Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Multumesc mult, fetelor! Denisa, si eu evit tot ce baloneaza. Mi-e pofta de fructe,lapte etc dar nu indraznesc stiind ca-i pot face rau. |
|

Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Misha, eu la copii am mancat de toate, pentru ca oricum aveau colici, in plus m-am gandit ca nu trebuie sa privez organismul de lapte si fructe, in special pentru ca mare parte din vitamine si minerale se "pierd" in lapte... |
|

Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Misha, eu lapte am baut la greu...beam si 2 litri pe zi, si dintre fructe ce am suportat au fost banalele pe care si astea le mancam la greu si capsunele, si tot asa la greu ca na, daca astea erau ok astea bagam in mine. Si in rest mancare cam tot ce imi permitea stomacul..am mai luat si pe incercare si eroare si asa am reusit sa tin in frau, sau poate ca tine si de copil, caci am scris la un moment dat ca al meu baiat tragea vanturi la greu |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| denisa_rachid wrote: al meu baiat tragea vanturi la greu
Parca l-ai descrie pe Ionut...era ca un soldat cu mitrariera Lasa ca e bine asa,nici o durere la burtica. |
|

| Alexandra, tocmai ca ar trebui sa suplinesc cu vitamine...dar cand le iau, cand uit...
Denisa, eu in afara de iaurt nu-mi permit;zic eu ca e deja fermentat, pe cand laptele...oricum, ca un efect al operatiei tranzitul meu intestinal e mult incetinit si nu va spun ce crampe am inainte de momentul in sine. Parca zici ca sunt innodate intestinele pe undeva...si cine stie daca n-or fi la ce manevre or fi facut pe-acolo dr.Nici cu vezica nu stau mai stralucit. Peste 2 sapt am iar programare la GP sa vedem daca a aparut vreo imbunatatire intre timp, daca nu sa vedem ce investigatii recomanda. |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| misha si eu am baut lapte si am mai mancat fructe , aici iti spune sa nu manci , ceapa ,brocoli, fasole, mazare, varza, edy nu a avut colici , si dr i-a dat un sirop preventiv poate si din cauza asta nu a avut. nu stiu daca la voi se da, siropelul ce i-am dat lui edy se numeste actenacol. pupici la bebita si sper sa nu vina durerile de burticuta. |
|

| Lia, pe aici se foloseste Infacol. Eu am cerut de acasa Espumisan, desi sincer ma rog sa nu ajung sa-l folosesc...sau macar nu prea des! |
|

Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Misha, multa sanatate mami. Sa speram ca totul va fi bine! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| La alaptat se recomanda laptele, fructele; prenatalele cica e bine sa le iei pana intarci. In plus, alimentele astea te ajuta si la constipatie. Si suc de prune, prune uscate. Mai sunt diuretice safe in sarcina si alaptare daca nu functioneaza nimic. La noi parca Metamucilul e permis. Se pare ca sunt multe proaspete mamici care se confrunta cu constipatie dupa nastere...nu au facut doctorii nimic la cezariana, stai linistita. Picaturi anticolici ar trebui sa gasesti la farmacie...gripe water sau diverse denumiri. S-au instalat colicii sau te gandesti la masuri preventive? Cu vezica ce probleme ai? |
|

| Denisa
Delfinasa, nu e vorba de constipatie. Ci de procesul in sine, ca e dificil. Nu stiu cum sa explic. Stau cate 20 de minute pana reusesc efectiv sa ies si asta nu pentru ca ar fi tare. In primele zile am avut probleme cu constipatia caci aici iti recomanda sa mananci de a doua zi normal, iar eu ca o bleaga i-am ascultat. Si asa au trecut 4 zile fara sa ies afara. Iti dai seama prin ce chin am trecut.Noroc cu o moasa ca mi-a dat pastilute cu senna, naturale. Cat despre vezica, eu nu o mai simt cand se umple. Trebuie sa imi amintesc sa merg la toaleta dupa cateva ore, altfel gand si pace. Pur si simplu nu mai am senzatia aceea de 'imi vine sa' sau 'ma scap pe mine'... sper ca n-am fost prea explicita. Iar cand urinez simt niste intepaturi in zona vezicii, dr banuieste ca e vb de infectie si spera ca antibioticul sa-si faca efectul si aici, dar eu am o vaga impresie ca n-ar fi asta cauza... |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| misha , eu nu stiu exact dar cred ca infracolul sau cum se numeste e tratament pt colici , actenacolul care i-am dat eu la edy e doar pt prevenire si mi-a spus ca daca chiar va face colici sa merg sa ii dea tratament , dar nu a fost nevoie.
sper sa iti revi cat mai repede.
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Aha, intelesesem de constipatie ca stiu ca dupa nastere e normala ...mi-am amintit acum ca pastilutele cu senna sunt foarte bune; mi-au dat de la spital si am luat si eu dupa nasterea Karinei si m-am reglat foarte repede. Cu vezica mi se pare ciudat ce ai...parca ar fi amortita...si n-ai nascut vaginal sa zici ca a fost traumatizata cumva in timpul nasterii...dar daca nu te duci regulat s-o golesti, ce se intampla? Orice nastere e grea pentru organism si reactiile de dupa nu le putem prevedea. Le tragem atunci, ce sa facem. Imi pare rau ca ai reactiile astea care mai umbresc din bucuria de a fi proaspata mamica a doua oara...sa te faci bine repede . |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Multa sanatate,Misha! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Mami, eu am baut lapte la greu , iaurturi si fructe de toate ! Nu varza , fasole, mazare , etc ( au scris si fetele mai sus ) ,,,,,, Si infacol , la amandoi, din spital , inainte de FIECARE masa , timp de 2 luni ( aprox ) si nICIUNUL nu a facut colici ! Tu ai nevoie sa te alimentezi echilibrat pentru un laptic satios si sanatos !
Cat despre problemele de tranzit .... eu sincer cred ca e firesc o perioada de " ciudatzenii " , de acomodare ..... ca doar toate ti-au fost inghesiute si suprasolicitate atat timp ..... Gandeste pozitiv si nu te mai cauta de ce nu ai ! Tu cred ca te plictisesti de studiezi asa ...... tot ce ti se intampla !
Ce face Micu' ? Dar printesa ? Cand ni'i mai arati ? |
|

| Lia, Ingeras, Delfinasa, Oana
Delfinasa, de obicei incep sa simt ca niste crampe si durere in partea de jos a abdomenului daca stau mai mult de 6 ore...
Oana, parca n-as vrea sa-l indop cu simeticona. Aseara i-am dat cateva picaturi ca saracul se inrosise tot, dar pe cat sta in putinta mea voi evita tot ce-i poate face rau. Cat despre simptome post operatorii, na' ce pot sa spun, ca atunci cand n-ai mai trecut prin asta. Dar atat timp cat puiul e bine, chiar ma gandeam acum dimineata ca restul mai putin conteaza...
Cat despre poze, lenea e mare cu incarcatul in comp si pe site... |
|
|