destul timp să constate ce este aceea o frustrare.
valerrie
Scris: Friday, February 18, 2011 10:51 AM
Nivel

Multumesc sweet. computerlove
Nopatea trecuta a adormit dimineata la 4. Sunt zombi, nu stiu ce sa mai fac.
Il plimb toata noaptea prin casa in brate, si cand adoarme si-l las jos se trezeste.
Oare ar trebui sa merg cu el la spital, sa-l vada un medic ? Sau sa astept ca e doar o perioada care va trece.
Sunt foarte dezorientata. Am mai observat si faptul ca misca caputul, il da asa cand intr-o parte cand in cealalta, semn care soacra mea spune ca ar avea ceva. Nu stiu ce sa fie, racit nu este, febra nu face, caca face moale, nu e constipat, nu stiu. Poate mai imi dati si voi sfaturi, sau daca vi s-a intamplat si voua asa. Cand se trezeste din somn face cumva din gat si apoi da sa vomite. Astept sfaturi. Va pupic.
oanamaria
Scris: Friday, February 18, 2011 10:56 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Ca sa te linistesti mergi la un medic sa-l vada .pupici
Chestia cu plimbatul in brate e cea mai nepotrivita alegere ,nu asta e solutia .sorry
Tu vei fi mereu obosita ,frustrata si nervoasa si de aici multe altele.
denisa_rachid
Scris: Friday, February 18, 2011 1:51 PM
Nivel

Inregistrat: 8/13/2010
Valerrie si eu zic sa mergi la un medic, este cel mai indicat. Multa sanatate!pupici pupici pupici hearts
Irinuca
Scris: Friday, February 18, 2011 5:33 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/22/2010
si raducu meu cand se trezeste, daca a papat san inainte, are tendinta sa vomite... asta daca adoarme mancand...
cu miscatul capului... nu stiu ce sa zic...
cred totusi ca ar rebui sa te chinui cateva zile sa il tii treaz peste zi, chiar daca plange. sa fie obosit noaptea. eu i-am facut o rutina baiatului. la 8 seara baie, papa si somn.. zilnic de cand am venit din spital, si functioneaza perfect. dar ca sa tina, seara dupa 6 nu-l mai las sa doarma, iar pana sa fie si el de acord cu asta, a plans mult (primele 2 luni), in fiecare seara de la 7 la 8....
pup si... stiu cume sa fii rupta de oboseala. trece sa stii
roxy_oxxy
Scris: Friday, February 18, 2011 9:08 PM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2008
valerrie vorba denisei eu as spune sa mergi cu el la dr macar sa te lamuresti ca imi dau seama ce e in sufletul tau de mama stai indoita asa ca mai bine mergi sa scapi de o grija sa te asiguri ca bebe nu are nimic, asta e parerea mea... eu asa as facepupici pupici pupici
sweet angel
Scris: Saturday, February 19, 2011 12:50 AM
Nivel

valerrie eu daca vad ceva suspect la copil , pot sa cer si sfaturi pe forum , dar tot ce zice dr e mai important. cred si eu ca ar trebui sa il vada medicul , mai bine sa merg sa iti spuna ca nu e nimic , decat sa stai asa fara sa sti despre ce e vb.
valerrie
Scris: Sunday, February 20, 2011 2:17 PM
Nivel

Multumesc ptr sfaturi fetelor, computerlove , nu am apucat sa mai merg la doctor pentru ca a dormit bine noaptea de cand v-am scris si parca e altfel, ne jucam cu el, acum a fost si tati acasa, e mai vesel. Totul este sa nu doarma mult ziua, dar uneori imi pica detot. Sa speram ca o sa-si regleze si el orele de somn in curand. Va pupacim. computerlove
denisa_rachid
Scris: Sunday, February 20, 2011 5:36 PM
Nivel

Inregistrat: 8/13/2010
Valerrie, ma bucur ca Matei e mai bine!pupici hearts
valerrie
Scris: Tuesday, March 8, 2011 9:43 AM
Nivel

Mateiuti al meu s-a mai cumintit. Se pare ca mai are colicei. Am ajuns si la doctor si ne-a mai dat ceva de colici iar si acum este mai bine, doarme nopaptea, se trezeste doar sa pape, rade foarte mult, este tare vesel si a inceput sa gangureasca. Isi suge mana dreapta, dar baga in gura tot pumnul, sau cate 3 degete odata, unu nu-i ajunge. Si isi studiaza mana, se uita la ea cu o foarte mare admiratie de parca cine stie ce ar vedea. computerlove angel iloveyou Va pupam si LA MULTI ANI mamici.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.