Bine ai venit, Filip! - mami Misha
Subiectul anterior · Subiectul urmator
misha
Scris: Monday, May 16, 2011 5:03 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
multumesc mult pentru toate urarile si gandurile bune. As fi vrut tare mult sa raspund fiecareia in parte dar nu gasesc putere. Am reusit sa dorm un picut, ne chinuim cu acomodarea acasa si in formula de 4. Tati e stresat peste masura, Maria emotiva si cauta atentie desi e foarte afectuoasa cu bb, iar mami tb sa-i sustina pe toti. Ma simt cam slabita, in plus ma chinuie si o constipatie groaznica, dar sper sa ma pun pe picioare in cateva zile.
Va citesc mereu, dar mai greu cu postatul deocamdata. Sper sa revin curand! Va pup!
danab
Scris: Monday, May 16, 2011 8:33 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Felicitari, Misha! Bine ai venit, Filip hearts
Acomodare rapida acasagrup coeur
aurishta
Scris: Monday, May 16, 2011 12:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
misha wrote:
multumesc mult pentru toate urarile si gandurile bune. As fi vrut tare mult sa raspund fiecareia in parte dar nu gasesc putere!

Nici nu trebuie, Misha, noi ne bucuram sa stii ca suntem cu inima la voi!hearts
Mela
Scris: Monday, May 16, 2011 12:28 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Misha,nu ai pe nimeni sa chemi in ajutor? imi inchipui cat iti e de greu dupa o cezariana,abia m-am descurcat eu cateva saptamani dupa o nastere normala...
refacere grabnica iti doresc computerlove
pup frumuselul hearts abia astept sa-l vad si din fata,nu doar din profil coeur
stefy
Scris: Monday, May 16, 2011 3:58 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 4/7/2009
sa va traiasca piutul si sa va aduca numai impliniri .felicitari mami si tati si binenteles domnisoarei scumpe inca o data felicitari si pupici pupici pupici pupici pupici pupici pupici pupici
misha
Scris: Tuesday, May 17, 2011 1:48 AM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Incep tot cu multumiri pentru urarile de bine care nu contenesc! Imi sunteti tare dragi!computerlove

Mi-am facut curaj si am deschis computerul caci pana acum v-am scris de pe mobil. Sa o iau cu inceputul: povestea nasterii, caci stiu ca o asteptati, mai ales gravidutele. Am fost si eu pe-acolo, cum zice o vorba...

Asadar...

Stiti si voi prin ce zbucium am trecut din sambata in care am aflat ca voi face cel mai probabil cezariana. Mi se rasturnase lumea cu susul in jos pentru ca nu-mi inchipuisem ca voi naste altfel decat natural, desi dupa prima nastere trasesem destule. Aveam sa-mi dau seama ca totul se datorase amanarii rugaciunilor pentru o nastere usoara si bb sanatos. Trebuia sa ma intoarca Dumnezeu cumva. Si Ii multumesc ca a facut-o...
Apoi, cand ma obisnuisem cu ideea de cezariana am dat peste doctorita care imi recomanda sa nasc natural desi copilul era in pozitie pelviana. Am realizat atunci ca se putea si mai rau decat cezariana si ii multumeam lui Dumnezeu ca mi-a 'dat' asa zisul diabet gestational si ca din cauza asta am fost trimisa la inca o ecografie, de care aici viitoarele mamici nu au parte in general decat daca aleg sa mearga la particular. Si va recomand tuturor gravidelor in ultimele 2-3 saptamani de sarcina sa repetati ecografiile, caci nu se stie ce suprize puteti avea.
Dupa ce am reusit sa obtin programarea cu alt dr pentru luni 16 mai, m-am linistit si m-am lasat in voia Domnului sperand sa le aseze El asa cum stie mai bine. Ceea ce s-a si intamplat!
Joi, pe 12, m-am trezit destul de dimineata cu o stare...nu stiu cum. Am facut un dus si mi-am revenit. Apoi am dus-o pe Maria la scoala, am dormit vreo 1 si ceva si mi-am petrecut restul zilei in pat la calculator. Din fericire, tati a terminat mai devreme si a luat el puiul de la scoala. Seara imi spune ca merge la aeroport sa ia pe cineva. Mai in gluma, mai in serios ii spun ca il voi anunta prin tel ca am nascut. Rade si imi spune foarte sigur ca nu nasc eu in seara aceea, cel putin nu in alea 3-4 ore cat e el plecat. Adevarul ca nici eu nu credeam, dar stiti voi...un sentiment nu-mi dadea pace. I-am citit povestea de seara fetei, a adormit si m-am retras iar la computer foarte relaxata. Citeam pe un site de minunile Sf Nectarie si tot imi dadea tarcoale un gand ca nu am pregatit 'suvenirul' de la Sf Xenia impreuna cu celelalte din cruciulita de la gat (de la Sf Nectarie, Sf Ioan Rusul si de la o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului), in caz ca ma ia pe nepregatite travaliul. N-am apucat sa alung gandul si simt ceva...ca si cum ai trece cu degetul printr-o punga/balon, nici nu stiu sa explic. Am ramas o secunda nemiscata gandindu-ma: asta-i!Si intr-adevar, dupa alte cateva secunde simt cum ma inunda efectiv ceva cald. Un amalgam de sentimente erau in sufletul meu: teama, bucurie, speranta, neliniste. Intr-o fractiune de secunda mi-au alergat mii de sentimente si ganduri in suflet si in minte.
Am reusit sa ma adun si sa sun la spital care m-au sfatuit sa chem ambulanta caci e urgenta tinand cont de pozitia copilului. Ma asteptam, asa ca inchid, sun sotul: 'Na, ti-am spus ca nasc!' El foarte linistit imi spune ca e la 15 min de casa. Eu, incercand sa par calma: Nu te grabi, lasa ca e timp, ne vedem la spital.(mi-era teama sa nu conduca cu viteza si sa mai faca si altele). Cu o mana pe tel sun la ambulanta, cei de la capatul firului nu mai terminau cu intrebarile, eu nu dovedeam sa ma schimb cu cealalta mana. In sfarsit, reusesc!
Intru si-i spun cumnatului in camera alaturata ca merg la spital, sa aiba grija de Maria. Ramane o secunda socat, trece peste si ma ajuta sa-mi iau 'suvenirul' si sa inchid calculatorul. Cobor si ma asez 'linistita' pe patul din living. Ajunge si ambulanta. Doi tipi intra pe usa, eu cu un zambet nervos...Are you ok? As ok as I can be! Can you walk? In gandul meu, as si alerga, tu ma intrebi de mers? Adevarul e ca desi in timpul zilei avusesem contractii destul de dese si dureroase (pe care le monitorizasem caci apareau ba la 10-15 min, ba la 40-60 min), acum nu mai aveam nimic...In ambulanta imi mai pun cateva intrebari, imi iau tensiunea etc. Ajungem la spital,ma iau in primire moasele, ne luam la revedere, le urez noapte usoara...eu toata numai un zambet. Dau peste o moasa draguta (de culoare), eu nu-i dadeam mai mult de 30 ani, ea imi spune senina ca are 48 si ca acum 21 de ani a nascut in tara ei copilul in pozitie pelviana. Ii spun de istoria si dr de marti, ea ma asigura ca nu ma lasa nimeni in Anglia sa nasc asa, dar voi vorbi despre asta cu dr. Ma mai linistesc!Continua sa ma monitorizeze, imi ia sange etc. Eu cu foile in mana (nu v-am spus ca mi-am luat si cateva rugaciuni printate cu mine, ca sa am ce face in travaliului...la Maria citeam un acatist al Maicii Domnului cand moasa mi-a spus ca tinand cont la ce dureri trebuie sa am pot sa tip daca vreau. Atunci am relizat si eu ca de fapt trebuia sa nasc, si normal ca am inceput sa-mi dau seama si de dureriras ), mutandu-le dintr-o mana in alta, depinde de care avea nevoie moasa. Ma intreaba ce citesc, ii spun, zambeste cu inteles.Apoi vine vestea la care ma asteptam cel mai putin: trebuie sa va dati jos crucea si verigheta. Verigheta, ma rog, imi spun in gandul meu, dar crucea cu 'ajutoarele' mele? Chiar trebuie? Scot tremurand servetelele dintr-o pungulita, pun acolo 'suvenirurile' gandindu-ma: la asta nu-i dau drumul orice ar fi. Intre timp intra sotul, le fac introducerile, apare apoi si dr care ma consulta, imi face eco ma intreaba de contractii (avusesem doar 2 mai serioase de cand ajunsesem la spital) si concluzia: dilatatie 6 (?!!! cand? cu ce contractii?), copilul in pozitie transversala (se mutase golanasul), cezariana de grad 1. Ne vedem in sala de operatii.
Din fericire stiam unde ma duc si ce urmeaza caci asistasem o prietena la nastere. Era ciudat sa fiu eu cea de pe masa totusi. Vine si moasa, se aseaza in fata mea, imi spune cum sa ma pozitionez pentru rahie, eu imi fac cruce, ea zambeste, imi ia capul in maini si ma asigura ca va fi totul bine. Si a fost. Operatia a durat in total 30 min, copilul a fost scos dupa max 10 min, cred ca au tras un picut sa-l scoata caci simteam si vazusem si un filmulet cu cezariana, deci stiam pasii. Ma enerva hartia aceea din fata mea caci nu ma puteam uita la ceas sa stiu eu exact la ce ora au scos puiul. Ii spun sotului care era la capul meu sa se uite la ceas: 23.17. In tot acest timp valuri de rugaciuni treceau prin mintea si inima mea, catre toti sfintii in care nadajduiam si catre Maica Domnului si Dumnezeu.Zambeam si plangeam in acelasi timp. Aud si plansetul puiului, incerc sa ma uit dupa el, imi era cam greu...il primeste sotul in brate si apoi stai si te roaga de el sa-l aduca aproape ca sa-l ating si eu ca doar eram cea mai indreptatita, nu? De emotie, el cazuse in contemplatie si parca vorbeam cu peretii. Anestezistul (desi nu intelegea ce ziceam) isi da seama si-ii spune sa mi-l aduca aproape de mine, i-am dat un pupic, m-am atins usor de obrajorul lui apoi a plecat cu tati si moasa in alt salon.
La 23.40 termina si cu mine, ma transfera pe alt pat, ii strang mana doctorului si-ii multumesc, le multumesc tuturor din sala apoi iesim. Pe hol aud plansetul lui Filip. N-a terminat, el plange? S-a linistit dragul de el doar cand mi l-au pus la san. Eram fericita! Aveam un pui de 3,506 kg si 52 cm, scor Apgar 9 la 1 min si 10 la 5 min.

Aveam sa aflu mai tarziu de la moasa ca biata de ea n-a prea avut loc de Maricel sa imbrace copilul caci era tot peste ei, asa ca a trebuit sa cedeze si sa-l lase pe el sa termine cu imbracatul.hohot L-am trimis acasa in cele din urma caci era obosit, iar eu am ramas cu puiul in brate si asa am fost transferati in alt salon. A dormit toata noaptea pe pieptul meu caci nu ma induram sa-l las din brate.
A doua zi am reusit cu greu sa ma dau jos din pat, am atipit printre picaturi, a venit Mariuca sa-si vada fratiorul...din pacate am pierdut momentul caci eram la toaleta. Oricum m-a luat in brate de cum m-a vazut, emotionata si cu lacrimi in ochi. Foarte grijulie si atenta si cu mine si cu bb, ma tinea de mana, m-a ajutat sa ma asez in pat, o minune de copil.
Aflasem ca e posibil sa merg acasa sambata dupa amiaza daca totul e ok. Dar sambata dimineata puiul meu avea fata si corpul pline de bubite rosii cu pustule galbene, ochisorii umflati, rosii si acoperiti cu bubite. Am mai observat intre timp ca daca il tin pe o parte i se invinetesc manuta si piciorusul.Plus ca-i luasera temperatura si era 37.5. L-au vazut 2 pediatri care m-au asigurat ca nu e nimic grav, ca e vorba de eritem toxic pe care il fac mare parte din bebelusi la nastere, cat despre manuta si piciorus, cel mai probabil se datoreaza presiunii exercitate pe ele atunci cand il tin in brate sa-l alaptez. Pentru linistea mea, au fost de acord sa mai raman in spital inca 1 zi, timp in care sa fie monitorizat la 4 ore: temperatura si bataile inimii. Intr-adevar, duminica dimineata arata mult mai bine, asa ca dupa-amiaza am ajuns acasa.

Acasa, coplesiti cu totii de noua situatie, dar bucurosi. Am stat la masa cu surorile si cumnatii, am ciocnit un pahar de sampanie apoi ne-am retras la somnic de care aveam atata nevoie.

De aici incepe o alta poveste, acomodare in formula de 4. Am tinut-o acasa pe Maria astazi ca sa-i dam ocazia sa se obisnuiasca mai mult cu bb si sa nu se simta data la o parte. Dupa o dimineata inceputa prost caci raspundea cu 'nu' la toate intrebarile si rugamintile, spre dupa amiaza si-a revenit, s-a apropiat tot mai mult de Filip, il pupa de cate ori are ocazia, ma ajuta sa-l schimb, il verifica atunci cand doarme...intram incet incet pe un fagas sigur.

Va pup cu drag pe fiecare dintre voi si va multumesc inca o data pentru tot sprijinul si gandurile bune!

Promit sa revin curand cu pozici cu Filip si Maria!
clalina
Scris: Tuesday, May 17, 2011 1:59 AM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
ce mult mi-a placut povestea nasterii lui Filip, inca odata felicitari, multa sanatate si noroc noului venit dar si voua tuturor!Sa aveti o saptamana minunata, abia asteòpt pozicile!pupici pupici pupici
miriam
Scris: Tuesday, May 17, 2011 6:38 AM
Nivel

Inregistrat: 5/17/2009
misha, ce frumos ne-ai povestit, parca am citit dintr-o carte...crestere mare lui Filip, tie refacere cat mai rapida, si acomodare usoara in 4hearts
Te admir foarte mult pt ca in orice lucru, iti pui nadejdea in Dumnezeu...sanatate multa tuturor!!!
mirela74chris
Scris: Tuesday, May 17, 2011 7:57 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Misha m-a emotionat pana la lacrimi povestea ta.Esti tare dulce si curajoasa.Va doresc sanatate si sa nu aveti nicio problema,fara colici si impedimente.Sa pape puiul si sa creasca mare.Cat despre Maria iti va fi de un real ajutor acum si pe viitor.Va imbratisez cu dragpupici
kali
Scris: Tuesday, May 17, 2011 8:39 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Foarte emotionant... si magic... asa...coeur
Mi-e atat de dor de bebe mic!!!plans
Sa fiti santosi si fericiti! Sa va bucurati de fiecare clipa impreuna si sa o pretuiti la maxim. Timpul trece...
bulinutza
Scris: Tuesday, May 17, 2011 9:29 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Na, uite cum plang eu ca o prostutza aici in fata calculatorului...plans plans plans

Am rememorat si eu, odata cu tine toata povetsea nasterii, sentimentele inconfundabile pe care le ai atunci...

Mi se pare ca tu ai luat totul foarte natural, pe cat de zbuciumat a fost....te-ai adaptat perfect, ai fost calma si curajoasa si totul a iesit bine in final...yes yes yes

Ma bucur atat de mult pt voi...computerlove computerlove computerlove

Aaaaa...si nu ti-am spus ca imi place la nebunie numele ales pt bebe!!!coeur coeur coeur coeur

Va pup cu mare drag si va doresc acomodare placuta in continuare...pupici pupici pupici

Ia spune-mi , nu-i asa ca te recuperezi spectaculos de la o zi la alta???uff uff uff Am avut dreptate???
sandica80
Scris: Tuesday, May 17, 2011 10:24 AM
Nivel

Inregistrat: 3/5/2011
Foatre emotionant, si mamica foarte curajoasa pupici sa aveti parte numai de zile frumoase impreuna, si Dumnezeu sa fie mereu cu voi.
denisa_rachid
Scris: Tuesday, May 17, 2011 11:51 AM
Nivel

Inregistrat: 8/13/2010
Misha, cate sentimente, cata frumusete. M-ai miscat!pupici pupici
monica irimia
Scris: Tuesday, May 17, 2011 12:13 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
Ce frumos si emotionant povestesti, Misha. floare2 Sa dea Domnul sa fiti sanatosi ca toate lucrurile de acomodare vor veni natural si perfect amenajate pentru viata voastra, dupa bunatatea sufletului vostru. sunny floare3
roxy_oxxy
Scris: Tuesday, May 17, 2011 12:16 PM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2008
Domane Misha prin cate ai trecut... ce ma bucur ca toti sunteti bine computerlove computerlove computerlove ....
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.