
 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ingrediente 3 albusuri, 100gr zahar
Mod de preparare Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Aveti si ceva poze??? Am emotii cat casa ca am mai incercat sa fac si nu mi-a mers deloc... Testez din nou maine dimineata. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
| fdianamaria wrote:Aveti si ceva poze??? Am emotii cat casa ca am mai incercat sa fac si nu mi-a mers deloc... Testez din nou maine dimineata.
Si eu am incercat odata,am murit de ras cind am vazut ce mi-a iesit,de atunci nu mai am curajul ptr.bezele le prefer pe acelea din comert. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Am facut bezele si mi-au iesit super !!!!!!
Mersi de reteta, Kiki !!!
PS Din prea mare pofta si bucurie am uitat de poze... |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| fdianamaria wrote:Am facut bezele si mi-au iesit super !!!!!! Mersi de reteta, Kiki !!! PS Din prea mare pofta si bucurie am uitat de poze...
Si sa te credem??Poze...... |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Eu am ratat de doua ori si nu mai am curaj sa incerc Dar imi plac foarte mult! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Din pacate n-am dovada decat a punerii lor pe tava...dupa scoaterea din cuptor nu mai e nici o marturie.

Nu mi s-a parut deloc greu acum si abia astept sa mai fac. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Si mie imi plac tare mult,dar nu mi-au iesit niciodata Nu se intaresc deloc....sunt moi cand le scot...daca le las mai mult se ard si tot nu se intaresc Nu stiu cat de tare sa dau focul E un aragaz mai vechi care nu-mi arata nicaieri cate grade sunt...si nici termometru special pentru bucatarie nu am. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Alyna, 125 grade inseamna la aragazul meu foc mic. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| In cartea mea de bucate scrie:4 oua,280gr. zahar,o lingura zeama de lamaie,vanilie. Dupa ce se bat albusurile se adauga zaharul si zeama de lamaie,se bat pana se umfla spuma apoi se trec pe un vas cu apa clocotita si se bate 8-10 min.,insistand pe fundul vasului.Apa clocotita sa fie la 2-3 cm sub vas.Cand spuma s-a intarit si nu mai cade de pe tel,se ia de pe aburi,se mai bate de 2-3 ori apoi se lasa de-o parte.Se pregatesc tavile,unse cu margarina(untura),se pune spuma cu cornetul la 2 cm..Se coc la foc mijlociu,cu usa cuptorului deschisa pana se intareste albusul de la suprafata(in mijloc se va intari pana a doua zi in bucatarie).Dupa 15-20 min. se intoarce tava. Sa aveti spor! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| petro wrote:Alyna, 125 grade inseamna la aragazul meu foc mic.
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Dupa reteta lui Kiki au iesit perfecte. Promit sa fac iar pe weekend. Eu le-am tinut la focul cel mai mic 45 de minute si au iesit tocmai bune (mai tari la exterior si putin gumate in interior). Curaj, daca va tineti exact de masuri si puneti zaharul treptat in spuma de albusuri, imposibil sa nu iasa. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu am facut aseara o variatiune dupa retera de bezele, cu nuca de cocos si 60g faina. Delicioase, dar putine! Important e sa se bata albusurile la aburi, pana se incalzesc si ele, nu doar sa se dizolve zaharul. La mine a trebuit sa tin usa cuptorului intredeschisa, ca sa nu se infierbinte prea tare.
|
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25890
| Mi-au ramas si mie niste albusuri de la oua si am zis hai sa fac niste bezele...sunt delicioase,mi-au iesit super,deja copii au mancat o jumatate de farfurie!

 |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| ce bine arata. am incercat si eu de vreo 2 ori anii cu timp in urma dar nu mi-a iesit |
|
|