|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Am dat un search aici la noi pe "biberoane anticolici" si nu am gasit mai nimic ( inafara de postarea mea asa ca am zis sa fac un topic sa vorbim despre ele. Eu am folosit la Daria si la Arti si inca le folosesc insa vroiam sa fac o precizare subiectiva ,din experienta mea: biberoanele anticolici de fapt nu sunt " anticolici " ,denumirea asta e prea pompoasa si in nici un caz nu ia colicile cu mana si gata ai scapat. Intr-adevar biberoanele sunt bune ,au marele avantaj ca bebele bea laptele fara bule de aer si cat de cat ajuta,bulele de aer in stomac se pare ca le dau ceva crampe la bebelusi asa ca mai bine fara ele.Insa colicile nu vin doar de la aerul ingurgitat ,se stie ca de multe ori colicile n-au nici o legatutra cu alimentatia ,cu laptele sau cu biberonul folosit.Ai mei desi au folosit doar biberoane anticolici au fost amandoi colicosi si mai ales Arti saracu ,colicosu' number one
Din ce am vazut pe piata biberoanele anticolici sunt pe doua sisteme: 1)Cu sistem de ventilatie pe fundul sticlei,fundul e detasabil, prevazut cu o valva care permite aerului sa se miste in afara si inauntru fara a intra in contact cu laptele.Fundul sticlei e de fapt un capac care se infileteaza.Sunt multe firme care produc astfel de biberoane, nu conteaza firma ci sistemul de ventilatie.
2) Cu sistem de vidare ,sticla este de fapt fara fund, e un cilindru in care se introduce o rezerva ( ca o punguta din plastic) ,pe masura ce bebele bea laptele punga se videaza asa ca aerul nu intra si nu iese din sticla .Eu pe astea le folosesc,au avantajul ca poti bea laptele din sezut fara sa te culci pe spate ,laptele vine spre tetina pentru ca sticla practic nu are fund ( se videaza).
Daca ati folosit sau ati folosit putem impartasi experiente : :403: |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Da si eu am folosit la Edy dar nu am vazut vreo ameliorare din cel cu valva am folosit dar Nici macar Espumisan, Bonisan, Sab Simplex, Infacol nu si-au facut efectul. I-au trecut dupa 2 luni jumate pur si simplu. |
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Eu am folosit intamplator. A trebuit sa-i dau copilului completare de la 2 saptamani si am aflat de biberoane cu tetine pe varste care nu contribiue foarte mult la intarcarea copilului. Asa credeam eu atunci. Asa ca am luat cele de la Avent cu tetina de varsta 0. Apoi am vazut ca erau si anticolici, dar sistemul anticolici e la capac nu cum sunt cele descrise de Mihaela. Le schimbam tetinele la fiecare 3 luni in functie de varsta. Nu stiu daca au avut vreun efect, dar Darius n-a prea avut colici. Foarte rar si mai mult cand am alaptat. Cu toate ca eram foarte atenta la alimentatie. Acum folosesc biberoane normale cumparate din supermarket. Fiind destul de ieftine la doua luni le schimb cu altele noi. Nu-mi prea place sa fierb la ele, si tetinele le schimb cu unele noi la fiecare 2 saptamani. Le fierb o data pe saptamana si in rest le spal cu detergent de vase. Daca va avea obiectii vreodata copilul n-are decat sa se lase de ele. |
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Am folosit de la Chicco ,iar cel de la Avent l-a refuzat Mira din cauza tetinelor. |

Nivel: Membru
Inregistrat: 12/25/2008 Mesaje: 85
| noi folosim de la Nuby si de la Chicco !!! orcum noi colici nu am avut dar i-am dat si picaturi(sab simplex)ceai (baby drink)!!!!!! |

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Noi folosim de la DODIE...nea prins foerte bine! |
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Pe noi nu ne-au ajutat decat in masura in care a zis si Mihaela,ca in rest am fost campioane la colici,asa ca fara Debridat sirop,puteam sa crap cu biberonul anti-colici in mana,iar biata Mira,numai eu stiu cat a suferit,iar la eruptia dentara vad ca e tot la fel de norocoasa,adica ne ia cate 2 saptamani sa crape o gingie...durereeeee! |
| petro wrote: Apoi am vazut ca erau si anticolici, dar sistemul anticolici e la capac nu cum sunt cele descrise de Mihaela. Le schimbam tetinele la fiecare 3 luni in functie de varsta.
Petro, daca gasesti vreo poza ceva cu sistemul asta prin tetina pune aici daca ai timp.N-am vazut asa ,e bine de stiut. ...nu cumva are un capac ca o sita ,am avut la Diana o sticla asa si nu stiam ce-i cu sita aia . |
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Miha, asta e capul biberonului. Sper sa intelegi ceva din poze ca sunt luate chiar de pe site-ul lor.
petro attached the following image(s):

|
| Da ,ma , au o gaurica pe garnitura...de astea n u stiam,am vazut az.Si am mai dat peste o ciudatenie, sticla e din silicon si are niste gaurele pe fund ii zice "vented bottom". t-mihaela attached the following image(s):

|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Si noi am avut dinala cu fund detasabil dar din pacate nu am observat nici un efect! |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 3/16/2009 Mesaje: 27
| Buna.noi avem imediat 6 lunitze si am papat de la inceput la san cu completare si folosim sticlutzele DR.Browns care sunt f bune in sensul ca bebelu ragaie f .f repede cand bea cu aceste sticlutze.Noi suntem multumiti si o sa ii iau si mai mari tot din astea. |
|
|