Bezele
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Monday, November 13, 2006 10:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Ingrediente
3 albusuri, 100gr zahar

Mod de preparare
Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.
fdianamaria
Scris: Saturday, November 22, 2008 8:27 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
Aveti si ceva poze???
Am emotii cat casa ca am mai incercat sa fac si nu mi-a mers deloc...
Testez din nou maine dimineata. ras
shirel
Scris: Sunday, November 23, 2008 12:01 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
fdianamaria wrote:
Aveti si ceva poze???
Am emotii cat casa ca am mai incercat sa fac si nu mi-a mers deloc...
Testez din nou maine dimineata. ras



Si eu am incercat odata,am murit de ras cind am vazut ce mi-a iesit,de atunci nu mai am curajul ptr.bezele le prefer pe acelea din comert.
fdianamaria
Scris: Monday, November 24, 2008 2:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
Am facut bezele si mi-au iesit super !!!!!!
yes yes yes yes

Mersi de reteta, Kiki !!!


PS Din prea mare pofta si bucurie am uitat de poze...
cristinaflorina
Scris: Monday, November 24, 2008 4:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Mesaje: 1309
fdianamaria wrote:
Am facut bezele si mi-au iesit super !!!!!!
yes yes yes yes

Mersi de reteta, Kiki !!!


PS Din prea mare pofta si bucurie am uitat de poze...



Si sa te credem??Poze......
ingerash
Scris: Monday, November 24, 2008 8:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Eu am ratat de doua ori si nu mai am curaj sa incercsorry1 Dar imi plac foarte mult!bounce
fdianamaria
Scris: Tuesday, November 25, 2008 5:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
Din pacate n-am dovada decat a punerii lor pe tava...dupa scoaterea din cuptor nu mai e nici o marturie. pupici



Nu mi s-a parut deloc greu acum si abia astept sa mai fac.
Alyna
Scris: Wednesday, November 26, 2008 10:59 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 1320
Si mie imi plac tare mult,dar nu mi-au iesit niciodataplans plans plans sorry1 Nu se intaresc deloc....sunt moi cand le scot...daca le las mai mult se ard si tot nu se intarescmaseluta maseluta Nu stiu cat de tare sa dau foculbanghead E un aragaz mai vechi care nu-mi arata nicaieri cate grade sunt...si nici termometru special pentru bucatarie nu am.
petro
Scris: Wednesday, November 26, 2008 11:35 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Mesaje: 3374
Alyna, 125 grade inseamna la aragazul meu foc mic.
carla
Scris: Wednesday, November 26, 2008 11:49 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
In cartea mea de bucate scrie:4 oua,280gr. zahar,o lingura zeama de lamaie,vanilie.
Dupa ce se bat albusurile se adauga zaharul si zeama de lamaie,se bat pana se umfla spuma apoi se trec pe un vas cu apa clocotita si se bate 8-10 min.,insistand pe fundul vasului.Apa clocotita sa fie la 2-3 cm sub vas.Cand spuma s-a intarit si nu mai cade de pe tel,se ia de pe aburi,se mai bate de 2-3 ori apoi se lasa de-o parte.Se pregatesc tavile,unse cu margarina(untura),se pune spuma cu cornetul la 2 cm..Se coc la foc mijlociu,cu usa cuptorului deschisa pana se intareste albusul de la suprafata(in mijloc se va intari pana a doua zi in bucatarie).Dupa 15-20 min. se intoarce tava.
Sa aveti spor!
Alyna
Scris: Wednesday, November 26, 2008 12:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 1320
petro wrote:
Alyna, 125 grade inseamna la aragazul meu foc mic.


floare2 floare2 floare2
fdianamaria
Scris: Wednesday, November 26, 2008 1:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
Dupa reteta lui Kiki au iesit perfecte. Promit sa fac iar pe weekend.
Eu le-am tinut la focul cel mai mic 45 de minute si au iesit tocmai bune (mai tari la exterior si putin gumate in interior).
Curaj, daca va tineti exact de masuri si puneti zaharul treptat in spuma de albusuri, imposibil sa nu iasa. pupici pupici
danab
Scris: Monday, October 11, 2010 11:41 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Eu am facut aseara o variatiune dupa retera de bezele, cu nuca de cocos si 60g faina. Delicioase, dar putine!
Important e sa se bata albusurile la aburi, pana se incalzesc si ele, nu doar sa se dizolve zaharul. La mine a trebuit sa tin usa cuptorului intredeschisa, ca sa nu se infierbinte prea tare.
raly
Scris: Friday, December 24, 2010 9:52 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25890
Mi-au ramas si mie niste albusuri de la oua si am zis hai sa fac niste bezele...sunt delicioase,mi-au iesit super,deja copii au mancat o jumatate de farfurie!




Fluturas
Scris: Friday, December 24, 2010 9:57 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
ce bine arata.
am incercat si eu de vreo 2 ori anii cu timp in urma dar nu mi-a iesit
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.